Från en iPhone till en annan

Precis köpt en ny iPhone? Jag tänkte förklara hur du gör för att få ditt innehåll från din gamla iPhone till din nya.

Från iPhone till en annan, utan iCloud

 • Koppla in din gamla iPhone i datorn och öppna iTunes.
 • Synkronisera och säkerhetskopiera din iPhone genom att högerklicka på din iPhone och välja ”Synkronisera” och sen ”Säkerhetskopiera”.

 • Mata ut din gamla iPhone.
 • Sätt i ditt nya sim-kort i din nya iPhone.
 • Koppla in din nya iPhone och öppna iTunes.
 • Följ instruktionerna på skärmen.
 • Till slut kommer frågan upp om du vill ”Ställa in din iPhone som ny” eller ”Återställa från en säkerhetskopia”.
 • Välj att återställa från en säkerhetskopia och välj den du nyligen skapade. Det ska stå namn på kopian och datum.
 • Beroende på storleken på din kopia så kan det nu ta ett tag, kanske upp till en timme.
 • Klart! Din nya iPhone har nu samma innehåll som din tidigare iPhone.

Från iPhone till en annan, med iCloud

 • Börja med att starta en säkerhetskopiering i din gamla iPhone via Inställningar > iCloud > Lagring, säkerhetskopiering.
 • Se till att iCloud-säkerhetskopia är aktiverat.
 • Välj ”Säkerhetskopiera nu”, kräver Wi-Fi-anslutning.
 • Sätt i ditt nya sim-kort i din nya iPhone.
 • Starta din nya iPhone.
 • Följ anvisningarna i iPhonen.
 • Du får sen frågan om du vill återställa ifrån iCloud-säkerhetskopia, som du då väljer.
 • Välj att återställa från din senast skapade säkerhetskopian.
 • Avvakta, denna process kan ta ett tag. Kanske upp till en timma beroende på hur stor säkerhetskopian är.
 • Klart. Din nya iPhone har nu samma innehåll som din tidigare iPhone.

Läs gärna mer om iCloud här.

Kommentera inlägget


Hittills 70 kommentarer

 1. Per E sa:

  Om jag har stort sim-kort i min gamla telefon (3GS) då?

 2. Fredrik Brenkle sa:

  Alltså jag slutar aldrig förvånas!……….!!!!!!!!!!!!!!

  Eftersom jag inte litar fullt ut på ”Felia” sedan tidigare har jag ringt och försäkrat mig om att:

  1 Beställningen är gjord
  2 Den levereras med Micro-SIM

  På båda punkter har Felia misslett mig. Jag fick annulera en beställning pga att det blev dubbelt.

  NU, sitter jag här med EN 4S i näven utan MICRO-sim!
  Det sades när jag ringde att ett nytt microsim skulle medfölja, det kommer separat med posten.

  Hur skall man kunna lita på vad suporten säger i framtiden?

  • david sa:

   klipp ner simkortet så länge det borde funka till det andra kommer

  • Förhoppningsvis får du ditt mikro-sim snart, det skickas ju nämligen separat.

   • Fredrik B sa:

    D: Har tidigare klippt ned kortet med negativt resultat, vågar inte försöka igen då jag inte har någon reserv denna gång.

    Hanna: Ett smart tips, se till och skicka micro-SIM-kort i förväg, ändra på erat system för beställda tjänster/mobiler.

    Handlägare jag talat med lovade att skicka ut micro-SIM i förväg då jag haft samma problem med min sambos iphone4.

    NI ÄR OFÖRBÄTERLIGA!

    • Har du någon Telia butik i närheten där du är så kan de hjälpa dig att byta ut direkt. Vanligtvis går simkort och telefon ut samtidigt men i olika förpackningar då de kommer från olika ställen. Vet att detta inte kanske hjälper dig, men det är ändå en förklaring. Lycka till och hoppas du får hjälp med att byta simkort.

