Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

4G och frekvensbanden

6 år sedan

4G-nätet har byggts ut rejält sedan introduktionen 2009. 4G är fjärde generationens nät för mobil kommunikation med praktiska datahastigheter på upp till 80 Mbit/s. 4G-nätet är helt IP-baserat till skillnad mot dagens 2G- och 3G-nät där både röst- och datatrafik får samsas. Med 4G får du en helt ny surfupplevelse med samtidig användning av realtidstjänster som tv, onlinespel och andra tjänster med krav på snabba responstider även utanför hemmets väggar.

Tre olika frekvensband: 3, 7 och 20

Vi bygger 4G-nätet på frekvensbanden 2600 Mhz (LTE-band 7) i större orter, i delar av skärgården och på vissa populära turistorter. Frekvensbandet 800 Mhz (LTE-band 20) används för 4G på mindre orter. Dessutom kommer vi att bygga på frekvensbandet 1800 Mhz (LTE-band 3), primärt för att förbättra täckning och kapacitet i mellanstora städer.

2600 Mhz och 800 Mhz är de frekvensband som används mest runt om i Europa och resten av världen för 4G. Det är positivt för våra kunder då mobiltillverkarna givetvis tittar på vilka frekvensband som är populärast när de utvecklar nya 4G-produkter som smartphones och surfplattor. De de flesta tillverkare lanserar nu smartphones med stöd för just de här frekvensbanden, bland annat Samsung, Sony, Nokia, HTC, LG och Huawei. Det innebär att våra kunder har tillgång till ett rikt utbud av 4G-produkter som fungerar i hela vårt 4G-nät.

Den information som presenterades i samband med Apples lanseringsevent tyder dessutom på att de nya iPhone-modellerna har stöd för de frekvensband vi har byggt vårt 4G-nät på, men vi inväntar information direkt från Apple som bekräftar det.

En annan fördel är att våra kunder i högre utsträckning kommer kunna surfa i andra länders 4G-nät, då de använder samma frekvensband som vi gör.

Välj 4G-prylar som klarar rätt frekvenser

När du ska skaffa en ny 4G-mobil eller surfplatta, kolla så att den fungerar med de frekvenser vi använder: 800 MHz, 2600 MHz och 1800 MHz. Då kan du vara säker på att du kan använda den i hela vårt 4G-nät.

Nu blir vårt 4G-nät ännu bättre

Den miljardsatsning vi just nu är inne i gör att 4G-nätet kommer att få samma unika täckning som GSM-nätet (2G) redan har, det vill säga mer än 99% av befolkningen (2014) och mer än 90% av landets geografiska yta (2015).

Satsningen omfattar både geografisk utbyggnad och förstärkning av nätets kapacitet. Utbyggnaden kommer att över hela landet, ske i glesbebyggda områden och i mindre städer och i storstäder.

66 Kommentarer

 1. Hans Zetterberg 6 år sedan

  Vad har ni för tidsaspekt på att bekräfta detta med Apple? Kommer ett svar inom en vecka? Har ni ställt frågan till dem nu i ett mail eller annan kommunikation? Eller syftar detta på att ni kommer att bekräfta detta då ni fått en enhet och testat om det fungerar? Har ni pratat med Apple och verkligen ställt frågan? Ja eller Nej?

  1. Suzanne [Smartare Vardag] 6 år sedan

   Hej Hans! Frågan ställdes direkt igår så vi hoppas på att få svar så fort som möjligt. När vi har fått besked så kommer vi skriva om det direkt 😉 //Suzanne

   1. Mattias 6 år sedan

    I väntan på svar har Apple en hemsida: http://www.apple.com/iphone/LTE/

    Alla tre frekvensbanden stöds.

