Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Vi kommer att sälja Samsung Galaxy S5!

6 år sedan

På ett välbesökt event på Mobile World Congress i Barcelona presenterade Samsung sin nya toppmodell Galaxy S5. Redan imorgon, tisdag 25 februari, öppnar vi på Telia förköpet på Samsung Galaxy S5!

Ditt liv och din hälsa är verkligen i fokus i nya Samsung Galaxy S5. När Samsung har jobbat med Galaxy S5 så har enkelhet varit i fokus. Samsung är säkra på att deras kunder vill ha avancerade produkter som är enkla att använda. I Galaxy S5 kommer vi att se ett omarbetat och förenklat gränsnitt.

I Galaxy S4 lanserade Samsung S-Health som hjälper dig med din träning. I Galaxy S5 fortsätter denna satsning. På baksidan sitter världens första pulsmätare i en smartphone. Håll bara fingret emot pulsmätaren och telefonen visar din puls. Utöver detta släpper Samsung ett antal nya produkter som ska bäras runt handleden i Gear-serien. Dessa tillbehör återkommer jag till när jag får testa dem.

Skärmen på Samsung Galaxy S5 är 5,1 tum stor med full hd-upplösning och är av typen SuperAmoled.
Kameran är på 16 megapixlar och har en större sensor jämfört med tidigare modeller. För att du inte ska riskera att missa några bilder har Samsung Galaxy S5 rekordsnabb autofokus. Endast 0,3 sekunder behöver kameran på sig för att fokusera!

Samsung Galaxy S5 är en snabb telefon. Med 4G med cat4 kan du nå hastigheter upp till 150 Mbit/s i mobilnätet. Vi på Telia har naturligtvis cat4 aktiverat i vårt 4G-nät. Även WiFi-överföringen går snabbt med Samsung Galaxy S5. Med standarden 802.11ac och MIMO finns alla möjligheter att nå höga hastigheter. Om det inte räcker så kan du dessutom aktivera Download Booster som kombinerar 4G och WiFi vilket ger dig ännu högre hastigheter!

Batteriet i Samsung Galaxy S5 är på 2800 mAh. Det ska räcka till 10 timmars websurf över 4G, eller 12 timmars visning av film. Om du ändå börjar få lite ont om batteri, men det dröjer tills du kan ladda telefonen så kan du aktivera Ultra Power Saving Mode. När batteriet går ner under 10% ändras skärmen till svartvit och alla funktioner utom det viktigaste, det vill säga samtal och meddelanden, stängs av. I det läget ska du fortfarande ha 24 timmars standby kvar när det är endast 10% kvar på batteriet. Helt otroligt!

Samsung Galaxy S5 har också utrustats med en fingeravtrycksläsare. Med hjälp av denna kan du enkelt låsa upp din smartphone, kvittera betalning och skapa ett privat läge för dina bilder och annat du vill skydda. Ditt fingeravtryck lagras bara lokalt i telefonen och är krypterat. Det delas inte ut eller skickas någonstans.

Sist, men inte minst, så är Samsung Galaxy S5 skyddad mot damm och fukt. IP-klassningen är 67. Samsung själva betonar att den är just fukttålig och inte vattentät. Tanken är alltså inte att den ska sänkas ner i vatten, utan skyddet finns där så du kan använda den i regnet eller så att telefonen klarar sig om en olycka skulle vara framme.

Förköp

Redan imorgon, tisdag 25 februari, kan du beställa din Samsung Galaxy S5 från oss på Telia. Klockan 14 öppnar vi förköpet som kan göras på www.telia.se/galaxyS5, i våra butiker och via kundtjänst på telefonnummer 90200. Länken fungerar först imorgon 25 februari klockan 14.
Kontantpriset blir 6.395 kronor och den 11 april får de första kunderna sina Samsung Galaxy S5, för då startar den riktiga försäljningen i 150 länder!

9 Kommentarer

 1. Samsung presenterar en ny mobil livsstil | Smartare Vardag 6 år sedan

  […] Bror har skrivit mer om Samsung Galaxy S5 så läs mer om det och förköp! Suzanne [Smartare Vardag] Tweet […]

 2. Säkerhet och selfies var hett på Mobile World Congress | Smartare Vardag 6 år sedan

  […] Vi kommer att sälja Samsung Galaxy S5! (förköpsinfo via länken) […]

 3. Kerstin Cassby 6 år sedan

  När finns den att köpa?

  1. Kerstin Cassby 6 år sedan

   Kan man betala månadsvis om man tar abonnemang?

  2. Bror [Telia] 6 år sedan

   Hej Kerstin!

   Du kan köpa Samsung Galaxy S5 redan nu. Du får den dock inte levererad förrän tidigast 11 april. Från den 11 april finns den också att köpa i butik.

   Om du vill så kan du välja att ta en bindningstid med förhöjd månadsavgift och därigenom slippa betala något vid själva köpet. Priserna finner du på http://www.telia.se/galaxyS5.

   /bror

 4. Sonys nya kompakta – raket på smartphonetoppen | Smartare Vardag 6 år sedan

  […] Samsung och Sony hade stora ”unpacking”-evenemang på plats där de presenterade nya lurarna Samsung Galaxy S5 och Sony Xperia Z2. Bägge modellerna är fullpackade med smarta funktioner, där man kan säga att […]

 5. Android tar över på Smartphonetoppen | Smartare Vardag 6 år sedan

  […] i nästa månads Smartphonetoppen. Under april lanseras nämligen två nya flaggskeppsprodukter, Samsung Galaxy S5 och Sony Xperia Z2. Nya HTC One har fått fina recensioner och är en bubblare, den har redan […]

 6. Niclas Andersson 6 år sedan

  Hejsan!
  Jag får inte 4G o funka på min Galaxy S5…
  är det nåt mer jag måste göra förutom att aktivera nätläge LTE/WCDMA/GSM ?
  eller har ni så dålig 4G täckning?

  Mvh
  Nicke

  1. Telia Kundservice 6 år sedan

   Hej Niclas. Vi skulle behöva kontrollera om vi har några driftstörningar i ditt område samt kontrollera vad du har för abonnemang och huruvida det har stöd för 4G eller inte. Jag rekommenderar således att du kontaktar oss per e-post via http://www.telia.se/kontakt eller genom kundtjänst på 90200 för att kontrollera detta. Ha en fortsatt trevlig dag. //Kristoffer