Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Koppla upp för att koppla av i sommar

5 år sedan

Semestrarna hägrar och många ser nu fram emot att koppla av i ett soligt sommar-Sverige. Men för att koppla av innebär även att man kopplar upp. Vi tar med våra bärbara prylar till sommarstugor, gästhamnar och badstränder och då är täckning A och O. Därför fortsätter Telias miljardsatsning på att bygga ut näten, då även på turisttäta orter runt om i landet.

Uppkopplat läge har blivit normaltillstånd även på semestern. Svenskarnas sommarsurfande fortsätter att öka – inte minst i det mobila nätet. Nu tar vi med oss våra bärbara prylar till sommarstugor, gästhamnar och badstränder. Telias totala datatrafik för maj och juni förra året, ökade med nästan 40 procent jämfört med motsvarande period 2012.

Att spela Candy crush saga, följa senaste HBO-serierna eller lyssna på Jens Lapidus nya bok i Storytel är så klart roligt – men för det krävs en fungerande uppkoppling. Därför investerar Telia 15 miljarder kronor över en treårsperiod för att bygga ut de mobila och fasta näten runt om i landet, då även på turisttäta orter. Just de mobila näten är viktiga på semestern när man är på resande fot. Ambitionsnivån är hög, 4G- och 3G-näten ska täcka mer än 90 % av Sveriges yta när de är färdigutbyggda, från Riksgränsen i norr till Beddinge i söder.

Fler kan ringa och surfa samtidigt

Många populära turistorter var tidigt ute med det nya 4G-nätet, som nu byggs ut för att ge bättre täckning. Viktigt för en snabb och stabil mobilsurf. Under sommarmånaderna görs även förstärkningar av det befintliga 3G-nätet på flera sommarorter som t.ex. Båstad, Falkenberg, Halmstad, Kalmar, Kungsbacka, Nynäshamn, Skanör-Falsterbo, Trelleborg, Varberg, Vaxholm, Visby och Ystad. Det innebär bättre kapacitet och att fler människor kan ringa och surfa samtidigt i sina mobiler.

Viktigt för turistnäringen

2G/GSM-nätet ska moderniseras i hela Sverige och då även på turistdestinationer. 2G-nätet används för mobilltelefoni men även för enklare datatjänster som kortterminaler som användas i t.ex. butiker, restauranger och i taxi och är därför viktigt för turistnäringen.

Koppla upp och koppla av även utomlands – t.ex. i Kroatien

När du reser utomlands vill du såklart också kunna koppla upp dig för att berätta om resan via t.ex. Facebook eller visa någon vacker vy med Instagram. I många länder runtom i världen får du automatiskt tjänsten Telia Surf Abroad, som ger dig en maxavgift per dag för surf så att du inte behöver oroa dig för att kostnaderna ska dra iväg.

Ett av länderna där Telia Surf Abroad finns är Kroatien. Därför vill vi tipsa dig om ett erbjudande särskilt framtaget för våra kunder. Du får resan till ett mycket förmånligt pris, så att du med råge får pengar över för att både koppla upp och koppla av. Resan kan bokas från och med nu ända till och med oktober 2014.

Var surfar du i sommar? Berätta gärna i kommentarsfältet.

 

Länktips

Kategorier

91 Kommentarer

 1. Helen Lievesley 5 år sedan

  Hej! Jag surfar i en Västerbottens by som heter Storsävarträsk. Det är väldigt vackert i det här området. Men tyvärr finns det inte så bra täckning för min mobil. Vi alla här ska vara väldigt tacksam om Telia kan göra någonting åt det. Tack så mycket! Trevligt sommar!

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Helen! Tråkigt att höra att ni har bekymmer med täckningen. Ni får gärna gå in på http://www.telia.se/tyckomtelia och lämna era synpunkter där då det går till ansvariga för utbyggnaden av vårt nät. //Mathias

 2. Elisabet Dahlberg 5 år sedan

  Skaven, Kållandsö , Lidköpingskommun

  Har halebop, är katastrof dåligt. Har iPhone 3G . Kan vi få 4 G, eller vad gör vi?

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Om du har Halebop som operatör måste jag be dig att ta kontakt med de för att du ska få svar på din fråga. Du når de via https://support.halebop.se/kontakta //Mathias

 3. Niclas Svensson 5 år sedan

  Ska till London i sommar. Surf abroad låter ju bra men att bara få 20 mb surf för 49:- /dag är skitdåligt.
  Har man en iPhone räcker ju inte dessa 20 mb långt. 100 MB borde det vara minst.

