Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Helgläsning för surfplattan

5 år sedan

Vinterkylan har dragit in över landet. Finns det något mysigare än att komma hem, krypa ner i soffan och slukas upp av en bra historia? Vi har samlat ihop några lästips till surfplattan.

bok1

Nyckeln till det förflutna, av Anna Keiler, handlar om Jessicas flykt från storstaden till en gammal hästgård i Dalarna som ägs av den framgångsrika hoppryttaren Jakob. En dag raseras idyllen av ett mörkt förflutet. Tillsammans börjar de gräva efter sanningen, en sanning som ter sig allt mer brutal ju närmare de kommer.

bok3

Kungar & Drottningar är del 3 i fantasyserien Drakhjärta & Hamnskiftare. Jerker Hulténs spännande äventyrsberättelser hade sin början i sagostunder han hade med sina barn. Böckernas kärna är värme, humor och kamratskap utöver den klassiska kampen mellan gott och ont. Dessutom har samtliga böcker en lyckad genusbalans.

bok4

Maja Ljung charmade hela Sverige när hon var med i tv-programmet Sveriges yngsta mästerkock. Hon älskar att stå i köket och vill fortsätta inspirera fler barn till hur man lyckas i köket. Hennes kokbok Jag fixar maten! delar hon med sig av sina favoritrecept.

bok2

För den som njuter av språkfyrverkerier är Lina Hagelbäcks prosalyriska debut Violencia och uppföljaren Violencia och hennes far heta tips. Debutboken handlar om den oberäkneliga poeten Violencia som har blå lava istället för blod i kroppen. Det händer att hon får gnistrande vulkanutbrott. I uppföljaren lär vi känna hennes kringresande far som är trubadur och poet. Deras relation blir en rasande uppgörelse med en historia full av svek och våld.

Alla dessa böcker, och många fler, finns att läsa via appen Readly där du kan läsa obegränsat bland 1366 titlar av magasin, dagstidningar och böcker. Du kan spara ner dina favoriter offline och läsa utan tillgång till uppkoppling. Nu får alla som skaffar abonnemanget Mobil Komplett 4 GB och uppåt testa just Readly, Spotify och Storytel fritt i 3 månader. Läs mer här.