Kom igång med iPhone del 1 – Öppna och synka din iPhone

Det finns mycket att göra med en iPhone och inte alltid helt lätt att veta var man ska börja. Vi kommer därför publicera en serie inlägg som tar dig igenom processen att komma igång med en iPhone steg för steg. Del ett handlar om att öppna och synkronisera sin iPhone med iTunes för första gången.

1. Öppna paketet
Börja med att öppna ditt iPhone-paket. I det finner du en kort guide om hur man använder iPhone, en produktguide som tar upp specifikationer och villkor, ett par hörlurar, en laddningssladd och förstås en iPhone. Telefonen är laddad när du får den.

2. Sätt i mikro-simkortet
I ditt paket finner du även en lite stålpigg. Den använder du för att sätta in ditt nya mikro-simkort. Stick in piggen i hålet på höger sida av iPhonen och tryck till för att få ut luckan till sim-kortet.

Här är en guide för vad du ska välja första gången du startar din iPhone.

3. Ladda ned iTunes
När du satt in mikro-simkortet kan du ladda ned iTunes till din dator om du inte redan har gjort det. I iTunes kopplar du in din iPhone och lagrar allt du vill ha på din den. iTunes är gratis och finns att ladda ned här.

4. Synka iPhone med iTunes
Du kan välja att synka din iPhone genom iTunes eller iCloud. För att synkronisera iPhonen med iTunes, koppla in iPhonen till datorn via usb-sladden du fått med i paketet. Din iPhone dyker då upp i iTunes, som startas automatiskt när du kopplar in din iPhone. I iTunes kan du nu välja namn på din iPhone och synkronisera den. När du synkroniserar den första gången lägger iTunes in kontakter, mail, kalender, bokmärken från din webbläsare och anteckningar på din iPhone. I iTunes kan du sedan välja att synkronisera andra saker med din iPhone. Du kan till exempel lägga till musik, böcker och bilder. Det är viktigt att då och då synkronisera din iPhone med iTunes.

5. Eller synka genom iCloud
Du kan även synka genom iCloud ifall du vill. iCloud är en molnbaserad tjänst som sparar innehåll på din iPhone till dina andra Apple-produkter. På det sättet kan du ha samma appar, musik, bilder och kontakter på både din mac, iPad och iPhone. Du får frågan om att sätta upp ett iCloudkonto när du startar din iPhone första gången, men du kan göra det senare genom att gå till Settings > iCloud i din iPhone.

Hanna [Smartare Vardag]

Tyra Tornbérg

Jag har försökt supermånga gånger att trycka ner piggen i hålet, men det vill inte funka, jag kan inte sätta i mitt simkort.

Lite sen kommentar kanske, men hoppas du kan svara!

Svara
Hanna [Smartare Vardag]

Hej Tyra. Jag hade faktiskt samma problem med min iPhone första gången jag skulle sätta i sim-kortet. Det är svårt att ge tips på hur man kan göra för att det ska funka. Det gäller att inte vara rädd för att ta i lite och kanske testa att få piggen i rätt vinkel. Testa också att trycka till piggen och sen släppa så att luckan kan få studsa ut. Lycka till!

Svara
fredrik sundqvist

Hej.
Min iphone ¨5s vill inte synka med Itunes, det står att sim är låst och att jag ska slå pinkoden, men hur ska man kunna slå pinkoden är man inte kommer in i telefonen?

Svara
Rebecca Åkesson Johansson

Hej
jag har raderat allt i cloud då jag fort överfört till datorn det som tog mest plats och vill nu sätta i gang säkerhetskopieringen igen hur gör jag.

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>