Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Sony Xperia V – 4G som gillar vatten

6 år sedan

Sony Xperia V

Sony fortsätter på den inslagna vägen med smartphones som tål fukt och damm, som till exempel Xperia Acro S som jag testade här på bloggen i september. Nu har Sony Xperia V kommit och den går nu att förköpa hos oss på Telia. Just nu kan du vinna biljetter till en exklusiv konsert när du förköper en Sony Xperia V från oss!

Sony Xperia V är den japanska tillverkarens första smartphone med 4G, och den stödjer de frekvenser som Telia har i 4G-nätet. Det betyder att den kommer att fungera fullt ut där vi har 4G-täckning. Saknas 4G så väljer Sony Xperia V 3G-, Edge- eller GSM-nätet istället. Du förlorar alltså ingen funktion, utan snarare får du 4G extra jämfört med smartphones utan 4G. 4G ingår som vi berättat tidigare i alla mobilabonnemang för privatkunder där mobilsurf är inkluderat t ex Telia Mobil Flex Stor/Mellan/Liten och Telia Mobil Max 25 med Mobilsurf Stor/Mellan/Liten.

Sony Xperia V har en skärm på 4,3″ med Sonys tillägg Bravia Engine. Namnet känns kanske igen från Sonys tv-apparater, och det handlar om att förbättra bilden på olika sätt med hjälp av inställningar för färg, skärpa och kontrast. Det fungerar bra, och skärmen ser riktigt bra ut! Sony brukar alltid lyckas bra med kameror i smartphones och Sony Xperia V är inget undantag. De har satsat på en kamera med 13 megapixlars upplösning och video-inspelning i full hd-upplösning med autofokus under inspelningen. Processorn är dubbelkärnig på 1,5 GHz. Processorn är den senaste generationens dubbelkärniga processorer och är i vissa tester snabbare än fyrkärniga processorer. Precis som i Sonys övriga smartphones så är det Android i Sony Xperia V. Från start är det version 4.0.4 och den uppdateras till 4.1 (Jelly Bean) efter årsskiftet.
Allt det här är, som jag nämnde i inledningen, skyddat mot fukt och damm enligt ip-klass 55/57. Det betyder att Sony Xperia V till exempel kan ligga i vatten på 1 meters djup i 30 minuter.

Trots att Sony Xperia V är skyddad så syns det inte på den. Att säga att den ser ut som vilken smartphone som helst blir lite fel eftersom den har Sonys tydliga design, men det finns inget i utseendet som antyder att detta är en väldigt tålig mobiltelefon. Vi har vant oss att se stora skruvar, gummerade kanter och gärna en stor karbinhake på den här typen av mobiltelefoner, men Sony Xperia V är stilrent formgiven och ger ett svalt elegant intryck. Baksidan är lätt konkav och det har vi tidigare sett på Sony Ericsson Xperia Arc och framsidan tas helt upp av skärmen. De tre knapparna som Sony har på sina Android-smartphones är inte längre fysiska, utan de är i Sony Xperia V en del av gränssnittet i skärmen. Det här är något som jag gillar, för det gör bland annat att knapparna vänder sig rätt vare sig man håller mobilen i stående eller liggande läge.
På vänster sida sitter ett uttag för micro-usb för laddning och dataöverföring. På toppen av Sony Xperia V sitter ett uttag på 3,5 mm för hörlurar. Båda uttagen är skyddade av varsin lucka för att bibehålla skyddet mot fukt och damm.

Sony Xperia V kommer att stödja den nya trådlösa standarden Miracast. Detta gör att du kommer att kunna ha skärmspegling från din Sony Xperia V till din TV och visa allt du ser på mobilskärmen på TV:n. Det är en ny standard som allt fler Android-enheter kommer att stödja under 2013.

