Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

iPhone 4

10 år sedan

Jag ville också skriva om iPhone 4 i min blogg och dess lansering precis som mina kollegor LG Wallmark och Jessica Levin gjorde men jag kunde inte. Jag åkte nämligen av misstag på två veckor semester utan att ha min iPhone med. 

Många i min omgivning tror att jag inte kan leva utan min iPhone. De tror att jag måste ha koll på allt, veta vad det händer och vad är på gång hela tiden. Vi har haft långa diskussioner under åren om det men jag har samma svar till dem år in och år ut. D.v.s. telefonen och datorn är för mig ett verktyg som underlättar min vardag. Jag känner mig fri att kunna planera min vardag på ett bra sätt och hitta min balans mellan min fritid och arbetstid.

Efter första semesterveckan på vårt sommarställe åkte vi till några släktingar och vänner på två veckor och jag hade i min väska min mans iPhone (de ser likadana ut) men inte min. Min man föreslog att vi åker tillbaka och hämtar den men jag sa att det inte behövs, vi var redan flera mil långt hemifrån.

Det gick bra att vara utan min iPhone i två veckor. Jag läste böcker, läste DN mycket noggrant, gick ut i naturen och umgicks med släktingar. Men jag gjorde allt detta också för tre år sedan när vi var där och då hade jag med mig både barn, mobiltelefon och dator.

Jag tycker att det viktigaste är hur man känner sig. Jag känner mig lugn och mår bra av att vara tillgänglig, att kunna nås oavsett tid och plats. Jag tycker om att läsa t.ex. DN i pappersform men jag älskar att kunna surfa och se vad det står i DN på en eftermiddag. Jag har respekt för dem som vill ha en semester utan telefon och dator, därför är det bra att det finns en ”off” knapp och det är upp hos var och en att trycka på när man vill och man känner för det.

I dag är min första vecka på jobbet efter min semester och jag märker att mina duktiga kollegor skrev om iPhone 4 på det bästa sätt. Läs gärna och kommentera LG Wallmarks och Jessica Levins inlägg.