Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Vad kan Siri göra för dig?

9 år sedan

Ditt ord är Siris lag. Med Siri i iPhone 4S kan du med hjälp av din röst skicka meddelanden, schemalägga aktiviteter, ringa med mera. Detta då hon använder sig utav de flesta av iPhonens inbyggda appar ex. Mail, Meddelanden, Påminnelser m. m.

Börjar prata med Siri

Prata med Siri som du pratar med en riktig person. Säg ex. ”Tell my wife I’m running late”, “Remind me to call the vet”. Siri gör det du säger, hittar information och svarar dig sedan. Du konverserar helt enkelt med din iPhone. Siri lär sig även en hel del om dig. Du kan även själv lära henne ex. vilken relation du har till dina kontakter.

Siri kan även skriva åt dig om du har aktiverat utländskt tangentbord ex. engelska. Du trycker på mikrofonikonen när tangentbordet visas och pratar in vad du vill att Siri ska skriva åt dig. Hon är även perfekt för de med nedsatt syn. Aktivera VoiceOver och Siri läser upp ex. när du har fått ett meddelande, vem det är ifrån och textinnehållet.

Inställningar för Siri

För att prata med Siri, håll ner Hem-knappen på din iPhone 4S tills mikrofonikonen dyker upp och telefonen piper till. Sen är det bara att prata. Man kan dessutom ställa in att Siri ska aktiveras när man för telefonen till örat, precis som man håller telefonen under ett samtal. Siri kan även aktiveras m.h.a headsets. Siri visar generellt hela din konversation med henne men med headset så läser hon även upp meddelanden etc. Detta är perfekt om du kör bil och inte vill eller kan läsa vad som står på skärmen. Alla inställningar för Siri hittar du under Inställningar-Allmänt-Siri.

Siri i Sverige

Även fast vi är i Sverige så kan vi aktivera Siri men hon kan inte prata svenska ännu. Eftersom Siri är i beta-stadiet så finns hon bara tillgänglig på engelska, tyska och franska just nu. 2012 kommer fler språk att bli tillgängliga. Personligen älskar jag Siri. Jag kanske inte skickar så mycket meddelanden och så men faktum är att Siri kan svara på nästan vad som helst. Man kan fråga vem hennes skapare är, vem hon själv är, vad hon gör och t.o.m om hon vill gifta sig med dig. Se gärna dessa sidor för att se roliga frågor som Siri svarar på.

http://www.dreamsrain.com/2011/10/17/collection-of-funny-questions-and-answers-with-iphone-4s-siri-app-images/
http://siriquestions.com/Funny_Siri_c1

Vad gör Siri för dig idag?

9 Kommentarer

 1. När blir din smartphone smartare än du? | Smartare Vardag 9 år sedan

  […] en artificiell intelligens som via röstigenkänning förstår vad jag säger och utför uppgifter. Kalle skrev igår om hur Siri fungerar, idag skriver jag lite om min upplevelse av […]

 2. Alisa Gonzalez 9 år sedan

  Siri skickar SMS åt mig, påminner mig om saker och håller mig sällskap vid ensamma stunder! 🙂

  1. Kalle [Smartare Vardag] 9 år sedan

   Hej Alisa. Du och Siri verkar vara bra kompisar. Kan bara tänka mig er relation när hon släpps för svenska. 🙂

 3. Kvällens nyheter från Apple | Smartare Vardag 9 år sedan

  […] Siri kan prata ett nytt språk, […]

 4. ali al-azawi 9 år sedan

  när släpps den på svenska??

 5. Tor 9 år sedan

  Fråga Siri hon borde veta

 6. Cim Södergren 7 år sedan

  Hej jag har en iPhone 4 och jag undrar om Siri funkar på iPhone 4 eller bara på 4s

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Cim!

   Siri är bunden till IOS, för att få tillgång till Siri krävs det att du har en Apple-enhet med IOS 5 eller senare. Iphone 4 kan ha IOS 5, det innebär att du alltså kan ha Siri på din Iphone 4.

   /Thomas

 7. Äntligen har ‘Siri’ lärt sig svenska :-) | IKT Öckerö 6 år sedan

  […] Vill du veta mer hur Siri fungerar klicka på denna länk http://blogg.telia.se/smartarevardag/2011/11/04/vad-kan-siri-gora-for-dig/ […]