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Niclas!

   Om du behöver mer data så kan du köpa mer. Information om hur du gör kommer via sms. /Sofia

  2. Ernie Wallbanger 5 år sedan

   Köp ett kort i en EE butik I London när du landat, 10GBP ger dig 1G/månad.

   Ernie, St Albans, UK

 4. Micke 5 år sedan

  Vi är i Lönstrup och hyr en stuga i en jättefin ”stugby” vid havet. Lönstrup ligger c:a 1 mil från Hjörrings centrum på Jylland/Danmark. Vädret är underbart, vi grillar flitigt och ölen är kalla o goda 🙂 Vi har Wifi inkluderat i stugan men förövrigt är det 3G R (Roaming) 29kr/dag som gäller, när man lämnar stugan. Det finns gratis öppna sk ”hotspots” lite varstans om man vill slippa betala för internet under förutsättning att man inte behöver vara uppkopplad hela tiden. Jag har stängt av uppdateringar av appar, e-post och dyl. när det inte finns någon tillgänglig ”hotspot” att utnyttja. Mobilen ”plingar ” ju till så fort det finns tillgängliga nät om man är i behov av det.. Jag har Samsung Galax S5 med Telia abb. och är jättenöjd med mobilens funktioner och Telia, of course 😉

 5. Ralf Tornberg 5 år sedan

  Riekkola ( Haparanda) Fungerar inte bra. Vet att det ligger vid gränsen, men de Finska näten vill ta över. Har Telia mast i närheten? Kommer 4G att fungera och När? 3G fungerar på vissa ställen, svag mottagning.

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Ralf! Det finns en planerad utbyggnad i Haparanda området på 4G inom de närnmaste månaderna. Du kan följa utbyggnaden via http://www.telia.se/tackning

   För att slippa att finska nätet tar över så kan man begära utlandsspärr på sitt abonnemang. /Sofia

 6. Elisabeth 5 år sedan

  Vi har fritidshus på Hamburgö, Hamburgsund och där är mobiltäckningen riktigt dålig. 🙁 Det gäller året runt, inte bara på sommaren när det är mycket turister.
  Gör något åt det snarast!

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Elisabeth! Det finns dessvärre ingen planerad utbyggnad i området de närmaste månaderna. Du kan följa utbyggnaden av nätet samt lämna synpunkter direkt till våra nätplanerare via http://www.telia.se/tackning
   /Sofia

 7. Kurt 5 år sedan

  Praktiskt taget alla mobilsamtal bryts inomhus, de flesta även utomhus. Enligt kundtjänst behöver jag en förstärkningsantenn. Jag har frågat runt på flera ställen men möter mest obestämda svar som ”du kan ju köpa xxx och testa”, eller ”du får nog be din mobiloperatör att bygga ut nätet”. Enligt kartan finns dock 4G hos mig. Går det att vara mera exakt: vad är det för typ av antenn som skulle lösa problemet?

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Kurt! Jag rekommenderar att du besöker en återförsäljare av mobiltelefontillbehör som kan hjälpa dig med vad för typ av antenn du behöver. När du sedan ska rikta antennen så kan du kontakta vår kundtjänst via http://www.telia.se/kontakt så får du hjälp med hur antennens ska riktas utifrån din adress. /Sofia

 8. Elisabeth Kjellman 5 år sedan

  Hej!
  Vid vårt fritidshus på Hamburgö, Hamburgsund i norra Bohuslän har vi fruktansvärt dålig mobiltäckning. Detta gäller året runt så det är inte pga av att belastningen sommartid är extremt stor.
  Vi har felanmält till Telia men inget händer, jag önskar få ett råd hur vårt problem kan lösas??? Tack på förhand!

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej igen Elisabeth! Eftersom att ingen planerad utbyggnad fanns i området så rekommenderar jag dig att se över möjligheterna till en riktantenn. Kontakta någon återförsäljare av mobiltelefontillbehör så kan du få hjälp och råd. Behöver du sedan få information om hur antennen ska riktas så kontaktar du vår kundtjänst så hjälper dem dig med det. /Sofia

 9. Bo Sparrman 5 år sedan

  Jag surfar i en by som heter Björkliden, en mil väster om Jörn.
  Tyvärr är mottagningen så långsam så om jag vill spela på trav måste jag åka till Boliden 4 mil bort.
  Kan ni göra något åt det?

