Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Bilköerna blir fem gånger så långa 2030

10 år sedan

Vilken dag i dag, det är måndag och jag vaknar tidigt och bestämmer mig för att åka bil till arbetet för att jag har bråttom, det är nämligen externrevisionsvecka, v46, och jag är en av dem som träffade de externa revisorerna på förmiddagen.

In i bilen och ut till E4:an, på väg till Stockholm, hörde jag på radio att en trafikolycka inträffade i höjd med Fittja och långa köer bildades redan. En timme extra tog det för mig att komma till arbetet. Jag kunde inte låta bli att tänka på en artikel som Mia Tottmar, DN, skrev den 2:a november om att bilköerna kommer att bli fem gånger så långa år 2030.

Hur kommer det att se ut då, tänkte jag, kommer vi att behöva ha fyra filer på E4:an då, när just nu de håller på att göra 3 filer mellan Södertälje och Stockholm.

Om du inre har läst Mia Tottmars artikel innan kan du läsa den här. Jag tycker att den är mycket intressant.

Vi hörs snart igen, Catherine