Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Äntligen finns Spotify till din iPad!

6 år sedan

Idag klockan 13 presenterade Spotify sin efterlängtade iPad-anpassade app. Jag har testat lite snabbt, och tycker det ser riktigt fint ut, med väldigt mycket information direkt tillgänglig på iPadens stora skärm. Förutom en sidebar på vänster sida med bl.a. sök, inbox och spellistor finns en spelare i nederkant. På resterande yta samsas all annan information, beroende på vilken ikon i vänstermarginalen man har klickat på.

För att få bättre fokus på det jag lyssnar på kan jag klicka mig vidare till fullskärmsläget, där appen är en fröjd för ögat med en fantastisk känsla. Här visas albumomslaget för den låt man lyssnar på, samt de vanliga reglagen för att spola, byta låt eller pausa samt shuffle, repeat och AirPlay.

httpv://youtu.be/yXdD-2wJUac

Den som väntar på nåt gott kan ibland tycka att väntan blir lite för lång, men jag är förstås otroligt glad att appen nu äntligen är på plats. Det är en universell app, vilket innebär att det är samma nedladdning för både iPhone och iPad. Hade du iPhone-versionen i din iPad sedan tidigare så finns det alltså en uppdatering som väntar på dig i App Store.

Man har lyckats trycka in ett par riktigt trevliga nyheter i samband med den här uppdateringen också. I både iPhone-appen och iPad-appen har man nu tillgång till mellanrumsfri lysning samt crossfade. Det första är förstås perfekt för skivor där låtarna går in i varandra utan mellanrum, och det sista för exempelvis spellistor som du spelar på fester och andra tillfällen då du inte vill ha tystnad mellan låtarna.

Självklart har appen stöd för den senaste iPadens retinaskärm och albumbilderna är högupplösta. Sökfunktionen fungerar nu precis som på datorn, man söker efter spellistor, användare och musik på en och samma gång. Under ‘What’s new’ visas bl.a. vilka spellistor och låtar som trendar hos mina vänner på ett lättöverskådligt vis. Sist men inte minst så är inboxen nu uppdelad efter mina vänner så att jag lättare ska kunna hitta låtar som man skickat till mig.

Överlag ser det här riktigt bra ut, framförallt i helskärmsläget. Med ett mobilt bredband, en 4G-router från Huawei eller Dovado samt portabla högtalare från WoWee eller Altec så är sommarens grillmusikspelare fixad!

Appen är gratis (Spotify premium krävs dock) och finns att ladda hem här.