Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

4 spännande saker att se fram emot 2012!

10 år sedan

Det är den tiden på året man tittar bakåt och summerar det gågna året, olika årskrönikor duggar tätt i alla typer av medier. Jag kan mest konstatera att det gågna året har gått i ett rasande tempo och att mycket av de trender vi såg vid ingången av 2011 också har hänt (mer eller mindre). Mycket har handlat om Mobilt arbetssätt för ökad effektivitet, mycket har handlat om Surfplattans insteg på många arbetsplatser, mycket har handlat om ‘kampen’ mellan Android och iOS bland alla smartphones och mycket har handlat om ökad medvetenhet om behov av en säkerhetspolicy som även täcker in alla nya mobila devices på företaget. Mm mm.

När jag nu blickar framåt, mot ett nytt år, 2012, så tycker jag primärt följande fyra områden skall bli väldigt spännande att se fram emot:

1) Windowsmobilerna. Personligen tror jag att windowsmobilerna kommer att attrahera många företagskunder då det är en van miljö (från PC världen) och du kan som företagare skapa ett ekosystem som spänner över alla devicer på företaget. Men inget är givet och självklart.

2) 4G. Vi har nu på Telia större andel mobildatatrafik i vårt 4G nät än i vårt 2G nät och vi har snart 6-siffriga belopp på antalet kunder. Det gick först lite segt men så var också utbyggnaden väldigt begränsad initialt. Nu finns 4G på över 200 orter runt om i landet och nästa år kommer vi mer än dubbla antalet orter liksom vi satsar stort på att förtäta och grena ut befintliga orter. Jag tror 2012 blir 4Gs år, året då det också finns både surfplattor och smartphones som möjliggör tillgång till ett supersnabbt mobildatanät med allt vad det innebär i möjligheter att jobba smartare och effektivare var du än är.

3) Mobil Säkerhet. Vi är många som pratat om det under 2011 men jag tror att vi under 2012 kommer se ännu mer kring mobil säkerhet och vad du som företagare behöver tänka på då du ökar antalet mobila devices på företaget och de risker det innebär (förutom alla möjligheter då – men de känns så självklara). Jag tror inte på några domedagar men jag tror heller inte att vi skall vara naiva. Mobilerna blir allt smartare, du har tillgång till i princip allt (och ibland lite till) på din smarta mobil som du har via din PC, dessutom är alltfler mobiler också en betalterminal. Klart det då finns ett intresse av att komma åt den informationen, kontouppgifter och dylikt.

4) Mobila betalningar. Det hände en hel del redan under det här året (inte minst bildandet av ett gemensamt bolag mellan fyra operatörer på den svenka marknaden – inkl oss) men jag tror att 2012 blir ett än händelserikare år när det gäller mobila betalningar. Både ur ett slutkonsument perspektiv men också ur ett företagsperspektiv där olika typer av lösningar på marknaden möjliggör betalning via din mobil.

Sedan finns det ju såklart en massa andra spännande saker att se fram emot…Vad tror du? Vad saknas på listan och vad ser du mest fram emot under 2012?

Gott Nytt År, vi hörs på det nya året!
Jessica

3 Kommentarer

  1. Guide till Windows Phone – del 1 | Bättre Affärer 10 år sedan

    […] Jessica nämnde i sitt blogginlägg om spännande saker att se fram emot år 2012 så är Windows Phone på frammarsch. Det kan man se […]

  2. Fem spännande saker om mötesarenan på Telia Connect2Business | Bättre Affärer 10 år sedan

    […] indirekt hänvisa till Jessicas blogginlägg vilka områden hon ser fram emot 2012, läs mer här, för dessa täcks mer eller mindre av vad som kommer visas på mötesarenan. Fem […]

  3. Fyra spännande saker som hänt (eller inte hänt) 2012 och tre saker som händer 2013?! | Bättre Affärer 9 år sedan

    […] som jag såg som spännande och intressanta att följa 2012 (läs hela blogginlägget här) och här kommer min reflektion på dessa […]