Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Kom igång med iPhone del 5 – Tips och tricks

7 år sedan

iPhone är rätt så enkel att förstå, jag menar det finns ju bara en navigerings-knapp. Det finns dock en del knep man kan ta till för att få ut maximalt av iPhone-upplevelsen.

 • Håll fingret över en app för att justera den. När den börjar vicka kan du flytta den eller lägga den på en annan app för att bilda en mapp. Mappen kan du sedan byta namn på. Tryck på hemknappen när du är färdig.
 • Tryck en gång på hemknappen för att multitaska när du pratar i telefon.
 • Klicka två gånger på hem-knappen för att se alla aktiva program. Dra med fingret åt höger för att se fler program. Dra med fingret längst åt vänster för att komma åt musikreglaget. Håller du ned fingret över en app här börjar den vicka och då kan du avsluta den genom att trycka på minus-tecknet. Appen stängs då av.
 • Tryck på mittenknappen (mellan plus och minus) på det tillhörande headsetet för att svara när det ringer. Tryck igen för att lägga på.
 • När du skriver så rättar iPhone automatiskt till ord eller föreslår ett ord. Om du vill acceptera förslaget så klickar du på mellanslag. Om du inte vill använda förslaget klickar du på “x”.
 • Tryck två gånger på mellanslag för att skriva ut en punkt. Håll in fingret över en bokstav för att få fram alternativa bokstäver.
 • När du surfar i Safari kan du dubbelklicka på skärmen för att zooma och dubbelklicka igen för att zooma ut. Klicka på menyn längst upp (där klockan är) för att komma till toppen av sidan.
 • Klicka på hemknappen och startknappen samtidigt för att ta en skärmdump.
 • Dubbelklicka på hemknappen när iPhonen är låst för att få upp musikreglaget.
 • När du har kameran igång kan du trycka på plusknappen (ljudreglaget) för att ta ett foto.
 • Svep med fingret nedåt från menyn i toppen. Då dyker ditt notiscenter upp.

Har ni några fler tips ni vill dela med er av?

Kategorier

4 Kommentarer

 1. Alexander 7 år sedan

  Några rättningar:

  Du behöver inte dubbelklicka på hemknappen för att multitaska under telefonsamtal, det räcker att trycka en gång och starta appar som vanligt.

  I safari kan du zooma på många sätt, bland annat genom att dubbelklicka eller genom ”pinch to zoom”. För att komma till toppen av sidan räcker det att trycka en gång på klockan.

  1. Hanna [Telia iPhone Blog] 7 år sedan

   Bra synpunkter! / Hanna

 2. Niclas 7 år sedan

  Det räcker med ett tryck på hemknappen under samtal, då kommer man till huvudmenyn och kan öppna appar bäst man vill.

  Räcker dessutom med ett tryck på listen med klockan och allt för att komma till toppen av en sida. I övrigt bra tips för nyblivna ägare 🙂

  1. Hanna [Telia iPhone Blog] 7 år sedan

   Som jag sa till Alexander, bra tips! Ska lägga till informationen. / Hanna