 2. Sammanfattning av gårdagens Apple-keynote | Smartare Vardag 6 år sedan

  […] i samband med Apples lanseringsevent tyder på att de nya iPhone-modellerna har stöd för vårt 4G-näts frekvensband, men vi inväntar information direkt från Apple som bekräftar […]

 3. Sten Axelsson 6 år sedan

  Apropå iPhone och LTE med Telia:
  Något nytt om att driftsätta LTE på det frekvensutrymmet ni har på 1800MHz-bandet så vi med iPhone 5 äntligen kan få lite fart i våra lurar?
  Och inte bara i Stockholm, Göteborg och Malmö då utan på alla orter där ni har LTE installerat.

  Är det inte makalöst att ni som den första operatören i världen (!) att driftsätta ett LTE-nät fortfarande inte erbjuder det med iPhone? Oavsett hur Apple har valt att designa hårdvaran i den.

  1. Telia Kundservice 6 år sedan

   Hej Sten! Som vi skriver i blogginlägget är det i första hand 2600 MHz- och 800 MHz-banden vi använder för 4G-nätet, medan 1800 MHz-bandet primärt kommer att användas för att förbättra täckning och kapacitet i mellanstora städer. Mer information hittar du via länktipsen. Där kan du bland annat kan läsa att miljardsatsningen även inkluderar 3G-nätet, som ju iPhone 5 kan använda sig av redan idag. /Ola.

 4. Peter Stålberg 6 år sedan

  Har ni också frågat Apple när de nya telefonerna släpps i Sverige?

  1. Telia Kundservice 6 år sedan

   Hej Peter! Apple har kontaktat oss och berättat att de återkommer om lanseringsdatum för Sverige. Så fort vi har mer information från Apple så berättar vi det bland annat här på bloggen. För att snabbt få senaste infon, skicka gärna ett sms med texten iphone2013 till 71350, så håller vi dig underrättad via sms. /Ola.

 5. Hans Zetterberg 6 år sedan

  Tack Suzanne. Hur kom det sig att samma fråga ställdes förra året och att svaret kom dagen innan lanseringen (!?) dvs dagen innan ni släppte telefonen skrev ni en bloggpost här om att att det var bekräftat att iphone 5 ej stödjer LTE i Sverige.

  Förstår du att jag har svårt att tro på att någon fråga ställdes. För om den då gjorde det, hur kom det sig att vi fick veta svaret så sent… En dag innan lanseringen… Apple hade många veckor innan på sig att svara er….

  1. Telia Kundservice 6 år sedan

   Hej Hans! Apple har kontaktat oss och berättat att de återkommer om sådant som gäller Sverige. Så fort vi har mer information från dem som vi kan berätta om så skriver vi det bland annat här på bloggen. För att snabbt få senaste infon, skicka gärna ett sms med texten iphone2013 till 71350, så håller vi dig underrättad via sms. /Ola.

   1. Hans Zetterberg 6 år sedan

    Saknar svar på varför svaret från apple presenterades EN dag innan lanseringen förra året? Suzzanne, du kanske kan ge ett bättre svar?

    1. Suzanne [Smartare Vardag] 6 år sedan

     Hej Hans!! Förlåt om mitt minne sviker mig, men vad var frågan? 🙂 /Suzanne

 6. Hans Zetterberg 6 år sedan

  Ola på telia, att skriva ”Där kan du bland annat kan läsa att miljardsatsningen även inkluderar 3G-nätet, som ju iPhone 5 kan använda sig av redan idag.” gör oss kunder som är less på att telia fortfarande inte kan leverera LTE stöd på 1800 MHz bandet (medans era konkurrenter driftsatt det för länge sen) vi VET att vi kan använda 3G nätet, men vi vill ha 4G täckning istället för att få ännu bättre täckning och hastigheter. Att helatiden undvika eller låssas att inte förstå varför vi är irriterade är ingen lösning. Berätta istället varför era konkurrenter lyckats driftsätta ett 1800 MHz nät och ni misslyckats med detta? Vi vet att den nya telefonen stödjer fler band, men just denna fråga handlar om iphone 5 och att ni saknar stöd för detta men inte vill svara på varför ni misslyckats med att lansera stöd för det i Stockholm, Göteborg och Malmö. Något som era konkurrenter har lyckats med.. Hoppas ni förstår och ger ett riktigt svar istället för att som en papegoja hänvisa till en sida som inte heller ger svar på frågan…

