Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Intervju med Stefan Borgquist

9 år sedan

Vi har suttit ner och pratat med Stefan om hur det var att starta upp Telias samarbete med Dreamhack. Det började lite smått innan år 2005 då en tapper skara pionjärer passade på att flytta in i kupolen i Borlänge där Telia visade att vi kunde leverera.

Året 2005 körde vi rakt in i kaklet på Elmia-mässan i Jönköping för första gången. Den tappra skaran har nu växt till cirka 7000 deltagare och detta kräver givetvis enormt bra anslutning. Hela 5Gigabit/sekund levererades genom Cisco-servrar och routrar. Stefan redogjorde för en charmig situation som inträffade samma år där vi insåg att Dreamhack är platsen för Telia! En annan situation som Stefan minns är slutet av 2005 när Dreamhack tackar Telia för deras engagemang och närvaro, i och med detta ställer sig hela hallen upp och applåderar!

Tanken med Telias närvaro var att öka synligheten och nå en nyare målgrupp, som genom normal marknadsföring kan och är svår att nå. Under åren har Telia varit med och skapat nya idéer vilket bland annat inneburit In-game vinster i World of Warcraft. Bara detta lilla evenemang skapade en mer än 100 meter lång kö.

Stefan slutade vara ansvarig för Telias närvaro på Dreamhack 2008 men håller sig fortfarande up-to-date vilket ni märker i och med hans närvara på festivalen idag. Vidare talar Stefan om vikten av att fortsätta utveckla och hitta nya vägar. Det går att jämföra med 2005 års datanät på 5Gbit/s, 2010 låg på 40Gbit/s och DHW11 står för hela 120Gbit/s-kapacitet.

Innan vi avslutar så vill Stefan passa på att lyfta Lasse Lindblad. Utan hans enorma kunskap och engagemang hade det vi nått till idag inte varit möjligt. Under fortsatta evenemang kommer vi att satsa på ytterligare kapacitetsökning och roliga evenemang. Efter årets enorma satsning så vet vi att vi kan, det finns inga hinder. Nu kör vi!

Signerat Christoffer, Krille och Fredrik

Kategorier

One Kommentar

  1. Jimmie Åkesson trasslar in sig om Avpixlat – avbryts av Pussy Riot | Nemokrati 7 år sedan

    […] Kanal 10 blir ett bra komplement i vårt utbud av kanaler och kanalpaket, säger Stefan Borgqvist, erbjudandeansvarig på Telia i ett […]