 3. David sa:

  Hej,
  lite funderingar kring byte mellan iphone 3gs och 4s.
  Kan man inte bara synka över de programmen man vill ha genom att koppla in sladden i itunes? så kommer kontakterna via icloud. man har ju en hel del på på 3gs som man kanske inte behöver föra över menar jag.. jag gjorde först som ni skrev här. sen gick jag in på inställningar och raderade telefonen.

  • Bästa är att du säkerhetssparar innan. Sedan kan du använda din säkerkopia på din nya telefon. Jag gjorde detta imorse och fick med alla program, kontakter osv. Enda är att man får fylla i lite lösenord på ex mailen.

 4. Jörgen sa:

  Jag tycker Telia är bra och gör ett bra jobb. Är teliakund sedan många år – och kommer nog att fortsätta vara det. Sen är det ju så att ingen är ofelbar. Telia är mitt bästa alternativ – där får i alla fall jag den hjälp jag söker då jag söker den. Ps! Jag jobbar INTE på Telia eller som nått annat de samarbetar med. Stå på Telia

 5. Tg 58 sa:

  Var och hämtade mikro sim på telia i vås idag. Allt är igång och jag körde bara via iCloud och allt fungerade helt perfekt. Nu får vi se hur allt fungerar med det nya abonnemanget. Bra jobbat Telia med leveransen av min iPhone. Ni har inte lovat mer än ni gjort. Tackar.

 6. Cg sa:

  Några frågor.

  Koppla ur din gamla iPhone och ta ur SIM-kortet.

  Sätt i SIM-kortet i din nya iPhone.
  - det nya sim kortet eller det gamla som jag säkerhetskopierade i förra steget?

  Koppla in din nya iPhone och öppna iTunes.
  -Måste den kopplas in och öppnas i det iTunes och i den dator som jag säkerhetskopierade min förra telefon i de första stegen?

 7. carina stridh sa:

  Hej en fråga,
  Hur gör jag om min gamla telefon är en Iphone 3G och jag har köpt en Iphone 4S just med tanke på det du skrev:
  ”•Koppla ur din gamla iPhone och ta ur SIM-kortet.
  •Sätt i SIM-kortet i din nya iPhone”

  Det gamla simkortet från 3G passar ju inte i den nya.

  Mvh Carina

 8. Krister sa:

  Varför behövs steget med simkortsbytet överhuvudtaget? Man kan ju återställa en säkerhetskopia till en ny lur oavsett?

 9. Pingback: För över innehållet från din gamla iPhone till din iPhone 5 | Smartare Vardag

 10. Matilda sa:

  Hej!
  Får imorgon (förhoppningsvis) iPhone 5 som jag beställt, använder nu en 3GS. Ska följa er instruktion via itunes och undrar hur de påverkar kontakterna på telefonen. Följer även dom med om man gör via itunes?

 11. Ingemar Johansson sa:

  Varför får jag inget svar från min fråga från i går?

 12. Matilda sa:

  Mitt svar då?

 13. Maj-Gun Blomberg sa:

  Finns ngn instruktion om hur jag överför innehållet i min gamla telefon som INTE är en iPhone (Nokia 08) till iPhone5??
  Jag är inte särskilt bekant med iTunes men tänker lära mig…

  • Hej Maj-Gun,

   Det finns det inte. Men jag fick ett tips från en kollega att använda gmail som ”kontakt-master” dvs i lägga in ditt gmail-konto i din Nokia och överföra alla kontakter dit, och sedan när du går igång med din iPhone så kopierar du över alla kontakter från gmail till iPhone och därefter iTunes.
   Lycka till!

   /anna

 14. Sara Joelsson sa:

  Hej, när denna ”•Till slut kommer frågan upp om du vill ”Ställa in din iPhone som ny” eller ”Återställa från en säkerhetskopia”. kom upp för mig sa dom att jag var tvungen att uppdatera min nya iphone till senaste uppdateringen innan jag kunde återställa till den andra säkerhetskopian. Så jag gjorde det, men nu kommer det inte upp längre om jag vill återställa från en säkerhetskopia. Vad gör jag då?

