Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Path – ett mer privat socialt nätverk

8 år sedan

Path är inte som Facebook och inte heller som Twitter, inte på långa vägar. Jag är själv väldigt aktiv i båda ovannämda nätverk och var först tveksam till Path. Tanken var: Nej, inte ett nätverk till att följa och uppdatera. För mig är Twitter nätverket för personer jag kanske inte känner men som delar samma intressen. Facebook för mig är snäppet mer personligt men där finns verkligen alla som jag på något sätt har stött på under mitt liv. Inget ont om de båda.

Path är som en smart journal där man delar med sig av sitt liv till de allra närmaste, familj och de som betyder mest. Därför har också Path en gräns för antalet vänner man kan ha: 150 st. Siffran kommer från “Dunbar’s number” och enligt detta är 150 en teoretisk gräns för antalet sociala relationer en person kan ha under sitt liv.

Med Path kan man dela med sig av foton, videos, tankar, musik, platser, när man går och lägger sig och när man vaknar, som en smart journal helt enkelt. Vill man inte dela med sig av något så kan man självklart posta allt privat. Path kan även automatiskt posta ett inlägg när man anländer till en ny plats/stad eller dylikt. Appen är lik Instagram vad gäller funktionen med riktigt vackra fotofilter. Om ett inlägg delas på andra nätverk än Path får inlägget en unik URL-adress där webbgränssnittet är riktigt vackert, som här.

Om vill så finns alltså möjligheten att dela med sig av sina inlägg till även Facebook, Twitter, Tumblr och Foursquare. Men det allra bästa med Path, förutom dess briljanta idé, är gränsnsittet. Appen är oerhört vacker, smidig och smart. Jag blev mäkta övertygad att börja använda Path efter att ha läst alla fördelar med Path.

Path är helt gratis och finns för Android och iPhone/iPad.

8 Kommentarer

 1. Hyllar Path – ett mer privat socialt nätverk ‹ kalleponken | din boj i bukten – Mac, iOS & kultur 8 år sedan

  […] Path är helt underbar! Joina ni med! Läs mer här. […]

 2. Albert Annis 8 år sedan

  adda mig @albertannis på path

 3. Fredrik Mattsson 8 år sedan

  Appen är sjukt snygg. Synd bara att ingen använder den, inte av mina bekanta iaf. Funkar ju ändå, men det blir lite extra funktionalitet om fler kör appen…

 4. Janne Svensson 8 år sedan

  Fel länk i reklamtexten.
  Bör rimligtvis vara om Robin Dunbar och inte platsen Dunbar.
  Varsågod, här kommer rätt länk:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Dunbar's_number

  Intressant att detta inte är kommenterat eller ändrat sedan mars i år då texten publicerades.

  1. Telia Kundservice 8 år sedan

   Tack Janne!
   Mest troligt har ingen före dig klickat på länken för att läsa om Dunbars nummer.

   Ha en skön kväll 🙂

   /anna

 5. Leif Andersson 7 år sedan

  Jag har Macs Iphoto, men har också Path. Någon som kan tala om hur jag för över Iphotobilder till Path? Har försökt hitta info om det men ej lyckats.
  Mvh
  Leif

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Leif. Någon annan har förhoppningsvis ett mer säkert svar, men det skulle eventuellt kunna göras genom att du ställer in iPhoto för att synka bilder till din Bildström, och att du ur den kan komma åt bilder via din Path-app i din iPhone eller iPad. Kanske värt att testa? /Ola.

   1. Magnus Hellblom 6 år sedan

    Kanske ett något sent svar men ändå.
    I Path tryck på + nere till vänster. Tryck på Visa Alla då kommer du åt alla bilder i ditn mobil eller iPad. Hör av dig om du behöver mer hjälp. Använder Path inom den närmaste familjen och tycker Path är en av de bästa apparna inom Sociala nätverk.