Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Internet som avslappningsteknik?

11 år sedan

Är du på semester? Hur uppkopplad mot Internet är du? Tillhör du den skaran av förvärvsarbetare som planerar att jobba under din semester? I så fall är du inte ensam. En stor del av Sveriges förvärvsarbetare jobbar under sin semester, bla för att på detta sätt kunna förlänga sin ledighet, sk ‘flexsemester’. Det här blir allt vanligare och själv tillhör jag defintivt den skaran.

Telia har för sjunde året i rad genomfört en undersökning (genomfördes av analysföretaget United Minds under perioden 26 maj – 1 juni 2010) om svenskarnas sommar och semestervanor och i den framkommer det att många, precis som jag, väljer att vara uppkopplade mot Internet under semestern. Att vara uppkopplad är inte något stressmoment utan tvärtom upplever många det som att det har en lugnande effekt att även under semestern ha koll på sina vänner och sina kollegor via Facebook eller andra sociala medier samt att kunna uträtta ärenden på nätet som man är van vid.

I undersökningen framkommer det vidare att närmare en femtedel av svenskarna kommer att ringa jobbrelaterade samtal och drygt 40 procent planerar att ta emot. En femtedel uppger också att de kommer att skicka jobbrelaterad e-post under sin semesterperiod och närmare en tredjedel kommer att läsa sådan. Siffrorna ser jag som ytterligare ett bevis för att det mobila arbetssättet slår igenom allt mer. För många företag är det viktigt att kunna bli nådd eller att kunna nå oavsett tid eller plats. Man vill kunna göra bättre affärer även på semestern.

Vi hörs snart igen,

Jessica