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Bo! Vi har ingen planerad utbyggnad i området det närmaste halvåret. Du kan se planerad utbygggad på http://www.telia.se/tackning
   /Annica

 10. Bitte Forseby 5 år sedan

  Skulle vara kul att surfa om man hade någon mottagning!!! När blir det det hos mig i Toppkullen Kisa Kinda kommun???

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Bitte! Vi ser utbyggnadsplaner för det närmaste halvåret och under denna period finns det ingen planerad utbyggnad i ditt område. Du kan följa vår utbyggnad på http://www.telia.se/tackning
   /Annica

 11. Karin Persson 5 år sedan

  Märkligt att det bara är utbyggnad söder om Dalälven! Jag blir rent ut sagt förbannad! Vi har stuga utanför Hudiksvall o det är i stort sett omöjligt att ens ringa ett nödvändigt samtal! Och då finns här en camping o en gästhamn. Bedrövligt är det. Skärpning Telia. Ni gör reklam att man kan surfa varsomhelst – vilket skämt! Tror jag ska anmäla för falsk marknadsföring!

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Karin! Tråkigt att ni upplever problem med täckningen. Vi gör en storsatsning på vårt mobilnät som kommer att vara genomförd i slutet av 2015. När den är genomförd kommer ni förhoppningsvis ha täckning i stugan. Du kan läsa mer om satsningen här: http://www.telia.se/media/2013/05/17/telia-miljardsatsar-i-sverige/1eafb05f-466f-4eee-afde-c95876b8418a
   Våra utbyggnadsplaner kan du följa via http://www.telia.se/tackning
   /Annica

 12. Hans Östling 5 år sedan

  Jag vill surfa i Djura Leksand.
  Det går dåligt!
  Vad finns för planer?

 13. Barbro Lennartsson 5 år sedan

  Familjen semestrar på Listerlandet/Sandviken utanför Sölvesborg och där finns ingen mobil täckning. Detta har diskuterats och upprört åretruntboende liksom sommarboende under flera år.
  En mast är byggd,i området Grammahagen. När blir allt klart, installerat så man kan använda mobil och datorn??
  tacksam för svar. Barbro

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Barbro! Basen beräknas vara i drift under nästa kvartal (juli-september), men förseningar kan alltid förkomma. /Annica

 14. Ola Selim 5 år sedan

  Vi har fritidshus i närheten av Åsbro i Örebro län. Vi använder mobilt bredband i fritidshuset och har fiber i vårt ”vanliga”hus. Hemma använder via telia play men är tveksamma i fritidshuset eftersom man har begränsat surfutrymme. Hur mycket förbrukar man på en timmars tv- tittande via telia play?

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Ola! En timmes streaming kan förbruka mellan 1-3 GB beroende på upplösning. /Annica

 15. Ann-Charlotte Ericson 5 år sedan

  Borgholm.

 16. mirjam dahlgren 5 år sedan

  Surfar bara i Luleå och Tierpstrakterna

 17. Björn Bark 5 år sedan

  Hej!
  Jag har sett att det är 4G utbyggnad runt Storvattnet i Kramfors på gång, men verkar vara försenat. Hoppas det fungerar i augusti när jag åker upp dit! 🙂

 18. Patrik Hedström 5 år sedan

  Hej

  Jag har en sommar stuga på Rönnskär i Söderhamns skärgård enligt eran täcknings karta ska det funka men det är bara E i displayen på både telefon och surf plattan det är till och med svårt att ringa det finns både vandrarhem och gäst brygga där.
  Jag har lånat en surf platta med Tele 2 och det funkar bra där.
  Hoppas ni kan åt gärda detta det är 34 st stugor på ön och mycke turister på sommaren.

  Tacksam för åter koppling

  Patrik Hedström
  070-1902670

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Patrik! Vi har inga utbyggnadsplaner i området det närmaste halvåret. Du kan följa vår utbyggnad via http://www.telia.se/tackning
   /Annica

 19. Margot Johansson 5 år sedan

  Hej. Vi har en sommarstuga i V. Värmland i närheten av Årjäng. Sjön heter Blomsjön och tillhör Blomskog socken. Där är det väldigt dålig mottagning både på surf och telefoni. Knappt att det går att skicka ett sms. Undrar om det finns en mast i närheten av Lennartsfors att rikta antennen mot eller vart annars ?

