Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Internetuppkoppling – trots eller tack vare McAfee

11 år sedan

Drabbades du av McAfees utskick av en felaktig uppdatering av sitt virusskydd?

På Telia och TeliaSoneras Nordenkontor drabbades 15 000 datorer. Min var en av dem. En ”standarduppdatering” igår kväll resulterade i att jag var utan PC till ca kl. 17 idag.

Tack och lov så har jag mejl och internet via mitt abonnemang och iPhone, vilket gjort att jag i stort kunnat arbeta som vanligt, även om jag saknat tillgång till mina dokument etc.

I årets Trendrapport frågade vi: Hur lång tid tror du att ditt företag skulle klara sig utan internetuppkoppling innan verksamheten drabbas?

Nästan 30% av svenska företag svarar att man inte alls klarar sig utan internetuppkoppling, och åtta timmar verkar för övriga vara max vad man generellt tror att man kan klara sig.

Oavsett, en ovanlig dag har det varit och jag avundas inte våra IT-tekniker etc, samt jag kan bara hoppas att våra kunder haft förståelse för att telefonköerna idag kan ha blivit långa då även vår kundtjänst drabbades av denna felaktiga uppdatering.

Är det inte virusuppdateringar så är det vulkaner. Idag träffade jag en kollega i Farsta som just kommit hem från Thailand – efter att ha varit på väg i en vecka! Olika flygbyten på orter runt Medelhavet och även båt. Extra tufft när man har barn.

Jag tycker nu att vi förtjänar en alldeles fantastisk sommar efter denna långa ekonomiska nedgång, kalla vinter, vulkaniska vindar och vilseledande virusuppdateringar.

All for now. Må gott

2 Kommentarer

  1. Jesper Åström 11 år sedan

    Ni borde ju definitivt hitta paketeringar av Google Apps-lösningar till er personal. Det borde ju finnas grymt många fördelar att kunna jobba simultant från flera olika platser i landet i en så stor organisation. Plus att Docs aldrig (läs sällan) ligger nere 🙂

  2. Jesper Åström 11 år sedan

    Ni borde ju definitivt hitta paketeringar av Google Apps-lösningar till er personal. Det borde ju finnas grymt många fördelar att kunna jobba simultant från flera olika platser i landet i en så stor organisation. Plus att Docs aldrig (läs sällan) ligger nere 🙂