Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Tillhör du en av de tre målgrupperna för nya Windows Phone 7?

11 år sedan

Oj, vad veckorna rusar iväg och nu är det redan söndag igen. Vid en summering av den gågna veckan så kontaterar jag att den största lanseringen helt klart var Microsofts lansering av Windows Phone 7.  Jag träffade Microsoft i onsdags och fick mig då en guidad tur genom deras nya operativsystem för mobiltelefoner (Smartphones).  Dagen efter, på torsdagen, hade de världspremiär av sitt nya operativsystem för mobiler – Windows Phone 7. Tanken är att de på allvar skall ta upp kampen med Apple och Google om mobilerna/kunderna med sitt nya operativsystem. Jag tillhör en av deras utpekade målgrupper och jag tycker personligen att de verkar ha lyckats bra!

Vilka är då målgrupperna? Jo:

1) Affärsanvändare;

Fokus är på oss affärsanvändare och vi som är vana vid Microsoftmiljön i våra PC:s. Det skall vara enkelt, säkert och produktivt. Några av de fördelar jag noterade vid min ”titt” var tillgång till sharepoint samt till alla program såsom word, ppt och excel. Faktum var att du både enkelt skapade nya filer men du kunde också mycket enkelt redigera i filerna och spara dessa ändringar. Också mailen var snygg, enkel och användarvänlig.

2) Teknikintresserade (eller ‘tekniknördar’);

Den här målgruppen är kanske inte så stor men de påverkar många.  Just då det är Microsoft som lanserar ett nytt operativsystem så är det nog extra många som är intresserade och vill testa deras teknik, deras interface och recensera. Det jag sett hittills är mest positivt från de som är teknikintresserade men det skall bli intressant och följa.

3) ”Social Communicator”;

Svårt att över sätta ”Social Communicator” till något lämpligt på svenska men i stort handlar det om att stora användare av sociala medier som Facebook, Twitter mm skall upptäcka fördelarna med en Windows Phone 7. Den (HTC) Demotelefon vi tittade på visade också på några smarta detaljer och ihopkopplingar här tex när det gäller kontaktboken.

I nästa vecka anordar vi ett antal butiksevent för er företagskunder där Microsoft också deltar för att berätta mer om deras arbete med deras nya operativsystem och vilka möjligheterna är för dig som affärsanvändare/professionell användare. Är du intresserad av att delta så hör av dig här på bloggen så skall jag skicka över mer information om tidpunkter, platser mm.

Själv ser jag fram emot att på allvar testa en Windows Phone 7 så snart den landar på mitt skrivbord. Detta för att på allvar se om de ytterligare kan förbättra mitt (mobila) arbetssätt.

Ha en bra kommande vecka. Vi hörs snart igen,

Jessica

 

8 Kommentarer

 1. Anonym 11 år sedan

  Jag är Windows och Sharepointintresserad och har Omnia 1 (windows). Blev inbjuden till Humlegårdsgatan för visning av Windows 7. Ingen där från HTC eller MS. Välmottaget av Teliafolk men aborterat mål. Gick till Kungsgatan och 2 personer från HTC som visste för litet om Windows 7. Ingen mottagning från Telia, inga svar på våra funktionstekniska frågor. Läsde recension i Metro som var delvis felaktig. Kom till firman 10:00 och helt desillusionerad. Var var Microsoft? Varför skickade Telia ut ohållbara inbjudningar?

  1. Jessica Levin 11 år sedan

   Hej rogeve,
   Till att börja med vill jag be om ursäkt för att mitt svar här på bloggen dröjt. Men jag har velat prata med Microsoft och de på Telia som anordnade de här Windows Phone 7 träffarna.

   Tyvärr visade sig i sista stund att det var en brist på demotelefoner på grund av senarelagda leveranser från HTC. Därav valde vi att slå ihop de tre Stockholmsbutikerna till en plats – Kungsgatan och de andra 2 butikerna fick hänvisa till denna. På Kungsgatan var Peter Wissinger från Microsoft på plats tillsamans med HTC.

   Tyvärr verkar vi inte ha fångat upp dig på ett bra sätt. Både vi på Telia och Microsoft beklagar detta och skulle gärna vilja komma i kontakt med dig för en särskild genomgång/diskussion. Hör gärna av dig till mig eller min assistent via Telias växel (08-90 100) så vi kan få dina kontaktuppgifter.

   Fortsatt trevlig helg,
   Jessica

   1. rogeve 11 år sedan

    Tack. Vi tillhör målgrupper 1, 2 och 3 och kom antagligen sent till Kungsgatan då det tog tid att återgå till bilen, köra till ny destination och hittar ny parkeringsplats. Vi ringer imorgon tisdag och diskutera fortsättningen.

    1. Jessica Levin 11 år sedan

     Hej igen,
     Om du inte når mig imorgon (sitter i möten stora delar av dagen) så be dem koppla dig till min assistent så hon får dina kontaktuppgifter. Sedan kommer Microsoft och vi på Telia gemensamt kontakta dig på en tid som passar dig/er.

     Stort tack för ditt tålamod!
     Jessica

 2. rogeve 11 år sedan

  Jag är Windows och Sharepointintresserad och har Omnia 1 (windows). Blev inbjuden till Humlegårdsgatan för visning av Windows 7. Ingen där från HTC eller MS. Välmottaget av Teliafolk men aborterat mål. Gick till Kungsgatan och 2 personer från HTC som visste för litet om Windows 7. Ingen mottagning från Telia, inga svar på våra funktionstekniska frågor. Läsde recension i Metro som var delvis felaktig. Kom till firman 10:00 och helt desillusionerad. Var var Microsoft? Varför skickade Telia ut ohållbara inbjudningar?

  1. Jessica Levin 11 år sedan

   Hej rogeve,
   Till att börja med vill jag be om ursäkt för att mitt svar här på bloggen dröjt. Men jag har velat prata med Microsoft och de på Telia som anordnade de här Windows Phone 7 träffarna.

   Tyvärr visade sig i sista stund att det var en brist på demotelefoner på grund av senarelagda leveranser från HTC. Därav valde vi att slå ihop de tre Stockholmsbutikerna till en plats – Kungsgatan och de andra 2 butikerna fick hänvisa till denna. På Kungsgatan var Peter Wissinger från Microsoft på plats tillsamans med HTC.

   Tyvärr verkar vi inte ha fångat upp dig på ett bra sätt. Både vi på Telia och Microsoft beklagar detta och skulle gärna vilja komma i kontakt med dig för en särskild genomgång/diskussion. Hör gärna av dig till mig eller min assistent via Telias växel (08-90 100) så vi kan få dina kontaktuppgifter.

   Fortsatt trevlig helg,
   Jessica

   1. rogeve 11 år sedan

    Tack. Vi tillhör målgrupper 1, 2 och 3 och kom antagligen sent till Kungsgatan då det tog tid att återgå till bilen, köra till ny destination och hittar ny parkeringsplats. Vi ringer imorgon tisdag och diskutera fortsättningen.

    1. Jessica Levin 11 år sedan

     Hej igen,
     Om du inte når mig imorgon (sitter i möten stora delar av dagen) så be dem koppla dig till min assistent så hon får dina kontaktuppgifter. Sedan kommer Microsoft och vi på Telia gemensamt kontakta dig på en tid som passar dig/er.

     Stort tack för ditt tålamod!
     Jessica