  • Hej Sara. Om du vill återställa från säkerhetskopia så kan du – ifall du inte automatiskt får upp frågan – högerklicka på iPhone i iTunes och välja alternativet ”Återställ från säkerhetskopia”. Då kan du välja mellan de olika säkerhetskopior du gjort via iTunes (i kronologisk ordning). Funkar din iPhone bra som den ska nu så är ett tips att du nu gör en ”färsk” säkerhetskopia att kunna återställa till vid behov. På vår hemsida kan du läsa mer om säkerhetskopiering av iPhone. /Ola.

   • Michelle K sa:

    Jag har samma problem, vilken iphone ska jag klicka på ? förstår ingenting ? högerklickat på alla möjliga ”iphone” osv på Itunes men inget händer haha, jag är inne på ”sammanfattning”

 15. Marcus Gustafsson sa:

  Är det rimligt att det efter 14 timmar fortfarande är mer än 90% av apparna kvar att installera? Det går fruktansvärt långsamt!
  Köpte två st Iphone 5 igår till mig och min sambo och slog igång dem samtidigt. Det står på alla appar att de håller på att installeras men just något mer händer inte.

  • Hej Marcus!

   Det låter sannerligen märkligt. Gör du detta via iCloud så är hastigheten på din WiFi uppkoppling en viktig faktor. Har du en säkerhetskopia sparad via iTunes så skall det däremot inte ta onormalt lång tid då du importerar den direkt från dator till telefon till skillnad från över internet till telefonen vilket du gör via iCloud.

   Du kan få stöd och hjälp via vår support på http://www.telia.se/kontakt.

   //Andreas

 16. Sara Göransson sa:

  Jag har min säkerhetskopia från iPhone 3GS sparat i min Mac book från 2008. När jag kopplar in iPhone5 för att synca kontakter etc. så får jag meddelandet att mitt operativsystem är för gammalt. Måste jag alltså köpa nytt operativsystem till min ”gamla” dator för att kunna synca min nya iPhone?
  PS Jag hade också problem med försenat sim-kort.

 17. Sara Göransson sa:

  Jag har provat med iCloud men får meddelandet att jag inte har tillräckligt med utrymme där – det måste man nämligen betala för.

  • Hej Sara! Det betyder att det du säkerhetskopierar innehåller mer information än de 5 GB som ingår kostnadsfritt. Antingen måste du köpa till större lagringsutrymme alternativt redigera/ta bort något som inte ska kopieras för att få plats. /Simon

 18. John W sa:

  Köpte precis en iphone 5 eftersom min iphone 4 försvann i helgen. Jag har en säkerhetskopia från några dagar tillbaka och jag har ställt in den nya från kopian MEN inga appar är installerade på 5an och jag undrar om jag då måste göra allt de manuellt? För jag vet när jag återställde 4an så blev allt som vanligt direkt efter återställde den från kopian.

  • Hej John!

   Har du kontrollerat så du har skrivit in det Apple ID i din iPhone 5 som apparna är kopplade mot? Har du detta inskrivet korrekt så skall det fungera bättre för dig då din iPhone 4 redan är auktoriserad mot ditt Apple ID. Har du dessutom valt ”överför inköp” när du kopplat din iPhone 4 till iTunes så kan du manuellt flytta appar till din iPhone 5 från din dator via ”program” fliken i iTunes när din iPhone 5 är markerad. Kravet är lika så då att du har rätt Apple ID på telefonen.

   God fortsättning på veckan!

   //Andreas

 19. Fredrik Dahlgren sa:

  Om man ”glömde” att göra en ny säkerhetskopia på sin gamla tfn och inte fick den senaste versionen på sin nya telefon..
  Hur gör man för att ställa det till rätta?
  Jag har gjort en ny säkerthetkopia på gamla nu, men vet inte hur jag får till det på den nya så att säga..

  • Hej Fredrik!