  1. Suzanne [Smartare Vardag] 6 år sedan

   Hej Hans! Jag hoppas att jag kunde svara lite på din fråga i en annan tråd. Vi försöker ge er kunder så mycket information vi kan, så fort vi kan. 😉 //Suzanne

  2. Telia Kundservice 6 år sedan

   Hej Hans! Frågan är inte så enkel, men jag vill ändå göra ett försök att svara lite mer utförligt. Precis som Suzanne skriver som svar på din fråga i en annan tråd så har vi byggt ut så mycket som möjligt för att så många som möjligt ska få tillgång till 4G. I fallet med iPhone 5 handlar det inte om att bara införa ett ”stöd” för 4G. Det är tekniskt så att man bygger ett mobilnät på olika frekvensband, något som ofta planeras långt innan man börjar bygga nätet. Frekvensbanden kan vi inte själv välja hur som helst. Det är staten via PTS som bestämmer vilka frekvensband som ska användas till vad. Sedan får vi buda på licenserna till dessa frekvensband i auktioner. Efter en lyckad auktion och när allt planeringsarbete är gjort så kan vi sätta spaden i marken. Det är då också svårt att förutspå flera år i framtiden vilka modeller som ska lanseras och vilka frekvensband de ska ha stöd för (vi började bygga 4G-nätet 2009). Vi har byggt vårt 4G-nät på frekvensbanden 2600 MHz och 800 MHz som är de frekvensband som också är bland de mest välanvända ute i världen. Vi kommer som sagt nu även börja bygga 4G-nätet på bandet 1800 MHz som är det frekvensband iPhone 5 har stöd för. Men vi fick tillgång till det frekvensbandet först i januari i år, dvs. vi kunde inte göra något tidigare än det. 1800-bandet bygger vi på för att kunna erbjuda bättre täckning och kapacitet i primärt mindre och mellanstora städer runt om i landet, så det kommer inte finnas överallt. Att vi byggt på frekvensbandet 2600 MHz i de stora städerna beror framförallt på att vi kan erbjuda högre hastigheter än på lägre frekvensband (även om vi skulle vilja ha byggt på 1800-bandet så hade det inte varit möjligt. Vi hade vid byggstart inte tillgång till det bandet – se ovan). Även när utbyggnaden på 1800-bandet är klar så innebär det automatiskt inte att iPhone kan surfa på de platser där det finns ”1800/4G-täckning” – det kräver då även att Apple gör en speciell uppdatering av mjukvaran för att det ska funka. Det är det bästa svaret jag kan ge dig, som komplement och förhoppningsvis något av ett förtydligande och fördjupning av det svar du redan har fått av Suzanne. /Ola.

 7. Per Key 6 år sedan

  Så är det då modellerna:
  iPhone 5c
  Model A1529
  och
  iPhone 5s
  Model A1530
  som kommer bli den svenska modellen??
  Se http://www.apple.com/iphone/LTE/

 8. Hans Zetterberg 6 år sedan

  Tack Ola för ditt långa och utförliga svar. Du glömde dock en fråga. Hur kan då era konkurrenter lyckas att bygga sina 1800 MHz nät samt få den där speciella uppdateringen från Apple fixad?

  1. Telia Kundservice 6 år sedan

   🙂 Vad våra konkurrenter gör och varför är något som får stå för dem, så den frågan kan jag inte svara på. /Ola.

   1. Niklas Gerdin 6 år sedan

    Hej,

    Iphone 5S och IPhone 5C verkar visst ha stöd 2600 Mhz bandet. Det står på http://www.apple.com/iphone/LTE/. I så fall kommer Telia ha stöd för 4G för dem. Eller behövs det någon form av mjukvaru uppdatering från Apple för att det skall fungera i ert nät ?