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Margot! Tråkigt att höra att du upplever problem med täckningen. Har det alltid varit dålig täckning i området så krävs det en utbyggnad av mobilnätet för att täckningen ska bli bättre. Du får gärna gå in på http://www.telia.se/tyckomtelia och lämna dina synpunkter då det går till ansvariga för utbyggnaden av vårt nät.
   Förutom en utbyggnad av mobilnätet som förbättrar täckningen i närheten av din fastighet, är en yttre antenn det alternativ jag kan tipsa om tills vidare. Om du beslutar dig för att undersöka möjligheterna med en yttre antenn hjälper jag gärna till med att ta fram information om vilket håll den ska riktas åt.
   //Mathias

 20. Stina Åström 5 år sedan

  Hej, vi har en sommarstuga i ett stugområde som heter Vita Sand. Det ligger i Hagby, postadress Vassmolösa, kusten söder om Kalmar. Där är väldigt dålig teckning för mobiltelefon och surf. Kommer det att bli bättring där?

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Stina! I dagsläget finns ingen planerad utbyggnad i Hagby, Vassmolösa. Du får gärna lämna dina synpunkter och önskemål om utbyggnad via http://www.telia.se/tyckomtelia . //Mathias

 21. Ronnie Zander 5 år sedan

  Kan tyvärr inte surfa där jag bor mitt i Mälardalen men som tur är har jag fortfarande vanlig telefon så jag kan komma ut på internet den vägen, om en med låg hastighet.

 22. Susanne Nordström 5 år sedan

  Hej,

  Jag surfar från Jäckvik i sommar och hoppas att ni bygger ut nätet där. När det är många turister i byn går det inte att surfa alls…..

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Susanne! Troligtvis beror ditt problem på ett ökat antal användare i 3G-nätet som gör att 3G-täckningen blir sämre. Om antalet användare ökar mycket så minskar täckningsområdet. Detta för att säkra kvalitet för det antal användare som för tillfället är uppkopplad mot basen. Detta innebär att användare som normalt har täckning men ligger i utkanten av täckningsområdet kan bli utan eller får sämre täckning om antalet användare ökar i området. Lämna dina synpunkter och önskemål om utbyggnad via http://www.telia.se/tyckomtelia . //Mathias

 23. Victoria 5 år sedan

  Koppla upp sig och surfa på semestern? – Knappast..
  Vi vill surfa i södra Gunnarskog, runt sjön Gunnern, Arvika Kommun i Värmland. Hopplös täckning, bara E i displayen – det går nätt och jämnt att ringa. Här behöver det byggas ut.

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Victoria! Tråkigt att höra att täckningen är bristande i Gunnarskog. Du får gärna lämna dina synpunkter och önskemål om utbyggnad via http://www.telia.se/tyckomtelia . //Mathias

 24. Stefan Holmström 5 år sedan

  Jag surfar i Arild NV Skåne, där ni hade ingen eller urusel täckning på 4G förra sommaren, så jag fick återgå till 3G förra sommaren mellan Mölle – Arild -Svanshall och Jonstorp. Har ni byggt ut nu? Eller är det lika dåligt i år?.
  Jag bor i Lunds centrum och även där är det ofta svårt att logga in på nätet.
  Vad gör ni för att förbättra?

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Stefan! Vi har inte genomfört någon utbyggnad av nätet i Arlid än. Det är väldigt svårt för mig att svara på om det fungerar bättre eller sämre i år jämfört med förra året. Vi håller just nu på med en miljardsatsning på utbyggnad av nätet runt om i Sverige. Du kan följa utbyggnaden på http://www.telia.se/tackning . //Mathias

 25. Anna Ericsson 5 år sedan

  I Björlanda; Torslanda. Utanför Göteborg

 26. Birgitta Bringholtz 5 år sedan

  Jag kommer att surfa på Bödasands Camping, Öland
  Har varit lite si o så med uppkopplingen ibland där speciellt under högsäsongen.

 27. Leo Kramár 5 år sedan

  Jag kommer att vara i Vimosågen vid Kättbosjön, tre mil sydväst om Mora. Där är fullkomligt urursel täckning på 3G-nätet. 4G har jag inte själv testat, men grannarna säger att det är lika kasst. Jag ringde er och påpekade detta för ett par år sen och då sa kundtjänst att det var bra att jag hörde av mig – ju fler som ringde, desto större chans att Telia gör något åt det. Det skulle förvåna mig om det blivit bättre i år. Det märkliga är att ni lär ha en mast inom ca 5 km avstånd från oss, vi kan i princip se den på ett närbeläget berg, men kan det vara för dålig kapacitet i den?