Kameran i Sony Xperia V behöver jag skriva mer om, för den är otroligt bra! Bildsensorn är Sonys egna Exmor R, och den är baserad på samma teknik som i Sonys digitalkameror.
Direkt ur lådan så är Sony Xperia Vs kamera inställd på ett autoläge som jag tycker fungerar förvånansvärt bra. Beroende på motiv så växlar kameran mellan olika inställningslägen och visar med en text på skärmen vilket läge den använder just nu. Om du vill så kan du stänga av det här automatiska läget och göra olika inställningar manuellt. Då finns det bland annat 9 olika effekter att välja på för att ge din bild lite extra krydda. Sådana här effekter finns i olika appar, men här har Sony lagt in det i sin kamera-app direkt. En fördel med detta är att du ser effekten direkt på skärmen redan innan du tar bilden.

Skärmdump på kameran i Sony Xperia V
Skärmbild från kameran i Sony Xperia V

När du tar bilder utan effekt så får du fotografier med bra färgåtergivning, djup och detaljrikedom. Eftersom bilderna är i så hög upplösning så går det bra att efterbehandla dem i något program i datorn eller mobilen eller klippa ur delar av bilden.

Testbild med Sony Xperia V
Testbild med Sony Xperia V

Testbild med Sony Xperia V
Kameran fungerar fint för bilder på en konsert.

Jag har haft förmånen att få testa ett par olika smartphones med 4G på kort tid, och det är otroligt hur snabbt jag blivit bortskämd med att ha höga hastigheter i mobilen. Telias 4G-nät kommer att finnas på 660 orter när året är slut, så det är inget som är exklusivt för storstäderna. Har du 4G-täckning där du bor så finns egentligen ingen anledning att inte välja en smartphone med 4G idag. Sony Xperia V fungerar fint mot vårt 4G-nät och ligger hela tiden på höga hastigheter när jag mäter med Bredbandskollen.

Bredbandskollen på Sony Xperia V

Sony Xperia V är en riktigt bra smartphone. Räknar vi bort 4G och att den tål fukt och damm så är det fortfarande en smartphone i den högsta klassen. Men nu kan vi inte räkna bort 4G och tåligheten, och det ger Sony Xperia V unika fördelar mot andra modeller. Det finns smartphones med 4G, det finns smartphones med hög prestanda och det finns smartphones som är skyddade mot fukt och damm, men det finns bara en smartphone som har allt det och det är Sony Xperia V.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Tv5ZOg0U_VM

Kategorier

65 Kommentarer

 1. Förköp Sony Xperia V – Vinn exklusiva biljetter till konsert med Danny | Smartare Vardag 6 år sedan

  […] kollega Bror har för övrigt testat nya Sony Xperia V och ja: han har testat mobilens vattentålighet. Du kan själv se resultatet i […]

 2. Tobias 6 år sedan

  Det är inte Sonys första 4G mobil, xperia Ion var den första.

  1. Telia Kundservice 6 år sedan

   Hejsan!

   Xperia ion är inte en mobil som Sony själva beskriver som en 4G-mobil, och den stödjer heller inte våra frekvenser för 4G: http://www.sonymobile.com/se/products/phones/xperia-ion-lt28h/specifications/

   Trevlig kväll!

   /anna

 3. Peter Olsson 5 år sedan

  VIlken fantastisk telefon, hade en vattentät från Sony innan och det är helt underbart att ta bilder under vattnet när man snorklar på semestern och dylikt!

 4. Andreas 5 år sedan

  Hej!
  Jag undrar vad som skulle hända om man stoppar ner telefonen i glaset på andra hållet 🙂

  1. Bror [Telia] 5 år sedan

   Det händer inte mycket alls faktiskt. Sony Xperia V tål att vara helt nersänkt i sötvatten i 30 minuter. Dock inte djupare än 1 meter. Under testet så blötte jag ner mobilen på många olika sätt och den fungerade perfekt hela vägen ändå. 🙂

   /bror

 5. Per Sone 5 år sedan

  Sötvatten ok, men håller den för saltvatten?

  1. Bror [Telia] 5 år sedan

   Hej Per!

