Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Få ut mer av Instagram

9 år sedan

Instagram är enkelt, snyggt och gratis vilket har medfört att nästintill alla med iPhone har laddat ned appen vid det här laget. Det kanske är en överdrift, men när till och med min mamma använder Instagram så känns det som om att alla har hakat på.

Ju mer populär Instagram har blivit desto fler spinn-offer har det ploppat upp på nätet. Jag har sammanställt några av dem jag har hittat, bland annat med tips från Helen. För även om appen Instagram är väldigt simpel så finns det mycket mer man kan göra med bilderna med hjälp av andra tjänster.

Statigram
Med Statigram kan du se massor statistik över ditt Instagram-konto. Du kan se vilka filter du använder mest, vilka bilder som fått mest ”likes”, vilka jag följer som inte följer mig tillbaka osv. Här finns massor med rolig fakta som kommer att göra dig till en bättre Instagrammare.

Screenstagram
Screenstagram gör en skärmsläckare av Instagram-bilder. Så fint att man nästan längtar tills datorn går i vänteläge.

Stickygram
Letar du efter schyssta nya kylskåpsmagneter? På Stickygram kan du göra magneter av dina Instagram-bilder.

Inkstagram
Inkstagram är en webbversion av Instagram där man kan se sina egna bilder och sina vänners bilder. Det är ungefär som Instagram-appen fast allt är i ett större format.

Printstagram
Skriv ut dina fina Instagram-bilder! Här kan du göra små stickers, pyttesmå album eller affischer av dina bilder.

Instaprint
Instaprint är en Instagram-skrivare som skriver ut bilder baserat på plats och tagg. Man kan alltså, på en fest t.ex, sätta upp en Instaprint på väggen och den skriver ut alla bilder som tas på den platsen.

Instaport
Med hjälp av Instaport kan du ladda ned alla dina Instagram-bilder på din dator. Supersmidigt om du vill ladda över bilderna på t.ex Flickr.

Instadrop
Instadrop synkar med ditt Dropbox-konto och skapar en Instagram-mapp på din Dropbox. Varje gång du laddar upp ett foto i Instagram så sparas det i din Dropbox. Mycket smidigt!

Instashow
Instashow är ett plugin för WordPress som gör att du kan få dina Instagram-bilder i en liten snurra på din WordPress-blogg.

Det här är bara några av alla webbsidor och tjänster som använder sig av Instagram. Har ni testat någon av dem?

Kategorier

7 Kommentarer

 1. David Rinnan 9 år sedan

  instadrop ska jag helt klart testa!

 2. Instragramnörd? : Johan Ruda 9 år sedan

  […] Lär mer i Telias inlägg. […]

 3. Anna 9 år sedan

  Screenstagram är helt underbart! Jag längtar nästan till skärmsläckaren går på 🙂

 4. Instagram – En egen fotovärld! « Bildligt Talat 9 år sedan

  […] länkar till allt jag älskar med Instagram Mashable – Instagram Apps Telias blogg – Få ut mer av instagram  Instagram – Fast beautiful […]

 5. Lucka 8 – Instagram-skal med Casetagram | Smartare Vardag 9 år sedan

  […] exalterad när jag hittade en webbsida där man kan göra iPhone-skal av sina Instagram-bilder. Som ni tidigare har läst älskar jag Instagram så ett skal med mina bilder kändes helt perfekt för […]

 6. Casetagram – nu även för oss med Samsung Galaxy SII och Galaxy SIII | Smartare Vardag 8 år sedan

  […] som dykt upp kring Instagram är nästan löjligt många. För lite drygt ett år sedan så tipsade Hanna om en hel del av dessa, och fler har dykt upp sedan […]

 7. Gör Instagram-magneter med Stickygram | Hanna Karlsson 8 år sedan

  […] otroligt mycket roligt man kan göra med sina Instagram-bilder. En tjänst som jag tipsar om i det här inlägget är Stickygram. Hos Stickygram kan man göra kylskåpsmagneter av sina […]