Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Mejl i mobilen hotar familjelyckan

9 år sedan

Hej och god fortsättning. Påskhelgen är slut och många av oss är tillbaka på sina jobb. I förra veckan när jag pratade med mina kollegor var vi alla överens om att det ska bli härligt med fyra lediga dagar för att vi alla behöver ladda batterierna. Påskhelgen är slut men frågan är hur många av oss kunde koppla av och umgås med sina nära och kära utan att tänka på jobbet eller svara på mailet som man får nu för tiden i sina mobiltelefoner? 64 procent har möjlighet idag att läsa mejl i mobilen och enligt en ny undersökning från TDC är det unga män som får extra hjärtklappning av mejl i sin smartphone. Lär här Lena Holmbergs artikel.

Jag vet hur det är, jag har också smartphone, när man sitter och pratar med sin familj eller vänner och man hör hur det låter varje gång som ett mail kommer in. Jag blir nyfiken och tittar vem som det är som jobbar så sent när det dessutom är en helg. Många gånger svarar jag för att jag kan svara med ett JA, ett Nej eller OK. Jag gör det utan att tänka och jag upplever inte att det är något betungande men jag märker flera gånger att min omgivning kan bli lite undrande. ”Är det verkligen så viktigt att du svarar? Frågar de. Vad hade hänt om du inte svarade? Kräver din arbetsgivare att du svarar? o.s.v. Nej, min arbetsgivare kräver inte det och jag tror inte att det händer något om jag inte svarar på en gång, så viktig är jag inte, jag bara gör det. Under Påsk helgen hade jag inte min mobil på och jag lovar att det hände ingenting. Jag tycker att det är viktigt att jag som individ tar ansvar för min hälsa och mitt välbefinnande. Mobiltelefonen är ett verktyg som gör vårt liv lättare på olika sätt och har en offknapp som vi måste börja använda mera än vi gör idag.

Hur gör du? Behöver du vara tillgänglig dygnet runt? Känner du dig stressad? Varför tror du att det är unga män som känner sig mest stressade?

Vi hörs, Catherine