Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Ta med dig Office-paketet var du än går!

10 år sedan

Du vet väl om att du kan använda programmen i Office-paketet även i din smartphone? Jag har en Windows Phone 7-telefon som heter LG Optimus 7 E900 och på den var Office-paketet förinstallerat. I Office-paketet på min smartphone finns OneNote, Excel, Word, PowerPoint och SharePoint.

Här kommer en kort presentation om de program som ingår i Office-paketet för Windows Phone. Mer information om hur man kommer igång med programmen och hur de funkar hittar du här.

OneNote
OneNote är en enkel anteckningsfunktion där man snabbt kan skriva ned sina tankar. Man kan bland annat skriva listor och lägga till foton. OneNote är mycket smidigt när det ska gå snabbt och man vill ha något enkelt.

Excel
Oftast sitter man inte och gör ett komplicerat Excel-dokument på en mobiltelefon, men ibland är det bra att kunna öppna ett dokument och göra mindre ändringar. I Excel på Windows Phone hittar du de flesta funktioner du behöver, men fokus är på att granska och justera, snarare än att skapa nya dokument.

Word
Word har ungefär samma funktioner som OneNote, dock så kan man göra lite mer formateringar av texten samt lägga in kommentarer i texten. Bäst är dock Word för att läsa dokument som kommer på mailen. Jag behöver ofta kolla mailen på språng och därför är det jättebra att kunna kolla Word-dokument som kollegor bifogar i mail.

PowerPoint
I PowerPoint på Windows Phone kan man kolla på presentationer som personer till exempel skickar i mail och som du läser direkt i mobilen. Man kan dock inte skapa nya slides, utan kan bara granska befintliga dokument.

SharePoint
Samtliga Office-program är anslutna till något som heter SharePoint som är en tjänst som tillåter en att dela dokument med andra. I Office-programmen på mobilen kan man välja att öppna, redigera och spara dokument som ligger på en SharePoint-sida. Här hittar du mer information om hur man gör.

Gör Office till en självklar del av arbetsdagen – oavsett var du befinner dig!
Om du och dina kollegor behöver ha en helhetslösning för telefoni, bredband och delning av dokument tycker jag att ni ska ta en titt på de erbjudanden som just nu finns på telia.se/foretag. Från 549kr/månaden får du Telia Kontor Bas med Offfice 365. Det är ett komplett paket med fast och mobilt bredband, telefoni, trådlöst nätverk och support. En perfekt lösning för dig på det lilla kontoret som önskar en bekymmersfri kommunikationslösning. Och så ingår Office 365. Bra va?

2 Kommentarer

  1. pelle 10 år sedan

    Det går inte att infoga rad i ett Excel-dokument på min wp7.5 telefon!
    Helt otroligt och oacceptabelt för mig.

    1. Hanna [Bättre Affärer] 10 år sedan

      Ja det stämmer. Office-paketet på Windows Phone har tyvärr inte alla funktioner som kan önska och att lägga till rader är en av dem. Här hittar du mer information om vad man kan göra med Excel på Windows Phone.