Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Tjänsteresor

10 år sedan

Nu när du läser detta inlägg besöker jag kollegorna på Telia Danmark. (En extra bonus med detta besök är att få ta del av utbudet i deras härliga personalrestaurang, vilket är något jag är seriöst imponerad av. Sverige kan lära av Danmark ibland.)

Normalt så har jag de allra flesta (internationella) möten med hjälp av telemötestjänster, men behöver jag resa försöker jag samla ihop viktiga personliga möten till ett och samma tillfälle. Vilket för övrigt är en underbar övning i kalendertrixning som kräver god framförhållning och gott humör (eller beta-blockerare). (Vill du veta mer om hur Telia som företag lyckats spara både pengar och miljö, kolla in vad min kollega Catherine skriver här.)

På tal om tjänsteresor och miljö såg jag i förra årets Trendrapport vad svenska företag tänkte om att ersätta tjänsteresor med modern kommunikation (video- och telefonkonferenser). Kolla in svaret här! Svenska företag ser möjligheter och har samtidigt potential kan man säga 😉 Vi hade samma fråga i Trendrapport 2008 och det resultatet hittar du här.

2008 och 2009 frågade vi också hur svenska företag trodde att tjänsteresandet skulle utvecklas, svar 2008 och svar 2009 i vårt trendverktyg. Här kan du bl.a. se deras tankar om minskning, som att endast 12% mot 24% året innan trodde på en ökning av tjänsteresandet. En halvering på ett år! Samma år hade DN också en artikel kopplat till hur vi märkte av en förändring.

Visste du att Regeringen klimatkompenserar samt rekommenderar tåg vid flertalet resor, och Malmö Stad har gett ut följande konkreta  rekommendationer för att miljöanpassa kontoret.

Hur jobbar du och ditt företag med resande i tjänsten? Finns det en dialog om detta? Eller är det ”någon annan” som svarar för det?

All for now. Må gott