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Leo! Jag kan inte svara på om det har blivit bättre täckning i området. Det är inte säkert att ni är kopplade mot den mast som ni ser, den kan vara riktad åt ett annat håll. Det stämmer att desto fler som hör av sig desto bättre. Det allra bästa är att ni skickar in ert önskemål om utbyggnad via http://www.telia.se/tyckomtelia . //Mathias

 28. Anders 5 år sedan

  Jag surfar med annan leverantör net1 i min stuga.då telia inte har anstymmelse till signal där

 29. Pär Krantz 5 år sedan

  På järnvägen mellan två av Sveriges största städer, Linköping och Norrköping försvinner täckningen HELT på vissa platser. Dessutom finns ingen täckning på 4G-nätet inomhus i den ena av dessa två. Är detta något ni är nöjda med?

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Pär! Det är en mängd olika faktorer som kan göra att täckningen försvinner på vissa platser på denna sträcka. När det gäller 4G täckningen så är det inget fel på den i Linköping eller Norrköping. Vi inte garantera att man kan ha fullgod täckning inomhus då det även här är flera faktorer som kan påverka, t ex kuperad terräng, husväggar, fönsterglas med mer. //Mathias

 30. Neta Hedberg 5 år sedan

  Hej
  Jag spenderar delar av semestern i Västerbotten, i en by som heter Nyåkerstjärn. Där får man gå utomhus om man ska ringa och att surfa finns inte på kartan. Jag hoppas att det byggs ut även där.

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Neta! Vi kan inte garantera täckning inomhus då det är mycket som påverkar täckningsförhållandet, t ex kuperad terräng, husväggar, fönsterglas med mer. Om man vill förbättra täckningen inomhus finns det möjlighet att prova med en yttre antenn till sin mobiltelefon. Du får gärna lämna dina synpunkter och önskemål om utbyggnad via http://www.telia.se/tyckomtelia . //Mathias

 31. Lars Schönning 5 år sedan

  Hej! Surfar i Grebbestad (V:a Ertseröd). Tyvärr dålig täckning och ert mobila bredband går ej/dåligt. Annan leverantör får därför användas. Hoppas ni kan göra något åt detta och inte bara använda masten i centrala Grebbestad. Bör kunna använda mast som Tele2/Telenor?
  Tacksam för svar.
  Med vänlig hälsning
  Lars S

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Lars! Det låter inte bra att du har svårt att använda dina mobila tjänster. Vi håller just nu på med en miljardsatsning på utbyggnaden av nätet runt om i Sverige. Du får gärna gå in på http://www.telia.se/tyckomtelia och lämna dina synpunkter då det går till ansvariga för utbyggnaden av vårt nät. //Mathias

 32. Billy Skoglöf 5 år sedan

  Vore bra att bara kunna använda telefonen utan att behöva
  söka rätt plats , på 1 m när , och att sedan inte vrida – vända
  på huvud / telefon.

  Plats Klevfjällsbyn i Gräftåvallen. Bergs kommun.

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Billy! Det låter inte bra att det är så svårt för dig att kunna använda telefonen. För att det ska bli bättre krävs det en utbyggnad av nätet. Du får gärna lämna dina synpunkter och önskemål om utbyggnad via http://www.telia.se/tyckomtelia . //Mathias

 33. Hans Gustavsson 5 år sedan

  Jag skulle gärna vilja surfa på Märsön, mellan Enköping och Srängnäs, men eftersom mottagningen är under all kritik så är det inte möjligt. Det går knappast att ringa mobilt heller.
  Märsöbacke är adressen.

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Hans! Om det alltid har varit dålig täckning på den platsen så krävs det en utbyggnad för att det ska bli bättre. Du får gärna lämna dina synpunkter och önskemål om utbyggnad via http://www.telia.se/tyckomtelia . //Mathias

 34. Östen Brorson 5 år sedan

  Jag försöker surfa i Lillarmsjö, Bjurholms kommun, men med 2G och om jag har tur en eller två sträck på mottagningen så kan jag inte ens betala mina räkningar det går för långsamt.
  Kommer Telia att göra någon uppgradering?

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Östen!

   Det är tråkigt att du upplever att det går för långsamt att surfa i vårt nät. Du kan alltid gå in på http://www.telia.se/privat/support/tackningskartor för att se utbyggnaden av vårt nät.
   Du kan även vara med och påverka detta genom att lämna dina synpunkter här: http://www.telia.se/privat/kontakt/tyckomtelia.

   Jag får önska dig en trevlig midsommar!
   Mvh Fredrik

 35. Kjell Flygenius 5 år sedan

  Jag surfar från Helsingfors!!!!

