Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Nusic visar musiktopplistorna

7 år sedan

Göteborgsbaserade Nusic släpper sin första app. Appen, som också heter ”Nusic”, ger användaren tillgång till musiktopplistor från hela världen och är den första i sitt slag som integrerar iTunes, Spotify samt YouTube.

Populära svenska topplistor som DigiListan och Svensktoppen finns tillgängliga från start, men också utländska listor som Billboard.

”- Idag finns det nästan för mycket information om musik på nätet. Tanken med vår app är att samla flera av dessa informationskällorna och paketera det snyggt. Syftet är att slutkonsumenten skall få en heltäckande kanal att hitta sin musik i.” säger utvecklaren Emmanuel Ay i ett pressmeddelande.

Det första man möts av när man öppnar appen är en sida för att konfigurera vilka topplistor man vill följa. Där finns, som sagt, allt ifrån USA till flera länder i Europa som Sverige, Danmark och Norge. Sist men inte minst så kan man ställa in koppling till Facebook och Twitter.

När man sen tittar igenom listorna och har valt en låt så kan man snabbt och enkelt klicka sig vidare till att se musikvideor på YouTube, provlyssning ifrån iTunes och direktlänkar till Spotify eller iTunes Store. Till sist så kan man även dela med sig av sitt fynd till de sociala medierna.

Appen är gratis och finns att ladda hem här. En iPad-version är på gång.

One Kommentar