Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

En dag i Almedalen IRL

11 år sedan

Du som läst tidigare inlägg vet att Almedalen är högst på agendan just nu. Och eftersom jag idag ska bli intervjuad om presscentrat samt om ”tips om Almedalen”, tänkte jag ge dig en beskrivning av en dag i Almedalen som förhoppningsvis kan ge några tips och tankar.

Min söndag slutade kl. 01 på natten då jag visste att jag hade sovmorgon (efter ett oväntat möte med fantastiska personligheter ur Styrelsekraft, för övrigt på samma lokal som två statsråd satt och åt), och hoppades få vila ut till framåt 9. Det sprack med råge. Vaknade kl. 05 av att det utfördes närbelägen soundcheck inför en tv-kanals morgonsändning – i form av (sas det mig) Marmelad-orkestern. (Du som känner till dem inser att nu talar vi inte om lågmälda visor.) Eftersom detta pågick under ca en timma så försvann möjligheter till ny sömn.

Under förmiddagen tog jag mig en stilla promenad till mitt lugns oas under Almedalen, De Badande Wännerna, eller Botaniska trädgården. I detta extrema tempo med konstant impact av människor och budskap, är det för mig viktigt att få en stund för egen avkoppling och reflektion. Samtidigt som jag bokade ett möte för min chef.

Stärkt av detta var det så dags för en leverantörslunch 11:30. Denna intogs på Rosengården på Stora Torget; en restaurang som jag upptäckte redan förra året, och som i mitt tycke ligger i de bättre smakregionerna. Under lunchen, tillsammans med bl.a. min nytillträdde chef från Nokia, Thomas Jönsson, pratades om befintliga lösningar, kommande möjligheter men även gemensamma bekanta i Kina dök upp.

K. 14:30 var det dags för möte med konsult för diverse diskussioner.

Kl. 15 gick jag på mitt skift i presscentrat, där vi redan lämnat ut över 600 ackrediteringar (av de ca 800 som anmält sig i år). 18.45 ett kort avstämningsmöte med Almedalsgeneralen från Gotlands kommun, Carolina Kallum.

Kl. 19 blev jag avbytt i förtid, och gick snabbt förbi Almedalen på vägen hem och hann höra några av Lars Ohlys ord, innan jag gick vidare och lyssnade med killarna som arbetar i  Telias monter vid Donners plats. Själv blev jag imponerad när jag såg Bredbandskollen som de satt upp på skärmar; fiberuppkopplingen visade över 80 Mbit – upp resp. ned! Vi talar hastighet!

Sen direkt till boendet för en snabb dusch och ombyte inför middag utomhus på gården hos ytterligare en levarantör. Mycket trevlig, informell middag med hemgrillat gotländskt kött med väl uttänkta viner till det. Blandade kunder som sammanfördes hos leverantör, vilket gav möjligheter till nya trevliga och relevanta möten.

Sedan hem till boendet vid 22:30 där jag mötte personalen som slutat sitt pass i presscentrat och nu satt och pratade om dagens händelser. Bl.a. berördes att vi fått en trist kommentar av en skribent där vi tyckte det vore bra om man även  pratade med oss direkt för att få ”fakta i målet” och ge oss en chans att åtgärda ev. problem.

Vad är då summan av detta?

1. Almedalen är en plats för möten. Demokrati in action. Var får du annars chans att möta beslutsfattare i shorts och linne under informella former?

2. Läs på, och planera din tid – i god tid. Om du vill maximera dina möten; vet du om ungefär vilka du ska träffa, Googla och läs på lite innan.

3. Det är en maximerad vecka vad gäller intryck, möten, visitkort, tankar, nya Facebook-vänner etc. Jag kan förstå den virvelstorm som ”våra” journalister kan uppleva för att dels hinna med att bevaka allt, men även hinna reflektera och skriva något runt det. Därmed sagt, även ett kort besök utanför muren, eller bara till Botaniska kanske kan göra att veckan håller ännu längre och ger ännu mer.

Detta var ett axplock hur en dag kan se ut i Almedalen. Många som är här har betydligt mer fullbokade dagar, men det kanske ändå gav en uppfattning om hur ”livet på öjn” ser ut under Politikerveckan.

All for now. Må gott

LG Wallmark

7 Kommentarer

 1. Carina Wigholm 11 år sedan

  Kan bara hålla med! Almedalen är en vecka för nya intryck och möten. Väl mött LG! 🙂 /Carina Wigholm

 2. Carina Wigholm 11 år sedan

  Kan bara hålla med! Almedalen är en vecka för nya intryck och möten. Väl mött LG! 🙂 /Carina Wigholm

 3. Hans Leijström 11 år sedan

  Ja vi behöver verkligen fysiska möten i en tid av digitala möten. Delar med mig av mitt favoritklipp från veckan:
  http://static.bambuser.com/r/player.swf?vid=872056

  1. LG Wallmark 11 år sedan

   Hej Hans, bara att konstatera att PR är inget nytt fenomen för Gudrun S 😉

   LGW

 4. Hans Leijström 11 år sedan

  Ja vi behöver verkligen fysiska möten i en tid av digitala möten. Delar med mig av mitt favoritklipp från veckan: http://static.bambuser.com/r/player.swf?vid=872056

  1. LG Wallmark 11 år sedan

   Hej Hans, bara att konstatera att PR är inget nytt fenomen för Gudrun S ;-)LGW

 5. Tweets that mention En dag i Almedalen IRL | Telia - Bättre Affärer -- Topsy.com 11 år sedan

  […] This post was mentioned on Twitter by Joakim Jardenberg, Jerry Silfwer. Jerry Silfwer said: Smurftips: En dag i #Almedalen IRL http://bit.ly/9qUWyM […]