Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Rivstart för Samsung Galaxy S4 i försäljningen

7 år sedan

Varje månad sammanställer Telia Smartphonetoppen, en lista över de tio mest sålda smartphones i Telias kundtjänst, på nätet, och i våra fysiska butiker. Eftersom vi är en stor återförsäljare av den här typen av mobiltelefoner så ger det en fingervisning om vilka smartphones som är populärast bland svenskarna när de köper nya mobiler.

Jag sa det förra månaden och jag säger det igen. Nu händer det saker på Smartphonetoppen. iPhone 5 behåller förstaplatsen som mest sålda smartphone. Men månadens mest intressanta nyhet är att Samsung Galaxy S4 tar klivet in på Smartphonetoppen efter bara ett par dagar i butik. Dess föregångare, Samsung Galaxy S III 4G, går fortfarande starkt i försäljningen med en andraplats på listan. Båda dessa Samsung-mobiler har 4G-stöd. Det har även nya Sony Xperia Z och Sony Xperia V. Det innebär att fyra av tio smartphones på listan nu har 4G-stöd. Att 4G blir alltmer populärt hos kunderna ser vi även i näten, närmare 30 % av den totala mobila datatrafiken går nu i Telias 4G-nät. I övrigt så noterade jag att operativsystemet Android för andra månaden i rad ligger före iOS på Smartphonetoppen.

Jag bad vår försäljningschef på Telia mobilitetstjänster, Patrik Granström, tycka till om månadens lista:

–       Samsung har nu fyra modeller på Smartphonetoppen. Nya 4G-mobilen Samsung Galaxy S4 har fått positiva tillrop från både kunder och media. Jag räknar med att den klättrar på listan framöver. Det är hård konkurrens bland tillverkarna men det gynnar kunderna. De har ett brett utbud av modeller och funktioner att välja mellan. Det jag tycker är positivt är att i princip alla smartphones som nu lanseras har 4G-stöd. Det gör det möjligt för våra kunder att utnyttja allt mer avancerade tjänster i sina mobiler, oavsett om det är videoappar för konsumenter eller företagstjänster.

Smartphoneförsäljningen utifrån operativsystem:

1. Android (1)

2. iOS (2)

3. Windows Phone (3)

Smartphonetoppen baserad på april månads försäljning i Telias butiker, kundtjänst och onlineförsäljning (siffran inom parentes är förra månadens placering):

1. Apple iPhone 5 (1)

2. Samsung Galaxy S llI 4G4G (2)

3. Samsung Galaxy Y (5)

4. Samsung Galaxy Pocket (3)

5. Apple iPhone 4S (6)

6. Apple iPhone 4 (4)

7. Sony Xperia Go (10)

8. Sony Xperia Z4G (8)

9. Sony Xperia V4G (9)

10. Samsung Galaxy S44G (Ny)

6 Kommentarer

 1. Rikard 7 år sedan

  Rivstart? 10e plats?
  Den 28 september började iPhone 5 säljas, och tog (och parkerade sig på) förstaplatsen redan i september-listan. Gissar att den tappar den platsen först när nästa generation börjar närma sig…

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Rikard. Jo, det är ju inte riktigt i nivå med den rivstart som iPhone 5 fick, men att på så kort tid placera sig i topp 10 av de minst 20 olika smartphones vi har i vårt sortiment får nog ändå betraktas som en rivstart. Det ska bli spännande att se vad som händer på Smartphonetoppen de närmaste 3-6 månaderna 🙂 /Ola.

   1. Hikaru 7 år sedan

    Hur många dagar såldes Galaxy S4 i maj?

    1. Telia Kundservice 7 år sedan

     Hej! Vi började sälja Galaxy S4 i slutet på april. /Annica

 2. iPhone 5 leder smartphonetoppen | DiniPhone.se 7 år sedan

  […] har presenterat smartphonetoppen som bygger på försäljningen hos Telia under april månad. Det visar inte definitivt hur […]

 3. Rob 7 år sedan

  Fin telefon!