Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Kom igång med iPhone del 1 – Öppna och synka din iPhone

7 år sedan

Det finns mycket att göra med en iPhone och inte alltid helt lätt att veta var man ska börja. Vi kommer därför publicera en serie inlägg som tar dig igenom processen att komma igång med en iPhone steg för steg. Del ett handlar om att öppna och synkronisera sin iPhone med iTunes för första gången.

1. Öppna paketet
Börja med att öppna ditt iPhone-paket. I det finner du en kort guide om hur man använder iPhone, en produktguide som tar upp specifikationer och villkor, ett par hörlurar, en laddningssladd och förstås en iPhone. Telefonen är laddad när du får den.

2. Sätt i mikro-simkortet
I ditt paket finner du även en lite stålpigg. Den använder du för att sätta in ditt nya mikro-simkort. Stick in piggen i hålet på höger sida av iPhonen och tryck till för att få ut luckan till sim-kortet.

Här är en guide för vad du ska välja första gången du startar din iPhone.

3. Ladda ned iTunes
När du satt in mikro-simkortet kan du ladda ned iTunes till din dator om du inte redan har gjort det. I iTunes kopplar du in din iPhone och lagrar allt du vill ha på din den. iTunes är gratis och finns att ladda ned här.

4. Synka iPhone med iTunes
Du kan välja att synka din iPhone genom iTunes eller iCloud. För att synkronisera iPhonen med iTunes, koppla in iPhonen till datorn via usb-sladden du fått med i paketet. Din iPhone dyker då upp i iTunes, som startas automatiskt när du kopplar in din iPhone. I iTunes kan du nu välja namn på din iPhone och synkronisera den. När du synkroniserar den första gången lägger iTunes in kontakter, mail, kalender, bokmärken från din webbläsare och anteckningar på din iPhone. I iTunes kan du sedan välja att synkronisera andra saker med din iPhone. Du kan till exempel lägga till musik, böcker och bilder. Det är viktigt att då och då synkronisera din iPhone med iTunes.

5. Eller synka genom iCloud
Du kan även synka genom iCloud ifall du vill. iCloud är en molnbaserad tjänst som sparar innehåll på din iPhone till dina andra Apple-produkter. På det sättet kan du ha samma appar, musik, bilder och kontakter på både din mac, iPad och iPhone. Du får frågan om att sätta upp ett iCloudkonto när du startar din iPhone första gången, men du kan göra det senare genom att gå till Settings > iCloud i din iPhone.

Kategorier

16 Kommentarer

 1. Anton Davidsson 7 år sedan

  Ni glömde det viktigaste steget: ”Stirra dig blind på och beundra den underbara förpackningen”. Bara den var värd tusenlapparna. 🙂

  1. stig lennart nilsson 2 år sedan

   ja det var en fin förpakning

 2. Kom igång med iPhone del 6 – Säkerhet och uppdateringar « Telia iPhone Blog 7 år sedan

  […] Synkronisera Det är viktigt att då och då synkronisera din iPhone med iTunes på din dator. När du gjort det finns allt material på din iPhone också i din dator, vilket är bra om något skulle hända med din telefon. Läs mer om hur du synkroniserar här. […]

 3. Tyra Tornbérg 6 år sedan

  Jag har försökt supermånga gånger att trycka ner piggen i hålet, men det vill inte funka, jag kan inte sätta i mitt simkort.

  Lite sen kommentar kanske, men hoppas du kan svara!

  1. Hanna [Smartare Vardag] 6 år sedan

   Hej Tyra. Jag hade faktiskt samma problem med min iPhone första gången jag skulle sätta i sim-kortet. Det är svårt att ge tips på hur man kan göra för att det ska funka. Det gäller att inte vara rädd för att ta i lite och kanske testa att få piggen i rätt vinkel. Testa också att trycka till piggen och sen släppa så att luckan kan få studsa ut. Lycka till!

 4. Kom igång med iPhone del 6 – Säkerhet och uppdateringar | Smartare Vardag 6 år sedan

  […] Synkronisera Det är viktigt att då och då synkronisera din iPhone med iTunes på din dator. När du gjort det finns allt material på din iPhone också i din dator, vilket är bra om något skulle hända med din telefon. Läs mer om hur du synkroniserar här. […]

 5. Brit Adamsson 4 år sedan

  har ingen ringsignal på min iPone 4
  0705101637

  1. Telia Kundservice 4 år sedan

   Hej Brit! Du kan ändra ringsignaler under inställningar-ljud. Kontrollera så att du inte har telefonen på ljudlöst på knappen som du hittar på kanten av telefonens ena sida. Du kan kontakta vår support om du behöver hjälp via http://www.telia.se/kontakt.
   /Sofia

 6. fredrik sundqvist 4 år sedan

  Hej.
  Min iphone ¨5s vill inte synka med Itunes, det står att sim är låst och att jag ska slå pinkoden, men hur ska man kunna slå pinkoden är man inte kommer in i telefonen?

  1. Suzanne [Smartare Vardag] 4 år sedan

   @fredrik sundqvist, innan du synkar så gå in under inställningar -> telefon -> SIM-PIN avaktivera SIM-PIN så kan du uppdatera och sedan aktivera SIM-PIN igen/ Suzanne

 7. Rebecca Åkesson Johansson 4 år sedan

  Hej
  jag har raderat allt i cloud då jag fort överfört till datorn det som tog mest plats och vill nu sätta i gang säkerhetskopieringen igen hur gör jag.

  1. Telia Kundservice 4 år sedan

   Hej Rebecca!

   Om du vill ha mer information angående om säkerhetskopiering så kan du läsa mer här: http://www.telia.se/privat/support/iphone/overforingmellaniphones.

   /Fredrik

 8. sonja palmgren 4 år sedan

  kommer inte in på min nya telefon

  1. Telia Kundservice 4 år sedan

   Hej Sonja! Vad står det i telefonen när du inte kommer in? Är det pinkoden som inte fungerar? //Mathias

 9. Sven_Erik Lind 2 år sedan

  Hej.Jag undrar vad mitt nätverksnamn och lösenord är för Wi-Fi.Jag har köpt en ipone och kan inte instalera wi-fi. Tack på förhand.

  1. Telia Kundservice 2 år sedan

   Hej Sven Erik!

   Är det Telia Wifi, alltså våra surfzoner, du vill komma åt, har du en guide här:
   https://www.telia.se/privat/support/info/Kom-igang-med-telia-wifi-ios?p=telia-wifi

   Är det istället det trådlösa nätverket därhemma du vill komma åt, är det samma lösenord som du har för den router du har kopplat till ditt fasta bredband.
   Här har du en instruktion för iPhone 5s;
   https://www.telia.se/privat/support/mobiltelefoner?device=iphone-5s&section=guide&guide=479

   Har du en annan modell kan du hitta respektive guide via denna länk;
   https://www.telia.se/privat/support/mobiltelefoner

   Hoppas du kommer igång inom kort 🙂

   /Liselotte