Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

24 timmar i Almedalen

9 år sedan

I går tog jag båten från Nynäshamn till Visby! Kaptenen hälsade alla välkomna och sa att vi var över 1500 personer på båten. 1500 personer i alla åldrar. Vad gör alla dessa personer på Gotland? Hur många av dem kommer att stanna i Visby och hur många är som jag som åker till Almedalen där allt händer just nu? Jag tittar runt omkring men det är svårt att säga.

En sak kan jag säga med säkerhet och det är att det är mycket mera människor än förra året och året innan i Almedalen. Jag älskar den här atmosfären. Jag kan välja att gå och lyssna på hur många intressanta seminarier som helst. Efter varje seminarium kan man umgås med olika personer från olika branscher. Visby är vackert och jag känner mig lite hemma nu efter tre- fyra år. Jag möter den ena bekanta efter den andra och byter några ord och sen går vidare. 

I år bevakar dubbelt så många journalister (886 ackrediterade journalister) politikerveckan i Almedalen, jämfört med i fjol. Och det de skriver därifrån publicerar de i sina tidningar och på sina webbar med hjälp av kommunikationslösningar från Telia.
”Vi ser det här som ett utmärkt tillfälle att visa journalisterna hur bra våra tjänster är, säger min kollega LG Wallmark, Head of Community Communication på TeliaSonera, som är projektansvarig. Med vår hjälp har journalisterna åtta år i rad, i realtid, kunnat publicera sina artiklar – det har varit en rejäl teknikresa.”

Det var den 30 juni i år som 4G rullades ut på Gotland, som då blev den tredje platsen i världen (efter Stockholm och Oslo) som fick kommersiell 4G täckning.

Jag kommer att prata kl 20.00 i kväll om resefriamöten. Det skall bli spännande och jag ser fram emot det. Jag återkommer med hälsningar från Almedalen.