    1. Telia Kundservice 6 år sedan

     Hej Niklas! Enligt den information som presenterades i samband med lanseringseventet så verkar det vara så att de nya iPhone-modellerna mycket riktigt har stöd för de frekvensband som vi har byggt vårt 4G-nät på men vi inväntar information från Apple som bekräftar detta innan vi går ut med någon ytterligare och säkerställd information till våra kunder. Ha en fortsatt trevlig dag. //Kristoffer

 9. Hans Zetterberg 6 år sedan

  Ola. När väl ni byggt upp ert 1800 MHz nät, kommer ni då fixa den där speciella uppdateringen från Apple så alla teliakunder med iPhone 5 kan använda 4G hos er?

  1. Telia Kundservice 6 år sedan

   Hej Hans! Det är för tidigt att svara på den frågan, eftersom utbyggnad på 1800-bandet knappt är påbörjad. Planeringen sträcker sig till 2015. Det skulle heller inte automatiskt ge något för alla kunder, eftersom 1800-bandet bara kommer att användas på vissa platser samt vissa mindre och medelstora städer. Vårt 4G-nät är som jag svarat tidigare i första hand baserat på 2600- och 800-banden. /Ola.

 10. Hans Zetterberg 6 år sedan

  Ola. Då tolkar jag ditt svar som att om Telias kunder som vill använda 4G med sin iPhone 5 så får man köpa de nya modellerna som lanseras just nu som förhoppningsvis kommer att fungera med ert 4G nät. De teliakunder som har iPhone 5 får hålla tillgodo med 3G. Tack för svaret.

 11. David 6 år sedan

  Hej!
  Finns det någon täckningskarta över 1800-bandet?
  Hur ser det t.ex. ut i Sundsvall?
  …eller hur kommer det se ut i Sundsvall?

  1. Suzanne [Smartare Vardag] 6 år sedan

   Hej David! Jag har inte hittat någon separat täckningskarta för 1800-bandet men när jag söker på Sundsvall http://www.telia.se/privat/mobilt/mer-om-mobiltelefoni/tackning-hastighet/hastighet-mobilsurf/hastighet-mobilsurf.page så får jag fram 4G och 4G+ så området verkar redan nu bra förberett. Hoppas det kommer hjälpa dig? /Suzanne

 12. Hans Zetterberg 6 år sedan

  Suzanne, frågan var om ni kommer gå ut med svaret från Apple / bekräftelsen om iphone 5S/C kommer att fungera tillsammans med ert 4G nät TIDIGARE än förra året då ni la ut bekräftelsen att det inte skulle fungera, DAGEN innan? Jag har svårt att tro att ni inte fick svar från Apple tidigare än så. Med tanke på att frågan om det skulle funka ställdes i samband med Apples event precis som i år. Antingen så ställdes ingen riktig fråga till Apple. Eller så höll ni inne med svaret i flera veckor. Eller så ställdes aldrig nån fråga utan ni testade själv när ni hade telefonerna i Sverige? Sedan så kan jag inte annat än påminna er att släppa kontant-priserna för att köpa telefonen UTAN abbonemang i tid, och INTE natten innan. Utan släppa dem i god tid så man har en chans att bestämma sig i god tid.
  En sista vädjan att det formulär som telia/event personalen går runt med i kön för att fylla i vad man skall ha inkluderar ett val för ”köpa iphone 5/S kontant UTAN refill kontant kort UTAN försäkring. Alltså bara själva telefonen. Jag fick både ett refill ABB och en försäkring förra året då jag köade trots att jag sagt åt dem att skriva tydligt att jag ej ville ha detta.. Spelar ingen roll att försäkringen var gratis i x antal månader.. Man skall ha VALET att köpa sin produkt ”ren” / kontant utan abbonemang, försäkringar, refill. Eller?

