Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Opuss – en app för alla som älskar att skriva

6 år sedan

Mitt skrivarhjärta slog ett extra slag när jag snubblade över appen Opuss som riktar sig till dem som gillar att skriva texter av olika slag. Det finns gott om appar som handlar om att dela bilder, video, länkar osv, men att dela egenskrivna texter har jag aldrig tidigare sett.

Opuss är en social, snygg och mysig app där man kan skriva olika typer av texter som t.ex dikter, noveller, citat, skämt och recept. Appen är social vilket innebär att man kan gilla och kommentera andras texter. Texterna kan man självklart dela på även Facebook och Twitter.

Idén om att fokusera på det skrivna ordet känns väldigt uppfriskande. Dock drabbas jag genast av prestationsångest när jag ska lägga upp min första text. Men det har snarare att göra med min ovana att skriva skönlitterära texter, för appen inbjuder verkligen till kreativitet. Det är kul att se en app som likt t.ex. Instagram fokuserar på att dela sin kreativitet med andra. Opuss sporrar mig att skriva texter, för när jag skriver texter där vet att jag kan dela dem och få feedback snarare än att de ligger och glöms bort i en skräpmapp på datorn.

Så om du gillar att skriva recensioner, dikter, recept, noveller, skämt eller andra texter så är Opuss något för dig.
Opuss är gratis och finns att ladda ned för iPhone och iPad här.

Kategorier