   Du kopplar då in din nya telefon i iTunes enligt beskrivningen i inlägget och väljer alternativet ”återställ från säkerhetskopia” när du högerklickar på telefonen. Då får du välja bland de säkerhetskopior du har i den aktuella datorn.

   Tänk på att auktorisera den nya telefonen mot samma iTunes konto som du har använt för att köpa appar till din gamla telefon. Detta så du får igång uppdateringsflödet på apparna även i den nya telefonen.

   Önskar du mer handpåläggning så finns vår iPhone support tillgänglig via telefon, chat eller epost.

   Lycka till!

   //Andreas

 20. Mathias H sa:

  Jag hade en iphone (1) som gick sönder. Då köpte jag en ny iphone (2) och återställde från säkerhetskopia från iphone 1. Nu har jag lagat iphone 1 och vill ha över mina saker från iphone 2 till iphone 1, men när jag ska återställa från säkerhetskopia kommer bara alternativet: återställ från iphone 1. Trots att jag säkerhetskopierade iphone 2 bara någon timma innan… Varför kommer inte alternativet: Återställ säkerhetskopia från iphone 2?

  • Hej Mathias!

   När du väljer återställ från säkerhetskopia på den dator där du säkerhetskopierat så skall du får en lista över säkerhetskopior med både telefonnamn och datum de är skapade. Får du några konstigheter när detta görs så måste jag hänvisa dig till Apple Sveriges iTunes support som du når via 0771 19 95 19.

   Ha en fortsatt trevlig kväll!

   //Andreas

 21. frida stöde sa:

  hej,

  när jag ska säkerhetskopiera via i tunes till min nya 5a så går det inte jag måste välja bort att föra över… hur gör jag för att ställa in vad som ska föras över?

 22. Diana Saliba sa:

  Hej, jag undrar: sparas musiklåtarna också i iCloud vid backup-synk?
  Min ursprungliga dator har krashat, där hade jag synkat min iphone för första gången, nu har jag en ny dator och jag vill flytta mitt innehåll från iphone 4 till 4S, hur gör jag för att inte programm och musik som jag har betalat för inte raderas??

 23. Christina Wågebrand sa:

  Jag återställde fel säkerhetskopia, hur kan jag ändra till rätt? Fick inte med appar och sånt som inte är Apples, ex vis SMHI och lokaltrafiken, de ligger på en annan säkerhetskopia. Hur gör jag?

 24. Mia segerson sa:

  Hur kommer man till den delen där man matar ut?

 25. Stefan Mesaros sa:

  Hej!

  Men luren vill ju ändå in på I-tunes efter ett tag? Varför skriver ni inte det?

 26. Klas Argeus sa:

  Hej,

  Jag har nu bytt från en Iphone 4 till 5 och vill föra över den informationen jag hade på 4:an/Itunes till 5:an. Blir osäker på om jag skall välja ”Återställ Iphone” eller ”Återställ säkerhetskopia?

  Jag vill inte trycka fel och få den informationen borttryckt..

  Mvh

  Klas

  • Hej Klas! När du ska byta från en iPhone till en annan börjar du med att överföra alla köp från den första telefonen. När du gjort det säkerhetskopierar du telefonen. När du gjort det så kopplar du in den nya telefonen och väljer Återskapa från säkerhetskopia. /Maria

 27. Johan sa:

  Försöker byta mellan 4s till 5 och stöter på ett problem.
  Kan inte återskapa mitt iCloud för det är olika iOS.
  Kan jag starta telefonen med ett nytt iCloud konto och byta när jag har uppdaterat den ?

