Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Viktiga saker att tänka på när du byter iPhone

4 år sedan

Många har köpt en ny iPhone och det finns en del saker att tänka på. Först och främst: se till att du har säkerhetskopierat ditt innehåll på din gamla iPhone. Om du vill uppdatera sista säkerhetskopian manuellt, gör det genom att gå in på Inställningar – iCloud – Säkerhetskopiering – Säkerhetskopiera nu.

sakerhetskopiera-icloud-1sakerhetskopiera-icloud-2

När du väl har gjort säkerhetskopieringen är allt säkert förvarat i iCloud. Nu börjar det bli dags att starta din nya iPhone. Men innan du startar den är det viktigt att du har satt i ditt simkort. Gör du inte det kan det hända att din iMessage visar din iCloudkopplade e-postadress istället för ditt mobilnummer.

Detta kan du åtgärda genom att stänga av din iPhone och sätta igång den igen. Gå sedan in på Inställningar – Meddelanden – Skicka och ta emot SMS. Där kan du se till att ändra så att avsändare av dina meddelanden är ditt mobilnummer istället. Om du sätter in simkortet först och sedan sätter igång din nya iPhone skall detta problem inte uppstå.

sakerhetskopiera-imessage-1

 

 

 

sakerhetskopiera-imessage-2

När du startar din nya iPhone och väljer att återskapa från Säkerhetskopia, tänk på att återställningen kan ta flera timmar– beroende på hur mycket du har lagrat. Mitt råd är att göra det på kvällen och låta den arbeta medan du sover. Jag hade själv en massa bilder och appar, så för mig tog det flera dagar innan allt innehåll hade hittat tillbaka till sin plats i telefonen.

Dock tog det bara några timmar innan jag kunde börja använda min nya iPhone. Återställningen av allt som säkerhetskopierats fortsatte lugnt i bakgrunden. Tänk på att det såklart går åt mer av batteriet när din iPhone arbetar mer än vanligt, så tills säkerhetskopian är helt återställd kan det vara bra att ha en laddare nära till hands.

Om man bortser hur lång tid det tog så har det annars har det gått väldigt enkelt och smidigt och föra över mitt gamla innehåll till min nya iPhone.

Hur har det gått för dig? Eller har du upptäckt några fler saker som du vill tipsa andra om? Skriv gärna en kommentar här på bloggen.

6 Kommentarer

 1. Björn Grafström 4 år sedan

  Hej! Flera timmar? Är det för att det går via icloud då? Jag har alltid utgått från en säkerhetskopia på datorn, och då har det aldrig tagit längre tid än 20-40 minuter att vara tillbaka på banan.

  1. Suzanne [Smartare Vardag] 4 år sedan

   @Björn Grafström Ja så kan det vara. Men som sagt det kan bero på hur många som gör det samtidigt i världen. Har du tur så går det fortare. Ville dock varna så att ni inte blir besvikna eller ledsna 😉 /Suzanne

 2. catarina 4 år sedan

  Hej!
  Återskapa gick kanon:) men varför förs inte köpta ringsignaler över…eller måste man föra över dom på något annat sätt??

  1. Suzanne [Smartare Vardag] 4 år sedan

   @Catarina kolla så du har valt att dessa skall också synkas med din iCloud. Annars får du ändra det och sedan synka om. Lycka till! /Suzanne

 3. catarina hedelund 4 år sedan

  Hej! Återställningen gick bra, men varför förs inte köpta ringsignaler över….?? Eller gör man på något speciellt sätt?

  1. Suzanne [Smartare Vardag] 4 år sedan

   Hej Catarina! Har just svarat dig på samma fråga 😉 /Suzanne