Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Tommy är Sveriges nästa appmiljonär!

9 år sedan

Under sommaren har man kunnat tävla i Sveriges nästa appmiljonär genom att skicka in idéer till appar. Vid tävlingens slut hade 25 000 bidrag skickats in och som vinnare stod Tommy Kåberg från Skoghall. Nu kommer Telia att utveckla Tommys idé till en färdig smartphone-app som senare kommer att lanseras. Tommys idé håller vi på ett tag, men håll utkik på telia.se/appmiljonar för där kommer vi presentera idén.

Så vem är då killen som utklassade 25 000 andra personer? Tommy Kåberg bor i värmländska Skoghall där han också arbetar som fastighetsskötare. Han är 27 år gammal och brukar på fritiden styrketräna eller greja med saker hemma i sitt hus.

När tävlingen Sveriges nästa appmiljonär annonserades så satte sig Tommy ned för att skissa på en idé som han hade gått och tänkt på. Mitt i ritandet kom han dock på en annan bättre idé och såg till att sudda ut den gamla och ersätta den med den nya.
– Tur var väl det, säger Tommy då hans nya idé visade sig bli det vinnande bidraget. Detta hade Tommy förstås ingen aning om när han satt där med skissblocket i högsta hugg.
– Jag trodde inte direkt att jag just skickat in det vinnande bidraget. Självklart tyckte jag att min idé var bra, men jag trodde aldrig att den skulle vinna, berättar Tommy.

Vid tävlingens slut så ringde Telia till Tommy för att berätta att han vunnit med sitt bidrag.
– Det kändes jäkligt bra och roligt att någon gång få vinna en riktigt stor tävling, säger Tommy. Telia kommer att utveckla appen åt honom, samt marknadsföra och distribuera den. Pengarna från försäljningen går till Tommy och han hoppas som tävlingens titel indikerar att han tjänar en slant på appen.
– Vi får allt hoppas att jag blir miljonär. Då skulle jag renovera mitt hus eller kanske köpa en Hummer som är min drömbil, säger Tommy. Skulle det dock inte räcka till så har Tommy några fler idéer till appar som han också skulle kunna satsa på.
– Jag har många idéer till appar och går allt bra i framtiden så kommer jag förhoppningsvis släppa fler appar, berättar Tommy.

Stort grattis Tommy önskar vi på Smartare Vardag. Vi ser med spänning fram emot att ladda ned din app!

Läs mer om tävlingen och juryns motiveringar på telia.se/appmiljonar. Här utses även tio andra vinnare som hade bra idéer och nästan vann. Kanske är du en av de vinnarna som vinner en Galaxy Ace? Gå in och kolla!

10 Kommentarer

 1. Andreas 9 år sedan

  Telia AppMiljonär är ett fiasko. ”Den bästa idén vinner”, sedan går dom ut och säger att det var en rolig och enkel idé som dom kollade efter…. säg det från första början då så man slipper sitta flera timmar och fila på garanterat en av de 3 bästa apparna. Jag slår vad om vad som hellst med vem som hellst, att hans idé inte har större potential än min… Har alltid älskat Telia, men nu kommer jag byta leverantör pga detta dåliga beteendet, trodde verkligen på dom, men nej då. För alla er som kommenterar mitt inlägg, så kan jag säga att min idé riktade sig till ALLA oavsett ålder, det var något som alla i hela världen hade velat ha och använt dagligen i bra många år framöver. Så nej hans idé lär inte vara bättre bara för att Telia valt han som vinnare.

  Sjukt arg på denna tävling, ett tips Telia: Gå ut nästa gång och säg VAD det är ni söker. En rolig app? Som är enkel att utveckla? Typ ett spel? Så man vet det, skriv inte den BÄSTA appen för det är nog många fler än jag som är sjukt besvikna på detta B-företag…..

  Jag ser verkligen fram emot och få höra vad för idé han har vunnit med, är det en ”vanlig” idé så kommer jag gå bärserkagång på Telia, både via telefon och på internet.

