Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Ännu bättre mobilt arbetssätt med en surfplatta?

11 år sedan

De smarta telefonerna, där iPhone varit föregångare och dragloket, har varit en nyckeln till att allt fler anammar det mobila arbetssättet . Med de smarta telefonerna kan man jobba alltmer effektivt oavsett var du befinner dig. Du kan nyttja små stunder till att snabbt läsa några mail, kolla några fakturor eller boka upp några kundbesök.

Nu lanserar vi en surfplatta, Samsung Galaxy Tab, och frågan är om inte dessa surfplattor kommer att ytterligare förbättra det mobila arbetssättet? En surfplatta  är en så kallad tablet dator vilket innebär att produkten huvudsakligen består av en stor touchdisplay med dator funktionalitet. Just denna Samsung Galaxy som vi lanserar idag har en 7” stor display och använder sig av operativsystemet Android ver 2.2. En surfplatta kan enklast jämföras med en vanlig smartphone fast större.

Personligen så tycker jag att surfplattan är lite för stor för att användas som den enda telefonen men det fungerar. Men den stora fördelen som jag ser det är överblicken över den stora skärmen när det gäller mail, kalender, att enklare kunna läsa och redigera i dokument, bilder och att ha överblick över alla företagets applikationer. Sen om du skall ut på kundbesök så finns det en ypperlig GPS till bilen och du kan också lyssna på Spotify eller kolla live på tex TV4 via vår streaming TV tjänst.

När jag var på Öland i slutet på sommaren och träffade några företagskunder så visade det sig också att en av företagarna där, Mattias Richert, ägare och VD för Lammet och Grisen, nyttjade Surfplattor (iPads över WLAN i hans fall) till hovmästarna. De använda dessa plattor för att på ett smidigt och effektivt sätt kunna ta emot och placera gästerna i restaurangen och sedan var de kopplade till bokningssystemet och till kassasystemet. Visst är det smart?

Så jag tror absolut att surfplattan kommer att vara ett mycket intressant verktyg för att utveckla det mobila arbetssättet ännu mer. Vad tror du?

Vi hörs snart igen,

Jessica