  1. Suzanne [Smartare Vardag] 6 år sedan

   Hej Hans! Jag lovar att vi ger ut den information vi kan och så fort vi kan. Tyvärr är det inte alltid så enkelt även om vi som privatkunder kan tycka så. Häls Suzanne

 13. Hans Zetterberg 6 år sedan

  Suzanne, då vi är flera personer som efterfrågar en separat täckningskarta för 1800 MHz bandet, kan du inte se till att en sådan skapas eller att man får det valet att välja vilken MHz man vill se när man kollar på er täckningskarta. Varför inte lyssna på era kunder och visa att er täckningskarta är i framkant jämfört med era konkurrenter?

  1. Suzanne [Smartare Vardag] 6 år sedan

   Hej Hans
   Jag tar med mig detta till Telia. /Suzanne

   1. Hans Zetterberg 6 år sedan

    Fick aldrig nåt svar på detta:

    ”En sista vädjan att det formulär som telia/event personalen går runt med i kön för att fylla i vad man skall ha inkluderar ett val för ”köpa iphone 5/S kontant UTAN refill kontant kort UTAN försäkring. Alltså bara själva telefonen. Jag fick både ett refill ABB och en försäkring förra året då jag köade trots att jag sagt åt dem att skriva tydligt att jag ej ville ha detta.. Spelar ingen roll att försäkringen var gratis i x antal månader.. Man skall ha VALET att köpa sin produkt ”ren” / kontant utan abbonemang, försäkringar, refill. Eller?”

    Tack på förhand / Hans

    1. Suzanne [Smartare Vardag] 6 år sedan

     Hej Hans! Jag kan ta med den feedbacken men erbjudandet var väl om man band upp sitt abonnemang? Det var väl då du fick en försäkring? Att du får ett startpaket refill, det tycker inte jag gör något, det kan du ju alltid ge bort till någon annan. Så egentligen förstår jag inte problematiken? Vad jag vet har du kunna köpa telefonen utan abonnemang vid lansering i butik även på natten, bara du är Teliakund. Det var tror jag första året (2008) som vi vid lansering hade bundlat med abonnemang. Annars har du kunnat köpa den fri så att säga, dock med operatörlås. /Suzanne

 14. Hans Zetterberg 6 år sedan

  Suzanne, kan du förklara varför bekräftelsen att iphone 5 ej hade något stöd för erat 4G, förra året tog sån lång tid att ni publicerade nyheten dagen innan ni släppte telefonen. förklara för en dum privatperson som mig varför ni inte kunde bekräfta detta tidigare än samma dag? jag har väldigt svårt att tro att telia inte hade nån vetskap om detta förrns dagen innan telefonen släpptes? http://blogg.telia.se/smartarevardag/2012/09/27/inget-stod-for-4g-med-iphone-5/
  Eller hur? Av vilket skäl väntade ni in i det sista med att bekräfta detta? För erkänn att ni visst detta innan dagen innan…

  1. Suzanne [Smartare Vardag] 6 år sedan

   Hej Hans! Som jag har sagt tidigare så är det inte alltid så enkelt. Vi ger den information vi får ge så fort som möjligt, det är tyvärr det enda svar jag har och ge dig. /Suzanne

 15. Hans Zetterberg 6 år sedan

  Nej, jag fick försäkringen idag. Alla fick det erbjudande i kön i Göteborg, även om man inte förlängde sitt abbonemang. Jag kanske inte vill ha telia refill eller en försäkring även om det är gratis.
  Då är alltså svaret att man inte kommer att få den möjligheten. Tråkigt. Tycker att det borde finnas det valet….

  1. Suzanne [Smartare Vardag] 6 år sedan

   Hej Hans! Nu vet jag inte vad det kommer bli för erbjudande detta år eller vilka villkor. Men tar med detta till de som arbetar med det. /Suzanne

 16. Robin 6 år sedan

  Har ni fått bekräftelse vilken av modellerna av 5S och 5C Telia kommer sälja?:

  http://www.apple.com/iphone/LTE/

  Mvh

  1. Suzanne [Smartare Vardag] 6 år sedan

   Hej Robin! Inte än. Vi kommer meddela så fort vi har fått det bekräftat 😉 /Suzanne

   1. Robin 6 år sedan

    Hej igen,

    Ni har _fortfarande_ inte fått svar på vilken av ovanstående modeller ni kommer använda er av?

