Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

3 fundament för att få det att fungera med molntjänster #telia365

10 år sedan

Idag tillkännagav vi ett partnerskap med Microsoft kring Office 365. Jag ser verkligen fram emot att kunna erbjuda extremt kompetenta tjänster på ett enkelt sätt till ett riktigt bra pris. Så att det blir tillgängligt till alla, oavsett företagsstorlek eller budget -det är det stora med det. Min kollega Patrik har skrivit ett inlägg om varför just Office 365, och jag tänkte passa på att kort beskriva varför vi tror att vi är väl lämpade att erbjuda molntjänster.

Microsoft Office 365 är en molntjänst (läs gärna vårt whitepaper om molntjänster och vår sida om molnet), och utan att gå in på det för mycket så är den tillgänglig från vilken internetuppkopplad dator som helst, och du betalar per användare och månad. Allting ligger i molnet för att vara lätt åtkomligt.

För att du ska få en bra upplevelse när du använder en molntjänst krävs det  att tre fundamentala delar fungerar tillsammans: Fundamenten för en bra upplevelse av molnet

  • Applikationen/tjänsten du vill använda, i detta fall Microsoft Office 365s tjänster
  • Den enhet du använder tjänsten på, exempelvis iPhone, iPad, Android, PC, Mac etc.
  • Det nät du använder för att komma åt den, exempelvis surfzoner (Wi-Fi), 4G, fiber etc.

Dessa måste fungera ihop, med en genomgående hög kvalité/prestanda och säkerhet. Dessutom tror vi att någon behöver hålla ihop delarna, och det är just vi som operatör känner att vi kan bidra med. Vi har ett starkt sortiment av både bärbara datorer, plattor och smartphones. Vi har ett nät, både fast och mobil, som vi är stolta över och vi har redan en hel del nätbaserade tjänster och vi kommer utöka det. Microsoft Office 365 är ett paket av riktigt bra tjänster men som inte kommer göra sig bra om du inte har ett nät som stödjer det och en enhet som är användarvänlig att använda det på. Dessutom tror vi att genom att ha en partner att prata med, oavsett om det gäller en tjänst, nät eller enheter, så kan sveriges företag få tid över till sin verksamhet, det ger Bättre Affärer!

Samarbetet med Microsoft Office 365 är ett viktigt steg på vägen, visserligen inte det första (vi har exempelvis Telia Säker Lagring, Telia Webbhotell, Telia Mobil Respons & Telia Telemöte Webb) men inte heller det sista. Stay tuned för Bättre Affärer!

//Daniel Mellgren