   IP-klassningen i sig tar bara upp sötvatten, så saltvatten är tyvärr inte med i de tester som genomförs. Även på Sonys produktinformation så skriver de sötvatten.

   /bror

 6. Zenar 5 år sedan

  Är xperia S vattentålig?

 7. Martin Andersson 5 år sedan

  Så dockan DK25 följer inte med? Kan man köpa den separat hos er?

  1. Bror [Telia] 5 år sedan

   Hej Martin!

   Laddningsdockan följer tyvärr inte med i förpackningen. Preliminärt kommer vi att få in den i januari och den kommer att kosta 249 kr.

   /bror

 8. Björn 5 år sedan

  Men hur mycket internminne har den? Arc har alldeles för lite, ca 350mb. Räcker inte.

  1. Bror [Telia] 5 år sedan

   Hej Björn!

   RAM-minnet är på 1GB.

   /bror

  2. Leffe 5 år sedan

   8 gb

   1. Bror [Telia] 5 år sedan

    Det inbyggda flash-minnet är precis som Leif skriver 8GB. Till det kan du sätta i ett microSD-kort på upp till 32GB.

    /bror

 9. Anda Zevedei 5 år sedan

  Hello, how much it cost one?

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hi Anda,

   With a 24 month subscription the monthly fee is from 329 SEK. If you buy it cash the price is 5295 SEK.

   Regards,
   anna

 10. Tim Westerholm 5 år sedan

  Hej!

  Jag ägde en Sony xperia Acro S, men då jag lä märke till att det ej var möjligt att överföra appar till minneskortet (frågade t.o.m Sony i Lund själv) bytte jag lur, 16gb e alldeles för lite att lagra appar på då ett enda ”riktigt” spel tar en 2gb ni vet, är det möjligt att överföra appar till Micro SD kortet på denna lur? (vet åxå att den bara har 8gb inside)

  Tänkte på köpa ett Micro SD HC, vad är egentligen den stora skillnaden mellan den normala å HC? Har hört att HC är vattentäta och 10ggr snabbare som USB 3.0 men ej 100% säker…

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Tim! Jag har dessvärre inget bra svar på din fråga. Jag rekommenderar att du kontaktar telefontillverkarens support så får du svar på din fråga. /Annica

  2. Bror [Telia] 5 år sedan

   Hej Tim!

   Ledsen att svaret har dröjt, men jag ville kolla av med Sony kring detta. Det är likadant på Sony Xperia V som på Acro S, dvs apparna kan bara läggas på det interna minnet eller på telefonens inbyggda lagringsutrymme, dvs det som är på 8GB. Det går inte att lägga apparna på ett externt minneskort.
   I de allra flesta appar som kräver stort utrymme för extra nerladdat material så kan du ställa in att det nerladdade materialet ska läggas på det externa minneskortet. På så sätt sparar du utrymme på det inbyggda lagringsminnet.

   Ett annat tips för att spara det utrymmet på det interna lagringsminnet är att ställa in så att bilder och filmer från kameran och musik sparas på det externa minneskortet.

   SDHC står för Secure Digital High Capacity. Det betyder att de har större lagringsförmåga jämfört med vanliga sd-kort. Utöver detta finns det olika hastighetsstandarder på korten det vill säga vilken läs- och skrivhastighet som de maximalt klarar. Detta är dock av störst vikt i digitalkameror som kör burst mode och samtidigt lagrar filen i RAW formatet.

   /bror

 11. David Oskarsson 5 år sedan

  Går det att surfa på 4G-nätet samtidigt som du pratar i denna telefon ? Verkar inte vara självklart med dagens 4G-telefoner.

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej David,

   4G är idag enbart byggt för surf, så om du surfar och vill ringa ett samtal (eller att det ringer till dig) kommer mobilen växla över till 3G (eller Edge/GSM).

