Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Nokia presenterar två Windows Phonetelefoner

7 år sedan

Under dagens Nokia World conference i London så presenterade Nokia ihop med Microsoft två nya telefoner som kommer innehålla Windows Phone mango.

Lumia 800 och Lumia 710 är Nokias första modeller med Windows Phone, och rent spontant känns det som om det borde kunna bli ett lyckat samarbete.

Lumia 800 har samma grunddesign med ett helt stycke polykarbonat och den elegant välvda skärmen som Nokia N9 som kom nyligen. Men där N9:an byggde på MeeGo som operativsystem är det nu alltså Windows Phone som gäller. Lumia 800 är försedd med en 3,7 tums skärm, 16GB lagringsutrymme och en 8 megapixelkamera med Carl Zeissoptik.

Lumia 710 har en mer Nokiatypisk design, också med 3,7 tums skärm, men med 8GB lagringsutrymme och en kamera med 5 megapixel.


(Bilder tagna av Teliarepresentant på plats på Nokia World Conference.)

Förutom hårdvaran har Nokia också laddat mobilerna med två egna nya appar: Dels Nokia Drive, en ny gratis navigationstjänst som introduceras på de båda Lumiamodellerna, och dels Nokia Music som är en gratis streamingapp som tillåter användare att lyssna på hundratals musikkanaler.

Läs mer om respektive modell hos Feber.se: Nokia Lumia 710 och Nokia Lumia 800
Mashable har känt på Lumia 800: Lumia 800, hands on.

Vad tycker du om detta spännande samarbete?

One Kommentar

  1. Leif Kuhlin 7 år sedan

    Kanske dags för Nokia att överge skutan innan det är för sent (skutan i det här fallet är Symbian). 🙂