 36. Lars Nyström 5 år sedan

  Vi seglar i Danmark och Tyskland där Telia borde ha ett samarbete med internetleverantörerna. Tre har samarbete och det fungerar superbra.

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Lars!
   Om du vill få mer information angående våra prissättningar utomlands så kan du kolla in denna länk:
   http://www.telia.se/utomlands
   Jag får önska dig en trevlig midsommar!

   Mvh Fredrik

 37. Tomas Fjellborg 5 år sedan

  Skulle vara roligt att kunna surfa i stugan som ligger ca: 2 mil från KIRUNA efter vägen mot Nikkaluokta, men det är knappt det går att ringa med en mobil där :((((((. Undrar när det blir möjligt att ringa och surfa där???????????

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Tomas!
   Har du alltid upplevt att det varit problem att använda dig av din mobiltelefon i din stuga? Eller har det blivit sämre på sistone?
   Du får gärna kontakta oss via chatten så att vi kan göra en felanmälan i ditt område och se vad detta kan bero på och det gör du här:
   http://www.telia.se/privat/kontakt/chat/mobiltelefoni

   Jag får önska dig en trevlig midsommar!
   Mvh Fredrik

 38. Jörgen 5 år sedan

  Hej!
  Jag bor på Kungsholmen mitt i Stockholm och jag har bara täckning med 2G om jag står med mobilen vid fönstret mot gatan. Inne i lägenheten finns det ingen täckning alls. Andra operatörer klarar detta. Varför inte Telia?

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Jörgen!

   Det är tråkigt att höra att du inte är nöjd med uppkopplingen hemma med din mobiltelefon! Du får jättegärna ta kontakt med oss på kundtjänst via chatt här: http://www.telia.se/privat/kontakt/chat/mobiltelefoni eller så kan du även få kontakt med oss via facebook.com/telia

   Jag får önska dig en trevlig midsommar!

   Mvh Fredrik

 39. Monika Appel Norén 5 år sedan

  Ni lovar så himla mycket på Telia hela tiden men jag har inte haft annat än problem i över en månad. Den 12/5 kom vi till sommarstället i Fredriksberg, Dalarna, med sprillans ny router till 4G och nytt abonnemang som var något dyrare än det förra. Förväntningarna var höga! Men inte en enda dag har gått sedan dess utan att det har krånglat. Jag har routern låst till 3G eftersom inte 4G finns här än men jag blir nedkopplad från nätet HELA TIDEN!!

  Jag är så less på alla löften!!!!!!!!!

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Monika!

   Jag förstår din frustration över att det inte har blivit som dina förväntningar med ditt mobila bredband. Därför rekommenderar jag att du tar kontakt med vår kundtjänst på antingen chatt: http://www.telia.se/privat/kontakt/chat/mobilt eller via mail: http://www.telia.se/privat/kontakt/e-post, så skall vi hjälpa dig och felsöka i ditt ärende!

   Jag får önska dig en trevlig midsommar!

   Mvh Fredrik

 40. Per Gärme 5 år sedan

  Vad bra att ni har så fina erbjudanden till dem som har FAST bredband. Men vi som inte har något alternativ till mobilt bredband och måste klara oss med den bräckliga täckningen Telia ger oss få betala dyrt. Vi är INTE några sommarboenden, vi sköter jobb och skola via vårt mobila bredband. Vi sitter inte och streamar ner nöjesfilmer, men ändå får vi i slutet av varje månad säga till barnen att tyvärr surfen är slut (vi har inte råd att köpa mer) och de får anpassa sig och göra skolarbete i början av månaden. Det kan inte vara rimligt att vi som inte har något alternativ ska sitta med samma kostnad för surfmängden som de som faktiskt kan skaffa fast bredband. Vi kan det inte och har inget val. Jag tycker att Telia borda ta fram ett abonnemang som riktar sig till oss, med en datamängd upp mot 30G utan att det ska kosta över 1000kr i månaden. Tänk er själva, 4 mobiler + extra mobil surf då externa antenner (kostnad 4000:-) + ert trådlösa modem (1800:-) är nödvändigt. Det är enorma pengar vi lägger ner och ändå är nätet skakigt ibland.

  Vi har inget alternativ och våra barn skulle också vilja kunna få streama ner film i sommar. Ja vi skulle gärna köpa TV tjänsten via er. Men det går ju inte för vi har inte fast lina. Varför inte ett abonnemang för oss som ett alternativ?????

