Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Min pappa skall snart gå i pension och önskar sig…

12 år sedan

Läste min kollega Catherines inlägg här från igår om den äldre generationens önskemål på mobiltelefoner, rotade fram gårdagens DN (hann inte läsa alla delar igår), läste och tänkte  då lite på min pappa. Min pappa jobbar på Vägverket och han älskar sitt jobb, han fyller 67 år nu i höst och det innebär att han då måste lämna sitt jobb och bli pensionär. Detta är inget pappa ser fram emot särskilt, möjligtvis ser han möjligheten till att ägna (ännu) mer tid åt fotbollen och sina barnbarn men han kommer att sakna sitt jobb och sina kollegor mycket. Det han önskar sig i samband med sin pension är ingen fin kristallvas eller en guldklocka utan…

…en bärbar dator. Detta då han vant sig vid att kunna jobba med en bärbar dator och han vill nu överföra det mobila arbetssättet till det mobila livet och kunna sitta vid sin dator var han än befinner sig oavsett om han är hemma eller på resande fot (han reser ju med fotbollslaget varje helg i princip till min mammas förtvivlan). Det tycker jag är stort. Min pappa är ju inte en teknikglad eller teknikintresserad person alls men sakta men säkert har han nu anpassat sig till de moderna arbetsvertygen så mycket så han vill ha det själv också, även utanför jobbet. Så oavsett ålder finns det idag ett stort intresse för det mobila livet, vi är allt mer rörliga och vill då kunna kommunicera på olika sätt med våra nära och kära. Precis som vi vill kunna då vi är på jobbet med våra kollegor, kunder och leverantörer.