Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Åka utomlands i sommar?

12 år sedan

Planerar du kanske en utlandsresa i sommar och vill ta med dig dina jobbverktyg? Kanske både mobilen och den bärbara datorn? Här kommer lite tips på ”bra att veta” för att undvika att du får en obehaglig överraskning (dyr faktura/arg ekonomichef eller liknande) då du kommer hem.

From den 1/7 är det EU-krav på att vi operatörer skall hjälpa er kunder att undvika chockräkningar, det har jag tagit upp här på bloggen i ett tidigare inlägg. Nu planerar vi på Telia att aktivera detta skydd för alla er kunder from den 12 juni. Reser du innan detta datum kan du få hjälp med att aktivera detta skydd av vår kundtjänst. Skyddet innebär att då du når den bestämda beloppsgränsen (default för en företagskund är 520 kr exkl moms) så spärras det för vidare användning. Innan du når gränsen kommer du få ett sms så du vet att du närmar dig gränsen.  På sikt kommer du också kunna ändra gränsvärdet till olika högre belopp.

Tänk också på att det inte alltid är så lätt att veta vilka tjänster som kopplar upp sig mot nätet och vilken föbrukning de sedan genererar varken när det gäller tjänster som du använder via din (smart)phone eller via din bärbara dator. Kolla därför lite extra vilka tjänster du har aktiverade och avaktivera de du inte behöver åtkomst till under din utlandsvistelse.

Har du barn med dig? Tänk på vad de gör om de använder din telefon eller din dator (vet av egen erfarenhet att Bolibompas hemsida kan vara kul på utlandsresan).

Surfa gärna med WLAN där det är möjligt (många hotell har WLAN som service till sina gäster). Undersök dock om det är gratis att nyttja!

Så det finns nu goda möjligheter att göra bättre affärer även då du reser utomlands utan att riskera en obehaglig överraskning – det kallar jag en bra affär!

Vi hörs snart igen!

Jessica