Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Mer 4G på smartphonetoppen – Samsung & Sony klättrar

6 år sedan

Varje månad sammanställer Telia smartphonetoppen, en lista över de tio mest sålda smartphones i Telias kundtjänst, på nätet, och i våra fysiska butiker. Eftersom vi är en stor återförsäljare av den här typen av mobiltelefoner så ger det en fingervisning om vilka smartphones som är populärast bland svenskarna när de köper nya mobiler.

Populära iPhone 5 fortsätter dominera smartphonetoppen med iPhone 4S på en andraplats. Tredjeplatsen däremot har nya 4G-luren Samsung Galaxy S III 4G tagit över från iPhone 4, som först återfinns på en sjätte plats på listan. Även Sony klättrar på listan med sin Sony Xperia tipo, som kniper fjärdeplatsen på listan.

Samsung Galaxy Note II 4G – nu på smartphonetoppen

En annan högst intressant utveckling på novembers smartphonetoppen är att vi nu har två 4G-smartphones på listan. Det nya tillskottet är Samsung Galaxy Note II 4G som efter bara ett antal veckor i butik tar sig in på en tionde plats på smartphonetoppen. Detta trevliga nytillskott har vi testat här på bloggen.

Telias försäljningschef Patrik Granström kommenterar novembers försäljning:

–  Vi ser nu hur försäljningen av 4G-smartphones tagit fart på allvar. Jag räknar med att vi kommer få se fler 4G-smartphones på listan under de kommande månaderna. I dagarna har även Windows Phone-baserade Nokia Lumia 920 och vattentåliga Sony Xperia V lanserats. Bägge modellerna har gått bra i förköpsförsäljningen, så det skulle inte förvåna mig om de tar sig in på smartphonetoppen.

Nokia Lumia 920 har varit ett populärt ämne i både media och sociala medier den senaste tiden. Tror du att mobilen blir en bästsäljare för Nokia?

Smartphoneförsäljningen utifrån operativsystem:

1. Apple iOS (1)

2. Android (2)

3. Windows Phone (3)

Smartphonetoppen baserad på november månads försäljning i Telias butiker, kundtjänst och webbförsäljning (siffran inom parentes är förra månadens placering):

1. Apple iPhone 5 (1)

2. Apple iPhone 4S (2)

3. Samsung Galaxy S llI 4G (5)

4. Sony Xperia tipo (8)

5. Samsung Galaxy S II (7)

6. Apple iPhone 4 (3)

7. Samsung Galaxy S llI (4)

8. Samsung Galaxy Y (6)

9. Sony Xperia go (9)

10. Samsung Galaxy Note II 4G (Ny)

5 Kommentarer

 1. Linus 6 år sedan

  Har precis packat upp min nya Nokia lumia 920 🙂 grym 4g-lur!!

  1. Telia Kundservice 6 år sedan

   Härligt Linus 🙂 Enjoy!

   /anna

 2. Dennis Holmqvist 6 år sedan

  När ska ni börja marknadsföra Android-lurarna lika aggressivt som den mörka sidans apparater?

  Jag tycker verkligen inte att ni utnyttjar de möjligheter som finns vad gäller framförallt SGS III och Note 2. Att ni missar så grovt vad gäller dom telefonerna får en att inse att det måste finnas dolda agendor någonstans.

  Varför säljer SGS 2 bättre än SGS 3, exempelvis?

  Detta handlar INTE om att basha Apple utan att något känns skumt i er statistisk och marknadsföring. Varför säljer inte världens bästa (enligt dom flesta oberoende källor) telefon bättre än den gör hos er? Varför är ni inte intresserade av att sälja mer volymer av den?

  1. Telia Kundservice 6 år sedan

   Hej Dennis,

   Varför tror du att vi marknadsför Apple mer än smartphones med Android-OS och vad grundar du det på?
   SGS 3 4G ligger på 3:e plats på vår topplista. Att SGS 3 ”3g” den här månaden säljer sämre än SGS 2 beror så klart på att våra kunder hellre köpt 4G-versionen.

   Varför tror du att vi inte är intresserade av att sälja androider och Samsung? Samsung är ofta den tillverkare som har flest modeller på vår smartphonetopp, och när det inte är dom är det Sony.

   I slutändan är det ni kunder som själva väljer vilken mobil ni ska köpa :).

   Trevlig kväll Dennis!

   /anna

 3. 4G klättrar på mobiltopplista | Mobiltbredband.ws 6 år sedan

  […] . Det är en lista över de tio mest sålda smartphones i Telias kundtjänst, på nätet, och i företaget fysiska butiker. Här kommer listan som alltså baseras på novembers månads försäljning. […]