Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Varför ska man uppdatera sina appar?

6 år sedan

Så här ser det ut allt för ofta i min iPhone. Massor av appar som ligger och väntar på att uppdateras. När jag skulle uppdatera dem senast kom jag och tänka på detta, behöver man verkligen uppdatera sina appar? Jag brukar mest göra det för att den där tickande siffran irriterar mig, men finns det bättre anledningar än så för att uppdatera sina appar? Ja, det finns det.

– Uppdateringar löser problem med appen
De flesta apputvecklare jobbar ständigt med förbättringsarbete för sina appar. Genom bl.a. recensioner i App Store så får apputvecklaren ta del användarnas synpunkter på appen. Synpunkterna kan t.ex handla om att en app hänger sig eller att vissa funktioner inte fungerar som de ska. Dessa problem brukar apputvecklarna oftast lösa och man kan ta del av dem genom att uppdatera sin app.

– Uppdateringar ger nya funktioner
När du uppdaterar en app får du oftast tillgång till nya funktioner såsom nya fotofilter eller nya banor till spelet.

– Uppdateringar gör så att appen passar din enhet bättre
När nya uppdateringar av operativsystem kommer ut eller det släpps nya enheter såsom en ny iPhone så förändras förutsättningar för apparna. Skärmen kanske blir bättre, kameran får nya funktioner eller notifikationssystemet förändras. Detta gör att apparna måste hänga med för att fungera på bästa sätt med dessa nyheter.

Hur uppdaterar man sina appar på en iPhone?

1. Klicka på App Store-symbolen.
2. Klicka på Uppdateringar.
3. Klicka på Uppdatera alla eller klicka på en enskild app och klicka Uppdatera.

Jag upplever ibland att min iPhone hänger sig när det blir för många appar att uppdatera på en gång. Därför kan det vara en bra idé att uppdatera några i taget. Man kan också uppdatera sina appar i iTunes och sedan synkronisera sin iPhone med datorn. Läs mer här om hur du gör det.

Kategorier

12 Kommentarer

 1. Peter 6 år sedan

  Jag upplever att uppdateringar mest försämrar och smyg implementerar reklam…

  1. Hanna [Smartare Vardag] 6 år sedan

   Ja det kan förstås stämma eftersom utvecklarna själva bestämmer över sina uppdateringar. Det kan ju vara en bra idé att läsa vad som ingår i uppdatering innan man uppdaterar då.

 2. Moa Elofsson 5 år sedan

  Jag kan inte uppdatera appen Hay Day och alla andra appar p.g.a att jag har köpt en app och nu när jag ska uppdatera så har det blivit något fel men fakturaproblemet men jag har betalat med e-kort. Hur ska jag göra för att kunna uppdatera apparna?

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Moa! Jag rekommenderar att du kontaktar vår support via chatt eller telefon (www.telia.se/kontakt) så hoppas jag att vi kan hjälpa dig att lösa problemet. /Annica

 3. Tommy Stjernqvist 5 år sedan

  Bra med uppdateringar – men vissa s-k-i-t-e-r man i. Det blir då dock oerhört tjatigt att titt som tätt bli påmind om att det finns sådana tillgängliga. Inte minst när man är flera i familjen som delar iTunes-konto och där någon familjemedlem har nytta av uppdateringen (på sin device) medan andra inte.

  Kan man någonstans markera att man sett att det finns en uppdatering men att man inte är intresserad av den – och därför inte heller vill bli påmind?

  Jag antar dessutom att uppgraderingar av appar ”stjäl” hårddiskutrymme, eller?

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej! Jag känner inte tilll att det går att ta bort påminnelser på uppdateringar av applikationer. En uppgradering av en applikation kan stjäla mer utrymme om det är så att applikationen blir större efter uppdateringen. /Annica

 4. Felizia 4 år sedan

  Hej! Jag har automatisk uppdatering, instagram blev nyligen uppdaterat men jag är extremt missnöjd med den nya uppdateringen. Finns det någon möjlighet att ”avuppdatera” eller vad man ska kalla det, helt enkelt ta bort den nya uppdateringen så man får den gamla igen? Isåfall, hur?

  1. Telia Kundservice 4 år sedan

   Hej! Det är tyvärr inget vi kan hjälpa dig med. Ha en fin helg! /Martina

 5. ulla serle-nilsson 4 år sedan

  Hej Hur många MB går åt till en uppdatering?

  1. Telia Kundservice 4 år sedan

   Hej Ulla! Hur många MB som går åt vid en uppdatering är svårt att svara på. Det beror helt på vilken applikation som ska uppdateras. //Mathias

 6. lars nenander 3 år sedan

  har boose sound touch appen nu beg’r den att jag uppdaterar den. hur g;r jag

  1. Telia Kundservice 3 år sedan

   Hej Lars!
   Kul att du hör av dig till oss! Det beror helt enkelt på vilken telefonmodell som du har idag! Om du har en iPhone så uppdaterar du dina applikationer i App-store under fliken ”Uppdateringar”. Om du har en annan telefonmodell så skall du möjligtvis hitta fler telefonguider här: http://www.telia.se/mobilguider. Jag får önska dig en trevlig kväll och hoppas du fått svar på din fråga! //Fredrik