Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

De 5 största nyttorna med Smartphones enligt er kunder

11 år sedan

I förra veckan skrev jag ett inlägg om de 5 mest intressanta iakttagelserna vi identifierat i den senaste IT & Telekom Tracker som vi genomfört. Nu skulle jag gärna vilja följa upp med ytterligare intressanta fakta som framkommit i samma undersökning. Nu utifrån de 5 största nyttorna med Smartphones enligt er kunder.

Till att börja med ser vi i undersökning att ca 30% av mobiltelefonerna är sk Smartphones. Störst intresse för Smartphones har företag med 0-9 anställda samt större företagskunder med över 200 anställda. Själv jobbar jag på ett företag i den senaste kategorin och nyttjande av Smartphone har exploderat hos oss de sista 24 månaderna. Idag är det få som INTE har en. Men vad är då de största nyttorna med Smartphone?

Nedan följer de 5 största nyttorna enligt er företagare utifrån vår undersökning IT & Telekom Tracker 2010:

1) E-post;

Hela 39% anger att den största nyttan med sin Smartphone är e-post. Utvecklingen av antalet anställda som nyttjar e-post i mobilen har också ökat dramatiskt under de sista åren. Från ca 130.000 år 2006 till 426.000 år 2010.

2) Internetuppkoppling;

21% uppger att Internetkoppling är en stor nytta med sin Smartphone. Med hjälp av sin Smartphone kan man som företagare lätt kunna koppla upp sig mot Internet eller använda sin Smartphone som ett ”modem” och koppla upp sin PC med hjälpa av sin telefon

3) Söka information;

13% uppger att en stor nytta är att kunna söka information (på Internet) och den hör således delvis ihop med nummer 2 ovan. Med hjälp av sin telefon kan man läsa nyheter, följa aktiekursen, leta vägbeskrivning, kolla tågtider/flygtider söka information om leverantörer mm mm.

4) Kalender och kalendersynk;

9% uppger att tillgång till kalender och kalendersynk är en stor nytta med sin Smartphone.

5) Telefoni/vara tillgänglig/nåbar;

På delad fjärdeplats med 9% kommer nyttan med att vara tillgänglig och nåbar. Nu behövs ju ingen Smartphone för att vara tillgänglig/nåbar men självklart är det en stor nytta även med en Smartphone.

Andra nyttor som nämns i undersökningen men som inte ”kvalar” in på topp 5 är: GPS funktion/kartor, sms, filöverföring, kamera och stor/läsbar skärm.

Håller du som företagare/anställd med om ovanstående eller har ni andra stora nyttor/användningsområde som ni vill tipsa om?

Vi hörs snart igen,

Jessica