    1. Telia Kundservice 6 år sedan

     Hej Robin! Vi har ingen ny information att berätta om här just nu, men så fort vi har det berättar vi här och/eller på Facebook. /Ola.

 17. Hans Zetterberg 6 år sedan

  Idag = ändå

 18. Hans Zetterberg 6 år sedan

  Kollade runt på era abbonemang med 4G, men märkte snart att det inte finns nåt abbonemang som passar mig och mina surf-behov, dessutom så ingår det mindre data, bara 6 GB i ert största abbonemang, nästan hälften av den datamängd jag har idag. Kollade dessutom vad det kostar att köpa extra data, tex 10 GB extra datamängd kostar nu 690 kr och med mitt abonnemang kostar det 179 kr. Hur i hela friden är det möjligt? Skojar ni med mig?

  1. Telia Kundservice 6 år sedan

   Hej Hans! Tråkigt att läsa att du känner att våra abonnemang inte faller i smaken. Vi strävar alltid efter ha en bra mix av erbjudanden som kan nå flera målgrupper men tyvärr kan vi inte nå alla kunder med erbjudanden som passar just dem och deras situation. Ur ett Dela perspektiv så har vi eftersträvat att hitta ett attraktivt abonnemang som passar de flesta familjer bra, där de bl.a. ska slippa oroa sig för kostnaden av samtal och sms. Det fina i Dela är ju att kunden enbart betalar 149 kr i månaden för obegränsat med röst och meddelanden för ytterligare familjemedlemmar. När det gäller datamängd så förbrukar den större majoriteten av våra kunder under eller kring 1GB per månad. Hinken inom Dela måste i sin tur justeras efter familjens storlek och hur mycket data man förbrukar. Dvs den är individuell för varje familjesituation. Om vi generellt sett i vår kundbas har en förbrukning mellan 0,5-1GB per månad så innebär ju det också att vi har en hel del kunder som faktiskt betalar för mer data än vad de förbrukar, därför tycker vi att just dela på data är snyggt och effektivt sätt att vara kostnadseffektiv. Att kunden dessutom får byta upp och ner som den vill förenklar för kunden att anpassa sin nivå efter sin förbrukning.

   Sedan är det såklart så att det finns personer/familjer som har ett behov som gör att man kan använda andra typer av anslutningar men eftersom vi vill erbjuda ett framtidssäkert bredband har vi den portfölj som vi nu säljer och den innebär att vi utgår från ett fast bredband i hemmet och att man sedan använder ett mobilt bredband när man inte är hemma. Om det visar sig att denna utgångspunkt är felaktig så kommer vi såklart att se över den framåt och då är synpunkter från sådana som dig väldigt värdefulla för oss. /Maria

 19. Hans Zetterberg 6 år sedan

  Majoriteten av mitt surfbehov använder jag när jag inte är hemma, jag använder min mobil för att lyssna på webbradio hela dagarna samt ladda upp bilder, surfa, smsa genom iMessage och whats app. Använder även mobilen för att surfa när jag åker tåg. Fler och fler använder mobilen till mer än att prata i telefon och skicka traditionella sms.

  Det är därför det är märkligt att mitt gamla telia prata på mobil extra surf plus ger mig så mycket mer än dagens mobilabbomemang som ni erbjuder.

  I framtiden så kommer ännu fler tjänster att gå över ip och konsumera ännu mer datamängd, så att bara erbjuda 6 GB på erat största abbonemang är alldeles för lite. Konstig att ni förut förstod detta och erbjöd 10 GB med mitt abbonemang.

