Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Klimatpaktskonferensen 2011

8 år sedan

Telia var en av de sju företag som var med och startade Klimatpakten. Varje år hålls ett storseminarium där alla medlemsföretagen kan vara med och få inspiration och nätverka med andra företag från olika branscher.

Ulla Hamilton valde att inte släppa Klimatpakten tros att hon bytte arbetsuppgifter förra året, det är hennes bebis.

Två saker kommer jag att minnas från mötet: Per Ankersjö, Stadsmiljöborgarråd som presenterade miljöprogrammet för Stockholmsstad utan att nämna ett enda ord om IT & Kommunikationstjänsters potential att effektivisera, minska kostnader och CO2-utsläpp i alla andra branscher. När jag frågade honom hur det kommer sig att IT finns inte med då svarade han ”Jo det är klart att det skall finnas med”. Det ska bli intressant att se vad det kommer att stå där.

Det andra är Magnus Lindkvist, årets talare, trendspanare och futurolog. Det var en fröjd att lyssna på honom, jag är lite avundsjuk på personer som kan använda orden/språket på ett sådant sätt, det är fantastiskt.

Han sa att det viktiga har blivit det sexiga, att vi gör det som är bekvämt, att vill man göra förändringar då ska man göra det långsamt för då kommer ingen att märka något. Vi människor är mästare på att kopiera och att det är status som driver oss och inte klimatförändringar.

Jag skulle kunna tänka mig att bjuda in Magnus Lindkvist till mitt företag så att flera än jag lyssnar på honom för att han pratar inte om miljö, han pratade inte om klimatförändring han pratar om framtiden på ett sätt som berör alla.

Vi hörs snart, Catherine

One Kommentar

  1. Magnus Lindkvist 8 år sedan

    Ja, bjud in mig! : )
    Skicka mig din postadress så tackar jag med en bok (magnus@pattern-recognition.se)