Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Ett unikt möte mellan Stockholm och San Jose, USA

10 år sedan

I tisdags genomfördes ett på många sätt unikt möte mellan Stockholm och San Jose i USA. Dels var det ett möte mellan TeliaSoneras VD Lars Nyberg och Ciscos CEO, Mr. John Chambers, dels genomfördes mötet virtuellt, via Telias telepresence-studio på Stureplan och en av Ciscos anläggningar i San Jose. Det som också får ses som unikt är att…

Möte mellan Lars Nyberg, VD TeliaSonera, och Mr. John Chambers, CEO Cisco. Stockholm-San Jose, USA

…  det var också en av de första ”intercompany” möten som genomförts med denna typ av avancerade telepresence-studios, och detta tvärs över världen, mellan USA och Sverige. Telia får ses vara först även här.

Tala om att ett effektivt sätt att mötas på, inte ens tidsskillnaden mellan västra USA eller Stockholm är ett hinder. Ett morgonmöte för Mr. John Chambers blir ett eftermiddagsmöte för deltagarna i Stockholm. 

Jag tycker att detta här är häftigt. Förhoppningsvis kan vi inspirera andra koncernledningar och ledningsgrupper att mötas på samma smarta sätt, för det är många gånger mer effektivt än fysiska möten. Då menar jag givetvis att vill inte vill ersätta alla fysiska möten, poängen är att denna form av virtuella möten kan ersätta många fysiska. Speciellt om mötesformen är som ni kan se på bilden.

Återigen visar detta att tekniken finns, men att det är mer av en ledarskapsfråga samt en attityd-och beteendeförändring inom många företag/organisationer som krävs för att något ska hända. 

Och där vill jag påstå att vi inom Telia har kommit långt och ligger i framkant, det visar även aktuellt möte. På mötet deltog även Sverker Hannervall, Chef för Business Services, och Ciscos svenska VD, Niklas Andersson.

Varför möts inte fler ledningsgrupper på detta sätt, vad hindrar dem? Eller finns det inga hinder? Jag behöver förstå… kom gärna med era kommentarer

Hls

Lars