Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Sammanfattning av kvällens keynote

3 år sedan

Kvällens keynote hölls på Bill Graham Civic Auditorium i San Francisco och inleddes med en kort film där komikern James Corden skjutsade Tim Cook i en taxi till själva eventet. I taxin börjar de sjunga Sweet Home Alabama tillsammans med en passagerare: rapparen Pharrell Williams.

Inledningsvis berättade Tim Cook om nya avsnitt av Carpool Karaoke som kommer senare under hösten, samt om tjänsten Apple Music som nu har 17 miljoner användare. Apple Music Festival i London har blivit otroligt populär och sänds även via iTunes och firar i år 10 år.

Apple Store har nu 140 miljarder nedladdade appar. iPhone och iPad har blivit viktiga spelkonsoler och nu kommer Nintendo att släppa Super Mario Run som ett helt nytt spel, anpassat just för iOS. Du kommer att kunna utmana dina vänner och andra spelare runt om i världen på ”battle”, samla pengar och på så sätt kunna interagera med andra, så kallad social gaming. Super Mario stickers för meddelanden kommer finnas i och med iOS 10.

Utbildning är något som Apple vurmar för, och projektet ConnectED, ett samarbete mellan skolor och företag i USA, firar 40 års jubileum. Nya Swift Playground kommer bli väldigt spännande och följa: ett program där elever i skolan på ett enkelt sätt får lära sig att koda, precis som vilket annat ämne eller språk.

Susan Prescott visade en uppgradering av iWorks där du nu kan samarbeta i realtid med vänner eller kollegor.

Apple Watch har fått en riktig uppdatering i och med en helt ny modell, Apple Watch Serie 2. Först och främst har den nya klockan inbyggd GPS, vilket gör att oavsett om du har med dig din iPhone eller ej så kan klockan vägleda dig rätt. Klockan kommer även vara ”sim-säker”, det vill säga vattentät ner till 50 meters djup. Du kommer med andra ord att kunna använda den när du simmar och kan även där tillgodoräkna den motion som simning är.

Dessutom kommer PokémonGo även till WatchOS! Under hösten kommer du som är tränare enklare att kunna hålla koll på pokestops, och andra nödvändigheter för att hålla dina pokémons i form.

En nyhet är mindfulness-appen Breathe, som ska påminna dig om att ta en andningspaus. Den kommer finnas med i nya WatchOS 3.

Klockan har även fått dual core processor, vilket gör att den är dubbelt så snabb som tidigare. Skärmen kommer även att vara dubbelt så skarp. Detta gör en stor skillnad när du befinner dig utomhus, då du behöver en skärm som kan anpassa sig utifrån ljuset.

Nytt material är stark keramik, som kompletterar de tidigare utformningarna i aluminium och rostfritt stål. Specialvarianter i samarbete med Hermès och Nike har också tagits fram.

Den äldre modellen av klockan får nu namnet Apple Watch Serie 1 och är uppdaterad med samma specifikation gällande dual core processor, men har ingen GPS. Förköpet på nya Apple Watch öppnar den 13 september, med leverans i oktober. Uppdatering till WatchOS 3 sker den 16 september.

Nu kommer det som vi har väntat hela kvällen på nämligen iPhone! De nya iPhone-modellerna har fått namnet iPhone 7 och iPhone 7 Plus.

iPhone är en produkt som har förändrat hela vårt sätt att kommunicera på väldigt kort tid. Över en miljard iPhones har sålts i världeb, vilket gör den till den bästsäljande produkten i sitt segment någonsin.

Vi bjöds på en kort summering av nya iOS 10, där HomeKit lyftes som en av de stora nyheterna. Det ska bli spännande att se vilka produkter och tjänster som kommer att erbjudas där vid lansering. Uppgradering till iOS 10 kommer att ske den 13 september.

Nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus har tio nyheter som Apple valde och lyfta:

1) Design: Färgerna jet black, black, gold, silver och rose gold
2) Hemknappen kan programmeras för tredjeparts program
3) Vatten- och dammtålig (IP67 protection standard)
4) 12 MP kamera samt en ny 7MP FaceTime HD-kamera. iPhone 7 Plus är utrustad med två kameror, en med vidvinkel och en med teleoptik, som möjliggör både bättre zoom och kreativt skärpedjup.
5) Förbättrad retinaskärm
6) Stereohögtalare med bättre ljud
7) Hörlurar som nu ansluts via lightning-uttaget
8) Ny trådlös uppkoppling och trådlösa hörlurar, Apple AirPods
9) ApplePay kommer till Japan
10) Nya processorn A10 Fusion kommer att ge förbättrad prestanda vilket för med sig bättre batteritid.

Nya iPhone 7 kommer i färgerna jet black, svart, guld, silver och rose guld samt i storlekarna 32 GB, 128 GB och 256 GB. (Jet black kommer endast i storlekarna 128 GB och 256 GB.)
iPhone 7 Plus kommer i färgerna jet black, svart, guld, silver och rose guld samt i storlekarna 32 GB, 128 GB och 256 GB. (Jet black kommer endast i storlekarna 128 GB och 256 GB.)

Förköpet börjar i Sverige den 9 september – vi återkommer när vi har mer information på telia.se/applenytt