   /anna

 12. Clas-Göran Hellsten 5 år sedan

  Det förefaller vara en absolut toppenprodukt. Ska besöka butiken i Farsta

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Välkommen! 🙂

 13. Max Eriksson 5 år sedan

  Är det värt att vänta tills att den uppdaterats till Jelly Bean?. Är det viktigt? Är det stor skillnad mot den nuvarande versionen? Läste att Sony i Frankrike skulle ha skjutit på lanseringen till efter årsskiftet just av den anledningen.

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Godmorgon Max,

   Om du köper mobilen nu får du så klart tillgång till Jelly Bean när Sony släpper den uppdateringen.

   Vad gäller skillnaderna är de som Bror beskriver. Fundera på hur viktigt det är för dig. Kom gärna in i en av våra Teliabutiker och ”kläm och känn” på luren 🙂

   Trevlig helg!

   /anna

 14. 4G fyller tre år! | Smartare Vardag 5 år sedan

  […] Sony Xperia V […]

 15. Bengt Gustavsson 5 år sedan

  Hej!
  Jag har har haft vattentåliga mobiler tidigare och tycker att Sony’s smartphone verkar mycket intressant. Två frågor:1. Jag har haft mycket nytta av de ficklampor som funnits i mina tidigare telefoner. Finns den funktionen/appen också till Sony? 2. Kan jag använda smarphonen till modem för mobilt bredband till min vanliga dator?

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Bengt.

   Ja, det här är en klart intressant smartphone 😉 Som svar på dina frågor: 1. Ja, det finns ficklampeappar att ladda ned. Ett tips: ”Ficklampa LED Genius”. 2. Ja, det går alldeles utmärkt. Du kan använda den som trådlös router via wlan, dvs. att du ansluter din dator till mobilen på samma sätt som till ett trådlöst WiFi-nät. /Ola.

 16. Viktoria 5 år sedan

  Hej!
  Jag har två frågor :
  1: går det inte att ta bilder i/under havet där vattnet är salt?
  2. Om det inte går skadas telefon av att det skvätter saltvatten droppar på den då?

  Med vänlig hälsning, Viktoria

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Viktoria,

   Frågor på den här djupa nivån om vattentåligheten har vi dessvärre inte vare sig support eller kunskap om, utan det ger Sony själv. Sony har en bra Facebooksida (https://www.facebook.com/sonymobilese) och även en bra supportsida (http://www.sonymobile.com/se/support/).
   Men för att svara på din fråga 1: touchskärmen fungerar inte under vatten, oavsett om det är sött eller salt, så du kan inte ta bilder under vattenytan med mobilen.

   /anna

 17. Viktoria 5 år sedan

  Hej igen!
  Jag kom på en till fråga:
  3. Tål mobilen att var under vatten på tex inne på badhus med klorvatten
  Med vänlig hälsning, Viktoria

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej igen Viktoria,

   Även denna är det Sony själva som behöver ge svar på via https://www.facebook.com/sonymobilese eller http://www.sonymobile.com/se/support/.

   Gott Nytt År!

   /anna

 18. Josse 5 år sedan

  Xperia v kan man filma med under vatten. (Har provat själv och finns videor på Youtube) Men jag undrar om den där nya tunna skärmen till Xperia v redan sitter på eller måste man köpa den och byta? ^^

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Som vi har förstått det så är det den nya, tunnare skärmen som sitter på xperia V. /Christoffer

 19. Emma 5 år sedan

  Skulle ni rekommendera denna eller Samsung Galaxy S3 (LTE eller inte?) idag om prio 1 är bra kamera och batteritid?

  1. Bror [Telia] 5 år sedan

   Hej Emma!

   Den där frågan är inte helt lätt. Jag kan inte enkelt säga vilken du ska välja, men en sak är helt säker och det är att väljer du Samsung Galaxy S III så ska du ta med 4G, för det ger så väldigt mycket bättre upplevelse.

