Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Sammanfattning av Apples event

4 år sedan

Apple firar 40 år den 1 april och har uppnått mer än 1 miljarder Apple enheter i världen. Apple poängterar att deras produkter är viktiga för så många människor och därför är det viktigt att vi som kunder skall känna oss trygga och säkra med det som de tillverkar. De är stolta över att säkra kundernas data och att ingen skall ha tillgång till kundens information utan kundens tillåtelse.

De lyfter två projekt som är viktiga för Apple – Miljö och Hälsa.

Miljö poängterar de hur viktigt det är att arbeta med återvinning och återanvändning av komponenter och material. Ett nytt R&D projekt är en robot som de kallar Liam som plockar isär alla delarna på en iPhone så att mycket av den kan återanvändas eller återvinnas.

Hälsa
När det gäller hälsa och Health Care så har man lyckats med att få fram den största studien på Parkinson på 48 timmar. Men forskning finns inom flera olika områden och har lyckats samla flera stora universitet som arbetar och analyserar den data som patienterna (kunderna) levererar.

Nyhet är nya Care Kit som ger möjlighet att bygga appar för Parkinson. Där får patienterna möjlighet att fylla i ett Care Card som de delar med dem de vill, familj, vänner eller med läkare. Apple var noga med att poängtera att kunden väljer själv vem man delar data med.

Apple Watch
Apple Watch är den mest sålda smart watch och har blivit en del av många människors liv. En tredje del av alla användare väljer att då och då byta armband på sin Apple Watch.

Nu kommer nya armband i nylon med olika färger. Det kommer även nya sport och läderarmband i vårens kollektion. De kommer även sänka priset på Apple Watch. Vad detta innebär för oss i Sverige vet vi dock inte än.

Apple TV
Idag finns mer än 5000 appar i Apple TV App Store. Allt från Spel och TV-kanaler men även en hel del träningsvideos.
En uppgradering finns tillgänglig från och med idag med tvOS som gör det möjligt att:
Lägga apparna i mappar
Diktering
Siri för App Store
Live Photos

iPhone
Ikväll lanseras en ny telefon en iPhone SE med 4 tums skärm. Nya iPhone SE kommer i färgerna rose guld, guld, rymdgrå samt i silver. Telefonen kommer ha samma A9 chip (som gör den lika snabb) som iPhone 6s och har samma kamera med 12 MP. Andra funktioner som presenterades kring nya iPhone SE var:
Fokus pixel
True Tone Flash
Retina blixt
Snabb LTE ( 4G )
Live Photos
4K video
Bättre batteritid
NFC för Apple Pay ( Denna tjänst finns inte än i Sverige )

iPhone SE kommer i storlekarna 16 GB och 64 GB.

I USA kommer man kunna förbeställa den från 24 mars med leverans från och med den 31 mars. Men se längst ner i detta inlägg för information för vad som gäller i Sverige.

iOS 9.3
Innehåller bland annat uppdateringar för appar som News (Nyheter) som gör det möjligt att enklare personifiera sitt nyhetsflöde.
CarPlay kommer finnas med bland alla nya biltillverkare.
Bättre förutsättningar för skola att arbeta enbart med iOS produkter. Uppdatering för iOS 9.3 är fri och finns tillgänglig snart.

iPad
Ny iPad Pro 9,7 tum presenterades. Har samma specifikation som iPad Pro men är mindre, det vill säga samma storlek som nuvarande iPad Air 2. Den är lättare och har en helt annan processor och skärm. Du får en iPad med night shift (en funktion som känner av att det är kväll och att ljuset på din skärm bör ändras och mjukare ljus.) Du får även med den nya funktionen True Tone Display som gör att hela skärmen anpassar sig för det ljus där du befinner dig.

Nya iPad Pro har även fyra högtalare så du får ett bättre ljud i din iPad. En hel del nya tillbehör kommer också till den nya iPad Pro, bland annat ett nytt smart tangentbord, USB kamera adapter och SD kortläsare.

iPad Pro 9,7 kommer i samma färger som den nya iPhone SE och i storlekarna 32 GB, 128 GB samt 256 GB.

Annan uppdatering var att även stora iPad Pro kommer komma med 256 GB.

I USA kommer man kunna förbeställa den från 24 mars med leverans från och med den 31 mars. Men se längst ner i detta inlägg för information för vad som gäller i Sverige

Detta var allt från Town Hall i Cupertino. Det var sista gången som de körde ett event från denna historiska plats. Nästa gång blir det i Apples nya lokaler.

För dig som vill se eventet i efterhand.

Frågor kring nya Apple iPhone SE
Nu har Apple presenterat den nya iPhone SE. Nedan finns svar på vanliga frågor från kunderna. Ni kommer få mer information så fort vi får den från Apple.

Mer information om de nya produkterna finns på vår blogg – http://blogg.telia.se/smartarevardag/

Uppdaterat 2016-03-24 kl.08.53

Kommer ni sälja nya iPhone SE?
Ja, vi öppnar förköp den 29 mars klockan 00.01

Vad kommer de kosta?
Det kan vi inte svara på idagsläget. Vanligtvis brukar pris kommuniceras närmare den svenska lanseringen.

När kommer dem lanseras i Sverige?
Vi har för närvarande ingen mer information kring det. Vi återkommer så fort vi vet mer.

Kommer man kunna förboka sin nya iPhone hos Telia?
Ja, vi öppnar förköpet som sagt den 29 mars klockan 00.01