  Men du glömde att svara på min fråga hur det kan vara så mycket dyrare att köpa datamängd? 10 GB extra datamängd kostar nu 690 kr och med mitt abonnemang kostar det 179 kr. Hur i hela friden är det möjligt?

  1. Telia Kundservice 6 år sedan

   Hej Hans! När vi tar fram erbjudanden så tittar vi på vad kunderna efterfrågar. Det vi sett är att fler vill surfa i sina mobiler på fler platser och använda allt mer avancerade tjänster, som kräver mer av mobilnäten, t.ex. snabbare hastigheter. Därför gör vi som du vet en storsatsning på att bygga ut mobilnäten (både 4G och 3G) för att förbättra täckning och kapacitet. Men det innebär samtidigt att det måste finnas en koppling mellan dataförbrukning och kostnad, eftersom det är i datanäten vi investerar tid, pengar och personal. Det är därför abonnemangen har en surfpott med en viss mängd data och att man inte får den ”mängdrabatt” på de större datapaketen som man fick med tidigare abonnemang. Det är det svar vi kan ge dig här på bloggen, men som Maria redan har svarat så tar vi till oss din kommentar inför utveckling av framtida erbjudanden. Via http://www.telia.se/tyckomtelia är du och andra välkomna att lämna in fler förslag, önskemål och synpunkter. /Ola.

 20. Hans Zetterberg 6 år sedan

  Ang det Maria skriver ”Om vi generellt sett i vår kundbas har en förbrukning mellan 0,5-1GB per månad” jag undrar hur många procent av era kunder som slår i sitt Max data-tak varje månad?

  1. Telia Kundservice 6 år sedan

   Hej Hans! Våra produktspecialister följer upp detta men det är inget vi får ta del av. Däremot så är det något vi utgår när vi tar fram våra erbjudanden så att vi får en portfölj som följer det användarmönster som våra kunder har. /Maria

 21. Hans Zetterberg 6 år sedan

  Trist att vi som använder våra abbonemang och våra produkter maximalt inte är av intresse för er. Men det är klart, ni tjänar ju mer pengar och får bättre marginaler på de som inte använder abbonemanget till max..

 22. Hans Zetterberg 6 år sedan

  Iphone 5C/S släpps 25 oktober http://feber.se/iphone/art/283336/iphone_5s_och_5c_kommer_25_okt/

 23. Johannes lindström 6 år sedan

  tja, om jag köper en telefon med höst 1900mhz men den har 800mhz och 1800mhz hur blir det då, jag bor i en mindre ort men är i stan varje dag

  1. Johannes lindström 6 år sedan

   Detta står om telefonen ”GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 (Quadband) UMTS/HSPA+ 850/900/1700/1900/2100”

  2. Telia Kundservice 6 år sedan

   Hej Johannes. Du får väldigt gärna återkomma med vilken telefon det gäller så kan vi kontrollera om den har stöd för 4G eller inte men av den tekniska specifikation du postat så verkar så vara fallet. Trevlig kväll. //Kristoffer

   1. Johannes lindström 6 år sedan

    Det är en Sony Xperia Z1. Men Tänkte köpa en från USA pga tjänar typ 1.5 på det, men så vitt jag vet så är det en 4g mobil 🙂

    1. Johannes lindström 6 år sedan

     Oj dom som är 3g är bara 2100mhz och jag hittade nån med 4g som har upp till 2600mhz. Men nu är frågan om det är okej att andvända en 3g stödjande?

     så här ser det u på det jag har läst på om telefonen
     Network Frequency

     4G: 800 / 850 / 900 / 1700 / 1800 / 1900 / 2100 / 2600

     3G: 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100

    2. Telia Kundservice 6 år sedan

     Hej Johannes!

     Den telefon du anger har stöd för vårt näts frekvenser. Du kan själv läsa vilka frekvenser som används av vilka operatörer i Sverige via denna länk.

     Ha en fortsatt trevlig kväll!