  • Hej Johan! Jag antar i detta fall att du har iOS 7 på sin iPhone 5 och iOS 6 på din iPhone 4S? Har du väl avancerat upp så går det inte och backa. Att skapa ett tillfälligt iCloud-konto gör att du skapar även ett nytt konto hos Apple, detta gör att inga av dina gamla appar finns med utan skall du använda dem så måste de vara nerladdade först med ditt ”gamla” konto. Detta kan bli lite krångligt. Är detta bara under en övergångsperiod kanske Dropbox funkar bättre som ett alternativ för lagring av foton och filer? Hälsningar Suzanne

 28. Thommy Christensson sa:

  Hejsan
  Jag var visst lite för snabb med min nya iPhone 5S och klickade på Ställa in din iPhone som ny.
  Hur gör jag nu för att få över allt från min gamla iPhone 5 till den nya?

  mvh
  Thommy

 29. Natasha Semenets sa:

  Kommer även telefonnummer och foton med? Och gamla sms?

  • Hej Natasha!

   Gamla SMS, foton tagna med telefonen och telefonnummer kommer med i en säkerhetskopia.

   Följande saker hänger inte med en säkerhetskopia:
   - Appar. (Appdata kommer dock med. Dvs data som sparas i apparna. Men inte apparna själva)
   - Musik, videoklipp eller filmer lagrade i musik appen.
   - Podcasts lagrade i musik eller podcast appen
   - Foton och videos som inte ligger i ”kamerarulle” (Oftast foton och videos som överförts till telefonen från datorn.)

   Dessa saker måste du synka separat där det är möjligt. (tex ”överför inköp” för att få dina appar in i iTunes)

   Ha en fortsatt trevlig helg!

   //Andreas

 30. Michelle K sa:

  Hej! Jag råkade ta ”Återställ Iphone” istället ”Återställ säkerhetskopia”.. hur ska jag göra nu? Jag hittar ingenstans om hur man ska göra..

  • Hej Michelle! När du kopplar in telefonen till Itunes så dyker den upp till vänster i menyn under ”enheter”. Den heter det du döpt den till och om du högerklickar på namnet så kommer du få valet att återskapa säkerhetskopia.

   MVH Sofia

 31. Susanna sa:

  Hej!
  Min iPhone 5 har gått sönder och jag har inte säkerhetskopierat på 3 veckor. Ligger allt kvar på mitt simkort så jag kan sätta in simkortet i en annan telefon och få fram allt där för att sen säkerhetskopiera? Eller har jag bara kvar det som jag säkerhetskopierade sist?

 32. Annica Hedman sa:

  Fråga: Min nya iPhone 6 hade en äldre programuppdatering (8.0.?) än min gamla 5:a (8.1.?) Jag har därför (efter råd från teliasuporten) öppnat den som en ny telefon så den kunde uppdatera sig till samma nivå som 5:an. Hur hittar jag en säkerhetskopia från 5:an och laddar ner den i 6:an manuellt? Telefonen frågar ju inte om jag vill återställa ifrån iCloud-säkerhetskopia eftersom jag har passerat det steget tidigare för att kunna uppdatera programmet.
  Jag började med att ansluta den till datorn (Mac Book Pro) men iTunes sätter inte heller igång nån kopiering, det verkar bara handla om att säkerhetskopiera den nya telefonen. Det står där att det inte fins nån kopia och det stämmer ju. Men var hittar jag kopian av 5:an? Vad är möjligt?

  • Hej Annica!
   Efter att du ställt in telefonen som ny och uppdaterat den till samma iOS (eller nyare) som säkerhetskopian är på. Så skall du välja att återställa telefonen helt genom Inställningar-> Allmänt-> Nollställ och där välja att Radera allt innehåll och inställningar, därefter blir det som att börja om från början men med den nya programuppdateringen och du kan då välja att återställa från säkerhetskopian vid förfrågan under installationen. Kör du fast någonstans på vägen kan du få hjälp via vår support på telefon 90200 eller chatt http://www.telia.se/privat/kontakt
   /Henrik

 33. Per berglind sa:

  Kan jag komma hem till dej med mina två iphoner. En fyra, en femma. Jag vill ha över min Nike runner historik och en del annat som ligger på den gamla telefonens hårddisk .. För närvarande har jag dubbla ab. Sen är det väl försent för överföring. Panik !
  Per osmart 40talist.