   I de två punkter som du tar upp så har Sony Xperia V en något bättre kamera. Batteritiden är hyggligt jämförbar på de båda – och på de flesta andra smartphones. Använder man en smartphone ”normalt” idag så behöver de laddas varje dag.

   Andra plus på Sony Xperia V är fukttåligheten och det något mindre formatet. Plus för Samsung Galaxy S III är den något större skärmen och de små mjukvarutillägg som Samsung har gjort i Android.

   Om du kan så gå till en av våra butiker. Där bör det finnas både Sony Xperia V och Samsung Galaxy S III 4G som är igång och du kan testa och känna själv ordentligt. Det är förmodligen det bästa sättet för dig att komma fram till vilken av de två som du vill ha.
   En sak kan du känna dig trygg i, och det är att du väljer mellan två riktigt bra smartphones så oavsett vilken du väljer så är jag övertygad om att du kommer att trivas.

   /bror

   1. Emma 5 år sedan

    Hej och tack för ditt svar Bror 🙂
    Jag var mycket nära att beställa S3 4G men så googlade jag lite och hittade mycket rapporterade problem med just 4G versionen, att 4G:n krånglat till det så att samtal missats, sms/mms inte fungerat ibland osv. Ni har själva en lång tråd om detta… Och sen så ska den ha något sämre batteritid.
    Men å andra sidan har jag hört att Sonys modeller är ”bättre på” att ha sämre batteritider, och det oroar mig att de inte släppt JB till den än, kommer det dra mer batteritid när den uppgraderas?
    Jag har varit och klämt flera gånger, går jag på utseendet är det Xperia V som gäller, men jag är inte säker på att den är bättre inuti.
    Och som grädde på moset kom nu Xperia Z informationen…
    Tror du att mer info om Samsung Galaxy S4 hinner dyka upp om man väntar tills Xperia Z släpps?

    1. Bror [Telia] 5 år sedan

     Hej igen Emma

     Jag har själv använt lite olika 4G-mobiler under hösten och vintern och har svårt att tänka mig att inte ha 4G-hastigheter i min smartphone. Så snabbt har jag blivit bortskämd med de höga hastigheterna och tillgängligheten, men då har jag inte heller haft några bekymmer som stört min upplevelse.

     Sony Xperia Z ser fantastisk ut, både till utseende och specifikationer. Den preliminära prisuppgiften som Sony släppt i pressmeddelande pekar på att den blir ett ganska stort steg dyrare än Xperia V.

     Preliminärt så kommer det gå att köpa Xperia Z vecka 10, och vad som hinner hända innan det är omöjligt att förutspå. Det enda jag har snappat upp om en eventuell ny toppmodell från Samsung är nog mer önskedrömmar från entusiaster än fakta. Jag brukar alltid tänka att så länge en produkt inte är officiellt presenterad så är det bara rykten, och de ska man inte lyssna för mycket på.

     Något som jag däremot vet händer innan vecka 10 är den stora mobilmässan i Barcelona. Vad som händer där har jag ingen aning om, men höll ögon och öron öppna i slutet av februari för tidigare år har det varit en hel del spännande lanseringar i Barcelona.

     /bror

 20. Matilda 5 år sedan

  Tjenare, har kikat lite på sony xperia V och har ett viss intresse för den, främst för att den klarar vatten. Men som jag har förstått det så är det krångligt om ens möjligt att ta bilder under vattnet då touchen slutar fungera, stämmer det? Vad händer om mobilen är i saltvatten? och jag har även förstått att högtalare och mikrofon lätt täpps med vatten vilket resulterar till att det är svårt att både prata och höra när telefonen är blöt? Hurvida detta stämmer eller inte vill jag gärna ha svar på. tack på förhand.

  1. Matilda 5 år sedan

   Glömde fråga om Batteri tiden, har haft massa problematik med batteri längden på tidigare telefoner och undrar hur pass lång batteri tid Xperia V har, om man pratar, surfar, lyssnar på musik eller spelar spel osv. kontinuerligt. Hur länge håller batteriet om man låter den va orörd ?