     //Andreas

 24. Erik 5 år sedan

  Hej Telia

  Jag får lte täckning i Malmö, Helsingborg, Råå men tappar täckningen utanför Rydebäck och får inte tillbaka den i Landskrona där jag bor! Använder ni 800 mhz(band 20) i Landskrona? I så fall undrar jag har ni några planer på att bygga ut med något annat band i Landskrona?

  MVH Erik

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Erik. Vi har inga driftstörningar i Landskrona (eller näraliggande områden) i dagsläget och vi har 4G-täckning där. Jag rekommenderar dock att du återkommer per e-post via http://www.telia.se/kontakt med din exakta adress så kan vi kika närmare hur det ser ut i ditt område samt om någon utbyggnad finns planerad inom loppet av de kommande sex månaderna. Ha en fortsatt trevlig dag så länge. //Kristoffer

   1. Erik 5 år sedan

    Hej Tack för ditt svar Kristoffer min exakta adress är XXX i XXX men jag har gått omkring i större delen av Landskrona medans skärmen varit igång och mobilen har inte gjort ett enda försök att byta till lte nätet!

    Har dessutom kollat lite mer på specs för min Oneplus one mobil och den stöder ej ert 800 MHz frekvens(band20)!

    men den stöder era andra 2 lte frekvenser vilket är varför jag undrar vilken/vilka frekvenser ni nyttjar i Landskrona och om det idag endast är 800 har ni några planer på att bygga ut med 2600 eller 1800 Mhz frekvenserna i närmsta framtiden i Landskrona så jag också borde kunna nyttja lte nätet här hemma.

    Skälet jag frågar är så det inte faktiskt är att ni kör på 1800, 2600 här och att det bara är så att min mobiltillverkare behöver göra någon mindre mjukvaruuppdatering för tillgång till ert nät i Landskrona?

    1. Telia Kundservice 5 år sedan

     Hej Erik! Precis som jag just svarade dig i din andra kommentar så har vi endast 4G med 800 MHz frekvensen i Landskrona. I nuläget bygger vi endast ut på det bandet då det har bättre räckvidd. Det finns en planerad utbyggnad i södra Landskrona men då på 800 MHz frekvensen. 2600 MHz frekvensen finns bara i större städer då det var den frekvensen vi började bygga ut på. Men då den har kortare räckvidd än 800 MHz bandet bygger vi nu ut med den frekvensen istället. När det gäller 1800 MHz frekvensen så vet vi när eller om en utbyggnad av 4G kommer ske på just den frekvensen. /Maria

 25. Erik 5 år sedan

  Hej Telia

  Vilket lte band nyttjar ni i Landskrona?

  Har ni några utbyggnads planer i Landskrona? För jag får ingen 4g täckning i min stad(Landskrona)!

  Mvh Erik

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Erik! I Landskrona använder vi oss av 800 MHz bandet. /Maria

 26. Tom 5 år sedan

  Hej telia,
  Jag undrar om iphone 6/6 plus LTE/4G nät fungerar här i Sverige om man köper dem olåsta via Apples hemsida?

  Mvh

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Tom!
   Det gör dom om du beställer från Apples hemsida som är specifikt för Sverige. Du kan gå via denna länk: http://store.apple.com/se/iphone
   //Fredrik

 27. Fredrik 5 år sedan

  Hur ser det ut med LTE 1800 i Stockholm / Bromma?

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Fredrik! LTE 1800 är just nu inne i en testfas och finns endast på ett fåtal platser än så länge. Vill du surfa vid LTE rekommenderar jag dig LTE 800 och LTE 2600. //Mathias

   1. Fredrik 5 år sedan

    Tack för ditt svar.

    Jag skulle vilja se täckningen för LTE 2600 separat – var kan jag se det?

    1. Telia Kundservice 5 år sedan

     Hej Fredrik! Det är dessvärre inte möjligt för dig som kund att se detta på telia.se. Men kontaktar du vår kundtjänst så kan de se hur det ser ut med täckningen där du befinner dig. Du hittar våra kontaktvägar här: http://www.telia.se/kontakt //Maria