Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Stockholms bilköer nu dubbelt så långa

10 år sedan

I morse, när jag kom till jobbet, träffade jag min kollega Johan . Vilken trafik sa jag, det inte klokt att se Nynäsvägen mot Stockholm varje morgon”.Johan log och sa, ”Fråga mig jag vet hur det är, jag bor norr om Stockholm och det tar hur lång tid som helst”.

Jag läste artikeln som Anders Sundström skev i DN i går om just bilköer i Stockholm. I början av augusti var bilköernas längd på e.m. ca 20 kilometer och i slutet av augusti var köerna ca 112,5 kilometer.

Jag känner igen det här. Jag åker bil de dagar jag skall till kontoret (det tar 3h t.o.r. om jag åker kommunalt och ännu mera nu när de bygger om spåren för pendeltåget).

Jag har inte lust att gå på semester, jag tycker att det är bättre att jobba på sommaren och ha semester t.ex. i september när det börja bli smått kaotiskt när det gäller bilköer. Det finns statistik som säger att trafiken minskar mellan 3-7% under sommaren, sport-, jul-, och påsklov men det känns som att det halveras.

Hur lång tid är man beredd att sitta i en bilkö?. Hur länge kommer vi människor att utsätta oss för alla dessa risker som det innebär att åka bil? Finns det något som vi kan göra annorlunda? Borde vi börja tänka annorlunda och kanske vi kommer fram till att det är bättre att inte alla åker t.ex. till jobbet kl 7 på morgonen eller hem kl 16.30 på e.m.

Läs här Anders Sundström artikel.

Vi hörs, Catherine