Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Allt du behöver veta om att använda surfplattan i plugget

6 år sedan

Jag tror vi alla börjar märka av skiftet från stationärt till mobilt. Surfplattor börjar bli ett mer vanligt inslag i samhället. Jimmy har förutspått att de kommer bli en mer naturlig del av vår vardag och Kalle berättade redan för ett år sedan att han skrotat datorn helt.

En surfplatta är perfekt att använda i skolan. Den börjar lite smått att användas som ett pedagogiskt verktyg för yngre barn i skolan och för ungdomar på gymnasiet eller högskolan är den perfekt för mobilt pluggande. En surfplatta är mycket bra att anteckna på, den är lätt att ta med och tar lite plats. Med Telia mobilt bredband kan du dessutom surfa överallt.

Appar för att plugga med surfplatta

Evernote – Evernote har vi nämnt många gånger, men det är verkligen en superbra app. Allt innehåll synkas via molnet så att du har samma anteckningar på din smartphone, surfplatta och dator. Evernote finns för praktiskt taget alla enheter. Läs mer och ladda ned.

Classes – Om man vill ha en speciell kalender för skolan kan man köpa Classes, som finns för iPhone och iPad. Läs mer och köp Classes. Det finns massor av kalenderappar för Android också, men personligen gillar jag Google Calendar i webbläsaren bäst.

iWork – Om man har en iPad kan man köpa de olika apparna i iWorks, dvs Pages, Numbers och Keynote. Läs mer och köp dem här. Ännu finns inte Office-paketet till Android, men man kan använda Google Drive så länge.

 

Praktiska tillbehör till surfplattan

Suzanne skrev häromdagen om att hon har köpt ett tangentbord till sin iPad. Det är ett smart tips ifall man vill kunna skriva lite snabbare med sin iPad.

Fodral med skriv- och filmläge för Samsung Galaxy Tab 8.9 och LTE.

Tangentbord till Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Välja surfplatta
Om du själv funderar på att köpa en surfplatta kan du nu titta in på vår undersida där vi listar några av de vanligaste surfplattemodellerna och deras viktigaste egenskaper. Sidan uppdateras kontinuerligt.
I somras skrev Bror om nya Samsung Galaxy Tab 2 10.1. Läs hans recension här.