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Per!
   Just nu har vi fina erbjudanden för mobilt bredband. Kontakta oss via e-post via vårt webbformulär http://www.telia.se/privat/kontakt/e-post så kan vi se över era mobila abonnemang och se om det går att få mer surf och eventuellt sänka kostnaderna för er. Vår tjänst för Digitaltv fungerar endast för fast bredband.
   Med vänlig hälsning
   /Jenny

 41. Per Gärme 5 år sedan

  Gör ett mobiltelefon test så man inte köper ”Fel” mobiltelefon. Ni får inte göra reklam, men det är skillnad på telefon och telefon när det gäller mottagningsförmågan och det är ju inte lätt att veta som konsument. Hade en telefon som tyvärr gick med i tvättmaskinen som hade täckning där vi bor. Köpte sen en annan som saknade täckning – den gick i sopen. Sen har jag kört Sony Experia Go och Sony Experia Z1 compact och de klarar tuffa mottagningsförhållanden. Fler bra exempel…..???

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Per!
   Det finns oberoende test av antennstyrka för mobiltelefoner som till exempel: http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/mobiltele/article3794572.ece
   Läs gärna mer om täckning på PTS hemsida: http://www.pts.se/sv/Privat/Telefoni/Mobil-telefoni/Tackning/
   Med vänlig hälsning
   /Jenny

 42. Majbritt o Ingemar Nilsson 5 år sedan

  Kan inte använda våra mobiler på vårt lantställe.
  673 92 Stora Hög Berget

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Majbritt och Ingemar! Enligt vår täckningskarta så ser det ut som att planerad utbyggnad finns i området de närmsate månaderna. Ni kan följa utbyggnaden via http://www.telia.se/tackning
   /Sofia

   1. Majbritt o Ingemar Nilsson 5 år sedan

    Tack för svaret, hoppas att vi får hjälp av den som byggs i Häljeboda, vet du när den är klar?

    1. Telia Kundservice 5 år sedan

     Hej! Jag har ingen information om när den kommer vara i drift. //Mathias

 43. Irene cederquist 5 år sedan

  Jag befinner mig i stugan i Tjärnmyrberget (Strömsund) och har stora bekymmer med nätet. Fungerar lite sporadisk men inte så man kan lita på när man är ute.

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Irene! Tråkigt att höra att du har bekymmer med täckningen. När jag kollar på platsen så kan jag inte se att vi har något fel där. Du får gärna gå in på http://www.telia.se/tyckomtelia och lämna dina synpunkter då det går till ansvariga för utbyggnaden av vårt nät. //Mathias

 44. Torbjörn Ahlsén 5 år sedan

  Har fritidsfastighet på Tvärnö ca 15 km sydost om Östhammar i Uppland. Att surfa med mobilen är näst intill omöjligt. Telefoni fungerar hyggligt. Ibland visas 4G-hastighet, men så fort jag börjar surfa sjunker hastigheten drastiskt för att efter några sekunder närma sig noll. Verkar vara på tok för liten kapacitet. Att surfa med dator (Telia-modem) fungerar hyggligt, men även då är det alltför låg kapacitet.

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Torbjörn! Tråkigt att höra att du upplever problem med täckningen. Har det alltid varit dålig täckning i området så krävs det en utbyggnad av mobilnätet för att täckningen ska bli bättre.

   Förutom en utbyggnad av mobilnätet som förbättrar täckningen i närheten av din fastighet, är en yttre antenn det alternativ vi kan tipsa om tills vidare. Om du beslutar dig för att undersöka möjligheterna med en yttre antenn hjälper vi gärna till med att ta fram information om vilket håll den ska riktas åt. //Mathias

 45. Sofie Blomstervall 5 år sedan

  Vi har sommarstuga på gaddesanna utanför vargön. Det är lite märkligt för precis där vår sommarstuga ligger är det dålig täckning med Telia. På vissa ställe kan man ibland få in 3G och i bland inget. Går man därimot ner till stranden ca 40 m har man ett stabilt 4G. Med telenor har det toppen täckning i stugan…

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Sofie! Tråkigt att höra att du upplever problem med täckningen. Det är inte möjligt att täcka alla adresser med fullgod täckning på grund av att de mobila radiovågorna påverkas av en mängd yttre faktorer exempelvis väder- och naturförhållanden eller byggnader. Anledningen till att det fungerar vid stranden kan bero på att radiovågorna studsar på vattnet och sedan inte orkar hela vägen till stugan. //Mathias

