Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Varma hälsningar från analoga kontoret

11 år sedan

Hur många dagar klarar ni utan (av)koppling till nätet? Jag klarar det uppenbarligen inte, och knappt min fru heller. Vore jag hotellchef idag och stå i valet mellan tv-kanaler och internetuppkoppling är svaret enkelt. Vad tycker ni?

Jag och min fru bestämde oss för att rymma höstmörkret i år och begav oss till landet i väst. Efter några varma dagar i New York på ett hotell som jag kan varmt rekommendera så åkte vi ner till Florida och Fort Lauderdale (norr om Miami). Efter en riktigt bra flygupplevelse (ett annat inlägg kommer om det) så checkade vi in på hotellet som anses vara ett av de bättre i Fort Lauderdale.

En sak som de dock misslyckats med är kopplingen till omvärlden. Hotellet skall vara relativt nytt men ändå tar de hutlöst betalt för internet på rummet, och dessutom per dator och per dygn. Om vi skulle betala för 2 datorer och en iPad i 10 dagar skulle det bli flera tusen kronor. Det känns inte riktigt okej längre att försöka ta så mycket betalt för internet samtidigt som man får 40 populära betalkanaler på två tv apparater gratis. Det känns som att de ännu inte riktigt hängt med förvandlingen från tv-tittande till internet surfande. Tillgång till internet är så viktigt att jag kommer nog inte komma tillbaka till hotellet igen, i alla fall inte för en lite längre vistelse. Trots att allt annat är bra.

Att vilja skapa ytterliggare inkomstkällor är inte fel i sig, men då måste det vara anpassat för att vara attraktivt för kunderna. Hotellet i New York erbjöd exempelvis internet för 10 dollar per natt, obegränsat av antalet datorer. Det gjorde att både min egen, min frus och vår iPad kunde användas, vilket är det som känns mest naturligast. Helt fair för mig.

Snart bär det av till New York igen, till ett hotell där internet ingår, innan vi åker hem till november Sverige.

Har någon liknande erfarenheter, eller är det jag som har fått ett ohälsosamt beroende? Vad tycker ni?

Hoppas ni har en av(upp)kopplande långhelg så hörs vi snart

/D