Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Pruttapparnas förlovade land

6 år sedan

När jag letar efter nya appar, som ni kanske skulle vara intresserade av att läsa om, så stöter man på både ett och annat. Jag brukar leta appar i Marketplace (Windows Phone) och i App Store (iOS) och det är två helt olika upplevelser. Det finns kvalitetsappar i båda affärerna, men också en hel del fjantiga och onödiga appar, såsom iFart t.ex.

Till skillnad från superstora App Store så är Marketplace fortfarande ganska litet. Det händer därför inte så mycket på topplistorna. Därför blir de dåliga apparna lite mer uppenbara. Det som är så bra med Marketplace är att man kan prova appen innan man köper den. På det sättet kan man kontrollera att appen faktiskt fungerar som man hade tänkt sig innan man köper den.

App Store har bra kontroll över vilka appar som får släppas. Dock finns det många appar som är rätt så värdelösa. Alla spegelappar som självklart inte förvandlar din skärm till en spegel, eller pimpade lösenordsappar som bara visar sig vara skärmsläckare. Det bästa är att man läser igenom beskrivningen till appen noga innan man köper den så att man verkligen får det man förväntar sig.

Hur noga är du med att läsa på om appar innan du köper dem?

3 Kommentarer

 1. Jögge 6 år sedan

  Tjena. Tidigare handlade jag nästan dagligen en app på AppStore men har märkt att det den senaste tiden mest släppts riktigt dåliga appar. Känns som luften gått ur utvecklarna och man i allmänhet har hjärntorka. Skulle behövas en app där köparen kunde utveckla en tanke till en bra app. Snarlika sådana appar finns redan, men även de är mycket tråkiga.

 2. Hanna [Smartare Vardag] 6 år sedan

  Hej Isaac.
  Javisst finns det betal-appar som väljer att släppa en gratisvariant även i App Store, men om jag inte minns helt fel så kan man prova alla betal-appar i Windows Marketplace.

 3. Josephine 5 år sedan

  Bra läsning 🙂