Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Rekordsnabb nyhet till Filmbutiken

4 år sedan

I vanliga fall kan det ta upp till tre månader innan en färsk biofilm når Filmbutiken – men inte den här gången. Långfilmsdebutanten och filmstipendiaten Fia-Stina Sandlunds kultförklarade ”She’s wild again tonight” finns där redan nu – bara två veckor efter biopremiären.

Sedan ett par år tillbaka delar Telia och Stockholm filmfestival ut ett långfilmstipendium till en kvinnlig regissör – She’s wild again tonight är producerad med hjälp av just det stipendiet. Fia-Stina Sandlund blev förra årets vinnare och i november hade hennes långfilmsdebut världspremiär på årets filmfestival.

Filmen handlar om två unga konstnärer som träffas i Brooklyn för att spela in en modern tolkning av Strindbergs klassiker Fröken Julie. När regissören inte dyker upp spenderar de natten tillsammans och det som började som något professionellt mellan två politiskt medvetna unga artister utvecklas till ett maktspel. I rollerna ser vi bland andra ständigt aktuella skådespelerskan Shima Niavarani och Gustaf Norén, tidigare bandmedlem i Mando Diao.

Det har sagts att She’s Wild again tonight inte liknar något som gjorts inom svensk film tidigare. Och efter biopremiären i november har den redan blivit kultförklarad som ”2000-talets största underground succé”. Men vi ska inte sticka under stol med att filmen är en vattendelare som har fått allt från en etta i betyg i GP till hyllningar som: ”Årets bästa film” och ”Bergmanklass”.  Titta själv och avgör vad du tycker! Filmen finns redan i Filmbutiken och det på rekordsnabb tid efter biopremiären.

Mycket nöje!