  1. Jimmy [Smartare Vardag] 9 år sedan

   @Andreas Tack för ditt inlägg. Så tråkigt att höra att du är besviken. Men som du säkert förstår är det inte helt lätt att välja ut en idé av 25 000 bidrag. Anledningen till att vi inte satte några kriterier för vad vi letade efter är att det är svårt att säga exakt vad som är en bra idé innan man ser den. Det kan vara (nästan) vad som helst. Juryn har, trots all sin erfarenhet inom området, inte haft ett lätt jobb. Precis som Alex, juryns ordförande säger, har vi letat efter flera saker när vi letat efter vinnaren. Idén måste vara bra och för att idén dessutom ska ha potential att bli en försäljningsframgång krävs det ytterligare faktorer. Den vinnande idén kvalade in på flera av dessa kriterier. Den vinnande appidén är den som juryn tror har bäst chanser att göra sin ägare till appmiljonär.

   Vi är glada att höra att du har funderat och filat på din idé länge för då har du säkert också goda förutsättningar att ta din idé vidare till någon eller några som har möjlighet att hjälpa dig med utveckling. Kanske finns det fler här som vill slå sig ihop? Att inte vinna tävlingen för att bli Sveriges nästa appmiljonär innebär ju inte att din idé inte fungerar.

   Lycka till, och hör gärna av dig när du tagit din idé vidare så testar vi den gärna här på bloggen.

  2. Johan Larsson 9 år sedan

   Hej Andreas,
   vad jobbigt att du har filat flera timmar på din idé.
   Det är tid du inte kan få tillbaka.

   Jag är personligen övertygad om att din idé var den absolut bästa av samtliga 25.000 bidrag, s jag vågar tyvärr inte slå vad med dig.

   Jag förstår att du vill både byta ut Telia och gå bärsärkagång via alla möjliga kanaler. Jag stödjer dig helt och fullt. I mina ögon är du en vinnare och Tommys app måste ha varit kass.

   /Mvh Johan

 2. Möt Adore You – De bygger Tommys app | Smartare Vardag 9 år sedan

  […] ned med Martin Brolin och Max Schedin för att ta reda på mer om företaget och deras arbete med Tommy Kåbergs vinnande […]

 3. 55. Affärsidé App 2 « 100 affärsidéer 9 år sedan

  […] vinner! Gör som Telia och ha en liknande tävling som Sveriges nästa appmiljonär. Vinnaren blev Tommy Kåberg. Appen kommer att presenteras så fort de är klara med den. Vilket blir roligt att […]

 4. Sveriges nästa appmiljonär – Det här är Tommy! | Smartare Vardag 9 år sedan

  […] har redan mött Tommy Kåberg i en intervju som vi gjorde med honom när han vann Sveriges nästa appmiljonär. Nu får vi en unik chans att se […]

 5. Nu är vinnarappen Pocketpals här! | Smartare Vardag 9 år sedan

  […] ni säkert vet så var det Tommy Kåberg som vann tävlingen Sveriges nästa appmiljonär. Utvecklingsbyrån Adore you har arbetat febrilt […]

 6. Goran Budac 9 år sedan

  Hej undrar om det blir fler tävlingar lr om ni kanske ta emot fler bidrag. För jag ha sjukt bra ide som jag vet skulle slå genom stort plus att de finns möjligheter att vidare utveckla appen.

  1. Hanna [Smartare Vardag] 9 år sedan

   Hej Goran. Appmiljonären är avslutad och vi kan tyvärr inte ta emot fler bidrag. Kul att du har en så bra idé! I en intervju vi gjorde med apputvecklarna Adore You gav de lite bra tips för den som vill utveckla en app. Vi har även tipsat om en bok på ämnet som kanske intresserar dig. Lycka till!

 7. 55. Affärsidé App 2 | 100 affärsidéer 5 år sedan

  […] vinner! Gör som Telia och ha en liknande tävling som Sveriges nästa appmiljonär. Vinnaren blev Tommy Kåberg. Appen kommer att presenteras så fort de är klara med den. Vilket blir roligt att […]