  2. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Matilda, du bör kontakta telefontillverkaren för att få korrekta svar på dessa frågor. Den info vi har om den telefonen är den info vi fått från tillverkaren. /Christoffer

 21. Thommy Ohlsson 5 år sedan

  Hej!
  Stämmer det att telefonen inte har 4G om man har kontankort?
  (Man får endast 4G prestanda om man har abonnemang).
  Vad beror det på att man inte får 4G vid kontantkort?
  Om det nu är så här så får vi hoppas att kunder med kontantkort inte känner sig lurade.

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej,
   Du har inte 4G access om du använder ett kontantkort, för att få access så behövs ett abonnemang.
   På länken nedan kan du se vilka abonnemang som har 4G access.

   https://www.tewss.telia.se/privat/mobilt/abonnemang/

   /Christoffer

   1. Thommy Ohlsson 5 år sedan

    Hej igen!
    Tackar för svaret!
    Innebär detta att man har 3G på kontantkort? När kommer kontantkorten att uppdateras med 4G?
    När kommer uppgraderingen Jelly Bean? När är telefonerna i butik inställda med Jelly Bean?
    MVH
    /Thommy

    1. Telia Kundservice 5 år sedan

     Hej Thommy! Kontantkort har i dagsläget endast 3G. Det finns planer att erbjuda 4G med kontantkort, men när det kommer kan vi inte säga idag. Allt beror på hur lång tid det tar med utveckling av IT-system och liknande. Jag har dessvärre inget svar på frågan om Jelly Bean. Kolla med SonyEricssons support, så kanske du kan få ett svar där. /Annica

 22. Björn Ekholm 5 år sedan

  är sony xperia V ex klassad behöver en exlassad på mitt jobb

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Björn! Jag rekommenderar att du tar kontakt med SonyEricsson support för att du ska få svar på din fråga. /Annica

 23. Ted Dicksson 5 år sedan

  Funderar starkt på att köpa denna telefon, men har några små frågor

  Om den nu mot förmodan skulle gå sönder pga vatten, täcker telia det då? om inte, så vad kostar en försäkring hos er som täcker det?

  Hur är batteritiden jämfört med iPhone 5?
  Har den senaste android installerat direkt?
  Går det att prata med den i duschen eller surfa?
  reagerar skärmen på fingrarna om mobilen är helt sänkt under vatten?

  Tacksam för svar!

  1. Bror [Telia] 5 år sedan

   Hej Ted!

   Det går inte att svara generellt på din fråga kring fuktskador, då varje skada är individuell och behöver undersökas på vår verkstad. I vår film ser du vad ip-klassningen innebär och vad Xperia Z ska tåla.

   Försäkring finns, och du kan läsa mer om den här.

   Batteritiden på de flesta smartphones är hyfsat lika, men med Stamina-mode som jag skriver om i testet så upplever jag att Xperia Z kommer längre på en laddning jämfört med de flesta smartphones och även iPhone 5.

   Xperia Z levereras med Android 4.1.2 från start och Sony har pratat om att uppdateringen till 4.2 kommer inom kort.

   Jag skulle tippa att det går att prata i duschen, men frågan är vad den du pratar med tycker med tanke på ljudet från duschen.

   Touch-skärmen fungerar tyvärr inte under vatten, utan vill du kunna ta bilder under vatten så kan du till exempel ställa in självutlösaren på 2 eller 10 sekunder och sedan ta ner mobilen under vattnet. Vill du filma så kan du starta inspelningen över ytan och sedan sänka ner mobilen under ytan.

   /bror

 24. tanja 5 år sedan

  Hej, jag har prec köpt en sony v innan hade jag ipone 4. Batteritiden är sämre än på iphonen sonyn får jag ladda 2 ggr om dagen och ipone 1 ggn om dagen.