 46. Margaretha Holmgren 5 år sedan

  Jag surfar i Hålsingland, Fornstigen 31, Enånger.
  Otroligt segt och dåligt nåt. trots 4G.
  tidigt på morgonen funkar det, men kvällstid nästan inte alla

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej! Prova gärna att låsa modemet på endast 3G för att se vilken hastighet du får då. Testa sedan att låsa på endast 4G. Du kan mäta hastigheten på http://www.bredbandskollen.se
   Om du surfar på 3G och upplever sämre hastighet på kvällar så beror det mest troligt på att många nyttjar nätet just då för samtal, datatrafik och liknande. Prova gärna då att låsa modemet på endast 4G, förhoppningsvis ger det dig bättre hastighet. Om du upplever fortsatta problem kan du gärna kontakta vår kundtjänst via telefon på 90200 eller via chatt eller e-post på http://www.telia.se/kontakt
   MVH Susanne

 47. Rolf Hagman 5 år sedan

  skulle gärna kunna surfa trådlöst där vi bor på sommaren och även många helger övriga året. Bor på Kråkmarö i Gryts skärgård. Vid vårt hus är det mycket dålig täckning varför vi tvingas ha ADSL.
  Vill gärna ha förslag hur vi kan lösa detta för att slippa betala dyrt abonnemang hela året om.

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Rolf!

   Det finns inga abonnemang för fast bredband som du kan betala för enbart vissa helger. Däremot är det en månads uppsägningstid, vilket innebär att du kan beställa ett abonnemang när det är dags att åka ut till skärgården för säsongen, som du sedan avslutar en månad innan det är dags att åka hem igen efter sommaren.

   Här kan du läsa mer om vårt fasta bredband;
   http://www.telia.se/privat/bredband/abonnemang-kontantkort/produkt/telia-bredband-via-telejacket

   /Liselotte

 48. Ingrid Lagerlöf 5 år sedan

  Vi är cirka 20 stugägare vid norra änden av sjön Stora Uppdjusen i Dalarna (lite norr om Evertsberg). Det är mycket dålig mottagning där, och i vår stuga har vi satt en antennförstärkare. Det är bara vår gamla Nokia som har uttag för det.
  Men vi upplever att mottagningen blivit ännu sämre under senaste året, även på Nokian!
  Vid mycket goda väderförhållanden kan telefon utan antennförstärkare fungera, men plattan bara snurrar. Tidigare har jag haft kontakt.
  Jag har kollat Telias täckningskartor, även tänkt utbyggnad, men det ser inget vidare ut, i bästa fall 2G. Uschligt så nära bebyggda områden.
  Vad finns att göra? Finns det ”slavsändare” som man kan montera upp? För Telia (och andra) verkar bara satsa på storstäder och turisttäta områden. jag tycker inte att det rimmar riktigt med Telias reklam att ”nu bygger vi ut”, ”vi ska ha Sveriges bästa täckning” m.m.
  Jag tycker inte att vi ska behöva ha ett extra abbonemang (Icenet) för att ha Internet på en plats 2,5 mil från Älvdalen.

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Ingrid. För att kontrollera täckningsförhållande och eventuell utbyggnad närmare så rekommenderar jag att du kontaktar vår kundtjänst via telefon, e-post eller chatt för att undersöka saken med en mer exakt adress eller koordinater över området där ni har stugorna. Du hittar samtliga kontaktvägar in till kundtjänst via följande länk: http://www.telia.se/privat/kontakt/

   Ha en fortsatt trevlig dag. //Kristoffer

 49. Lena Norberg 5 år sedan

  Hej. Det är ju synd att man ska betala dyra pengar och sen enda gången man åker bort och tar med laptopen o stickan -så funkar det inte!!! Satt mitt i Leksands stad, centrum, men inte ens där fanns banne mej mottagning. Man blir så trött, så trött. Speciellt när ni skryter om hur bra ni är. Har en kusin som sitter på landet i Västmanland och där finns inte heller någon mottagning = internet åtkomst!!!! Varför, ni skryter ju med att ni bygger ut hela tiden, undrar var det är någonstans?? Absolut inte nöjd. Har man skrivit på för 2 år så har man, bara att betala o betala. Man får väl skylla sej själv, trodde ju att Telia var bäst!? Orkar inte bråka mer!

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Lena! Du kan följa vår utbyggnad samt lämna synpunkter på nätet direkt till våra nätplanerare via http://www.telia.se/tackning

   /Sofia