Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Instagram för Android är äntligen här

6 år sedan

Det senaste året har Instagram för mig personligen blivit det viktigaste sociala nätverket och puttat ner Twitter och Facebook på andra och tredje plats. Instagram är den sociala fotoappen där du dokumenterar och delar din vardag i bilder. Med sina inbyggda fotoeffekter och de sociala delarna är det lite som en kombination av olika fotoredigeringsappar och Facebook. Det är något riktigt glädjefyllt och rogivande i att följa ens vänners förehavanden i bild efter bild. Det är också på något vis befriande att tänka i bilder i första hand snarare än i text.

Med det sagt har det under en lång period varit en stor fördel för iPhone att Instagram endast funnits för iOS, och vid alla tillfällen då jag testat andra telefoner har jag alltid haft min iPhone i fickan för att kunna följa vännerna på Instagram. Så när appens grundare Kevin Systrom under konferensen SXSW berättade att en Androidversion var nära förestående blev åtminstone jag väldigt glad för det. Dels för egen del, men även för att Instagram nu har potential att slå igenom på riktigt bred front. Visst, de har lyckats med konststycket att nå 30 miljoner användare och det enbart på iOS, men först när fler än bara iPhoneanvändare har tillgång till appen kommer det bli roligt på riktigt. Igår dök appen äntligen upp i Google Play och jag var snabb att hämta hem den för att testa.

Om du är helt ny på Instagram, eller nyfiken på att testa så finns det en hel del samlade tips på hur man kommer igång och hur man får ut mer av tjänsten. I augusti förra året skrev Hanna om hur man får ut mer av Instagram, visste du exempelvis att du kan beställa kylskåpsmagneter av dina bilder? På Instagrams egen blogg får man också bra tips på hur man kommer igång.

Instagram för Android är gratis och finns att ladda ner på Google Play. Även versionen för iOS är gratis och finns att hämta i App Store.

3 Kommentarer

 1. Det sista jag ser när jag somnar, det första jag ser när jag vaknar | Smartare Vardag 6 år sedan

  […] sin första smartphone i några månader, men det första hon gör när hon vaknar är att kolla Instagram. Hennes kille tycker att det är ett extremt konstigt […]

 2. Alice 6 år sedan

  De står ju inte hur man skaffar insta!
  Ni får ju skriva allt om instagram om Varberg ska vara smart

 3. Theo Stenberg 2 år sedan

  Tomorrow is a New Day