Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Veckan som gick, pressträffar, webbinarier och infomöten. Allt virtuellt!

12 år sedan

Förra veckan får jag nog ärligt säga gick i virtuella mötenas tecken. Ett nytt rekord vill jag påstå. Framförallt för oss på Marknad, men kanske även ett svenskt rekord? Allt från pressträffar, webbinarier och interna informationsmöten där flera hundra deltog, till dagliga möten via telemöte/webb.

Pressträff, vy från Stureplan
Pressträff, på plats i Farsta

Som ni kunde läsa av Catherine Karagiannis blogginlägg hade miljöpartiet en pressträff, via Telepresence, där de presenterade sin rapport Smartare sätt att mötas. Ett nytt grepp får jag säga. Jag hade på kort varsel blivit ombedd att hjälpa till i Farsta för att…

… få det att fungera, som de uttryckte det. Jag tror fortfarande flertalet upplever att själva ordet Telepresence är lika med avancerat. Och visst, det är verkligen en upplevelse att delta på ett Telepresence-möte, med tre stora skärmar, HD-kvalitet och CD-ljud, där råder det inget tvivel om, men att få igång mötet då? 

Vet ni vad jag gjorde, jo jag tryckte på en knapp!

Sant, eller rättare sagt, jag tryckte på telefonens display för aktuell bokning (bokas via outlook), sedan är mötet igång, allt fungerar, det är bara att sätta sig tillrätta och börja. Kan det bli enklare, knappast?

Så förutom mitt bidrag av att trycka på displayen fick jag tillfälle att berätta mer om själva Telepresence, hur vi nyttjar mötestjänster etc. För dem som var på plats i Farsta vill säga, och då före samt efter pressträffen. Dessutom lånade de min laptop för att visa presentationen ifrån. så lite mer än knapptryckning blev det.

Virtuell pressträff, live

Men dessförinnan, på onsdagen, gjorde vi något som får ses som unikt tycker jag. Då genomförde vi tillsammans med Cisco en virtuell pressträff, via nätet. I detta fall en pressträff om vårt fördjupade samarbete när det gäller nästa generations molntjänster för företag. Då med fokus på kvalitet, tillgänglighet och säkerhet, ett koncept som vi kallar för Business Class Cloud Services. Denna virtuella pressträff, och dess innehåll, fick stort genomslag, även internationellt. På bilden till höger kan ni få en uppfattning hur journalisterna fick se det, pressträff direkt via video och bild (även möjligt att delta via iPhone). Syns gör Sverker Hannervall, Chef TeliaSonera Företagsförsäljning och Niklas Andersson, Chef Cisco Sverige.

Till detta genomförde kollegor, på Marknad, två stycken webbinarier förra veckan. Ett webbinarium om VisCom, vår videomötestjänst, dit fler än 37 kunder var anmälda. Ett annat webbinarium om Gröna initiativ (grön-it), där ca 20 st deltog. Fantastiskt tycker jag.

Och om det inte var nog så genomförde vi inom Business Services två infomöten, totalt ca 550 personer deltog via telefon/internet, jag ansvarade för ett av dem. Själv deltog jag på minst 6 st virtuella möten i förra veckan, framförallt via telemöte/webb, i samband med olika projekt- och teammöten. Men också, flera fysiska möten, tro ingen annat…

Men, det jag vill få sagt, tala om variationer på virtuella möten. Allt från pressträffar, kundwebbinarier, större infomöten, mindre projekt- och teammöten. Och allt under en och samma vecka, det tycker jag är en milstolpe, även för oss.

Men, hur gör ni och hur ser ni på ovan, är virtuella mötesformer något som är här för att stanna, eller? 

Dela gärna med er av era synpunkter och erfarenheter…

Hls

Lars