 25. tanja 5 år sedan

  Sorry råkade trycka på skicka. Har du tips på hur och vad jag skulle kunna göra för att batteriet ska hålla bättre? Sen undrar jag över hur jag ska göra om jag vill spara bild från facebook på telefonen? Med iphonen är det att hålla fingret på bilden och alternativen kommer upp där man kan välja att spara bilden. Tacksam för svar. Glad påsk. T

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Tanja! För att till exempel öka batteritiden kan du stänga av 3G på din telefon. Du hittar även fler tips på Sonys egna hemsida: http://www.sonymobile.com/se/support/your-smartphone-essentials/tips-and-tricks/the-battery/ När det gäller hur du sparar ner en bild på din telefon får jag be dig kontakta tillverkaren av telefonen för svar på den frågan. Glad påsk! /Maria

 26. Zandra 5 år sedan

  Hej! Jag ingen fråga men jag har en Sony Xperia V och den har Jelly Bean det finns alltså att uppgradera till Jelly Bean nu för Sony Xperia V

 27. Christian Kark 5 år sedan

  Hej!

  Jag har en xperia V och kan inte surfa samtidigt som jag pratar i telefon. Får felmeddelande att jag saknar nätverksuppkoppling. Är det en begränsning i xperia V eller fel inställning i mobilen?

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Christian! För att man ska kunna surfa och prata i telefon samtidigt måste man ha 3G eller vara uppkopplad mot WiFi. Kontrollera därför om du har ett sim-kort som stödjer 3G och att du har 3G när du försöker surfa och prata samtidigt. /Maria

 28. Hans Norrgård 5 år sedan

  Jag har nyligen köpt en Xperia V, men kan inte köra Ordsvall och kan inte ladda över bilder till min Imac, datorn känner inte av Xperian? Kommer detta att ändras eller förblir det så?

  1. Bror [Telia] 5 år sedan

   Hej Hans!

   Vad gäller frågan om Ordsvall så kan jag inte svara på det, utan det får du maila apputvecklaren och kolla med dem.

   Xperia V ska gå att koppla till Mac för att föra över filer, förutsatt att du har MacOS 10.6 eller senare. Du kan ladda ner Sonys program Bridge for Mac här: http://www.sonymobile.com/se/software/computer-software/

   Trevlig helg!

   /bror

 29. Bengt Ahlrik 5 år sedan

  Hej

  Är Xperia V kompatibel med bluetooth/Volvo oncall i Volvo V60 ?
  /Bengt

  1. Bror [Telia] 5 år sedan

   Hej Bengt!

   Den frågan är bäst att du i första hand ställer till Volvo och i andra hand till Sony.

   /bror

 30. Jones 5 år sedan

  jag har en likadan sony V den är inte vattentät ,jag tappade den i vatten liten stund o sen efter fem minuter så blev skärmen svart ,den är på reparation nu.tur hadde jag garanti kvar.

  1. Bror [Telia] 5 år sedan

   Hej Jones!

   Tråkigt att höra om skadan på din Xperia V. Nu kan jag inte uttala mig om din skada eftersom jag inte sett telefonen eller hur det gick till.

   Generellt kan jag säga att det är av största vikt att bakstycket sitter på ordentligt och att alla luckor är stängda som de ska, för annars är fuktskyddet inte intakt. Sony Xperia V är trots allt certifierad till ip55 och ip57 vilket bland annat betyder att den ska klara av att ligga på en meters djup i sötvatten i 30 minuter. Denna certifiering utförs efter bestämda regler.

   Hoppas att det ordnar sig med din telefon!

   /bror

 31. annika 4 år sedan

  Jag har köpt Xperia v….. Nu är jag fundersam. Hur lång tid ska det ta och ladda den? Från 0 – 100% i vanlig ström uttag.

  1. Telia Kundservice 4 år sedan

   Hej Annika. Jag har tyvärr ingen information om hur länge det ska ta. För att du ska få svar på din fråga så tycker jag att du ska ta kontakt med Sony. Du når de via 013-244 500. //Mathias