Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

iPhoneskal med inbyggd projektor från The case factory

6 år sedan

Just när man tror man sett allt i tillbehörsväg till smartphones så får vi hem ett iPhoneskal med inbyggd projektor kapabel att projicera dryga 50 tum direkt från din iPhone och upp på en vägg eller dylikt. När jag först fick höra talas om det svenska företaget The case factorys iPhoneprojektor så såg jag framför mig en projektor som ser ut som projektorer gör mest, bara något mindre. När jag sedan fick reda på hur den såg ut blev jag riktigt förvånad.

The case factorys iPhoneprojektor väger knappt hundra gram och ser ut precis som ett batteriskal där man helt enkelt skjuter in sin iPhone så fort batteriet tryter. Projektorn är verkligen ultraportabel. Den gör förvisso din iPhone lite mer än dubbelt så tjock, men jämfört med projektorer som vi är vana att se dem så är den extremt liten. Den går lätt ner i din väska eller din jackas innerficka, redo att plockas upp närhelst du behöver den.

Förutom projektorfunktionen så fungerar den även som ett extra batteriskal till din telefon. När batteriet börjar tryta så sätter du bara telefonen på plats och du har tillgång till ytterligare ca. 80% batterikraft. Perfekt exempelvis när man är på konferens eller sitter på ett café utan tillgång till eluttag.

Projektorn fungerar förvånansvärt bra under rätt förutsättningar. Det krävs exempelvis ett ganska mörkt rum, och bilden gör sig bäst på en vit matt yta. För att projicera innehållet i appar så krävs det att de har stöd för ”video out”, något som många appar tyvärr saknar. SVT Play-appen fungerar t.ex. inte att använda, men öppnar man SVT Play i Safari går det jättebra att projicera. Det finns dock olika sätt att lösa problemet med avsaknad av video out på bästa vis. Ska du hålla föredrag och behöver projicera en Powerpointpresentation? På http://www.thecasefactory.com/tips/ finns tips på hur du löser detta och mer för att få ut så mycket som möjligt av din projektor.

Projektorn är perfekt för dig som vill ha ytterligare en pryl att skryta med. Wowfaktorn är verkligen hög. Jag ser en hel del verkligt bra användningsområden för den. Ta med den till sommarstugan och använd den för att titta på TV när de andra tittar på något du inte vill se, eller ta fram den när du har gäster och använd den för att projicera bilder på väggen som en tavla i konstant förändring.
Självklart är den perfekt för presentationer av olika slag, exempelvis om du sitter i ett möte och behöver visa något för en kund eller kollegor.

Projektorskalet från The case factory finns att beställa på telia.se och fungerar med iPhone 4 och iPhone 4S.

Kategorier

4 Kommentarer

 1. Iphoneskal 6 år sedan

  Hej!

  Riktigt cool funktion! När kommer den ut?

  1. Kalle [Smartare Vardag] 6 år sedan

   Hej. Den har redan släppts. Finns att beställa här.

 2. anna 6 år sedan

  Åh cool sån vill jag ha 🙂

 3. Patrik Levin 6 år sedan

  Det ser mycket kult men jag tycker att det lägger alltför mycket bulk till telefonen. Detta är mycket bra, jag har det http://www.mytrendyphone.se/shop/artwizz-apple-iphone-31673p.html från Artwizz