Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

3G-nätet fungerade dåligt under Almedalsveckan

10 år sedan

3G-nätet fungerade dåligt över hela ön under Almedalsveckan, vi som var där kan vittna om det. Det berodde enligt TeliaSonera på trasiga kretskort i en växel. Läs mera här.

Jag förstår att min kollega, Tommy Ljunggren, inte vet hur många som drabbades av det för att det var inte bara vi som arbetade under Almedalsveckan, det var flera turister också. Jag blir förvånad varje år över att se att det är flera barnfamiljer som åker till Gotland just under Almedalsveckan och många av dem stannar i Visby. Det påminner mig lite om Medelhavet när kl är tio på kvällen och att fortfarande finns det föräldrar med små barn som sitter och äter på restaurang eller barnen leker på lekplatsen och under tiden småpratar föräldrarna med varandra.

Det var i onsdagskväll när jag satt på en bänk och tittade ut mot havet, kl var ca nio på kvällen, när en familj med två barn i åldrarna 6-8 år kom och satte sig bredvid mig. Vi hälsade på varandra, så gör man inte i Stockholm. I Stockholm går man inte heller och sätter sig bredvid någon annan. Det kom fram att familjen kombinerar semestern med Almedalsveckan. Mamma och pappa i familjen gör var och en sitt program med intressanta seminarier och de växlar om med att passa barnen. Barnen får också känna att de har semester genom att de kan äta och sova på obestämda tider. Det verkade att alla var glada, bara en liten detalj. Nämlingen 3G-nätet fungerade inte och de hade svårt att jobba för att de hade ett eget företag också att sköta om.